Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

Lukijalta | Kiskonnan tapaiselle työsyrjinnälle jyrkkä ei

On selvinnyt maahanmuuttajien huonoa kohtelua siivousalan työpaikoissa, ja pääministerimme Sanna Marin (sd.) on ottanut kantaa turvapaikanhakijoiden työoloihin. Turvapaikanhakijoiden kiristäminen siivousalalla ja palkatta jättäminen on ihmisoikeusrikkomus ja suuri häpeä Suomessa. Jo Suomen perustuslain perusteella ihmisiä ei saa asettaa eriarvoiseen asemaan.

Jokainen työpaikka, joka asettaa työntekijänsä eriarvoiseen asemaan esimerkiksi palkkojen tai kohtelun suhteen, syyllistyy kiskonnantapaiseen työsyrjintään, ja siihen on olemassa rangaistuksia. Pitää vaatia työsopimukset, jossa on määritelty vähintään työaika sekä palkka. Työsopimusta pitää noudattaa aina.

On hienoa, että työministerimme Tuula Haatainen (sd.) on lähtenyt selvittämään matalapalkka-aloilla tapahtuvaa työnantajan harjoittamaa toimintaa ja lupasi hallituksen hoitavan asian vielä tämän vaalikauden aikana.

Suomesta puuttuu myös lainsäädäntö ammattiliittojen kanneoikeudelle, joten tämäkin asia on syytä laittaa vireille kaikkien matalapalkka-aloilla työskentelevien puolesta.

Kirjoittaja on varaluottamusmies (JHL).