Näppis: 1960-luvun puolivälissä käytiin kaverin kanssa sukeltamassa samoilla kohdilla kiväärin lippaita

1960-luvun puolivälissä käytiin kaverin kanssa sukeltamassa samoilla kohdilla kiväärin lippaita, mistä pojat löyti kranaatin. Löyty ekalla sukelluksella. Joku ammusjuna tms, räjähtänyt joskus. Purettiin kaverin liiterissä ja otettiin ruudit sankkipyssyyn, tussahti vain.

Lahdessa kotihoitoa ei arvosteta. Päättäjät ei välitä uudesta tieliikennelaista, joka antaa mahdollisuuden vapaaseen pysäköintiin kotihoidon työntekijälle. Muualla kyllä toimii, ei Lahdessa. Ja loppuasiakas kärsii tästäkin.

Kyllä oli yksinyrittäjiä syrjivä pääkirjoitus 30.6. Näin pandemian kurimuksessa voi kysyä, mistä se YEL-maksu vähennetään, jos ei ole riittävästi verotettavia tuloja? YEL-maksu on 24,1 % ja sen maksaa yrittäjä kokonaan. Työntekijän TEL-maksusta suurimman osan maksaa yritys.

Koko toimintansa aikana LUT ei ole nostanut Lappeenrannan asukasmäärää lainkaan! Toistaako historia itseään Lahdessa?

Turvavälit näyttivät Fc Lahden pelissä kuvan perusteella pääkatsomossa aika pieniltä. Oliko turvavälit vain B2 katsomossa voimassa? Mitä tää pelleily on?

Kansalaiset ovat pettyneitä holtittomaan turvapaikkapolitiikkaan ja -prosessiin. Lisäksi systeemimme sumeilematon hyväksikäyttö ärsyttää. Rasismista ei ole kyse, vaikka mm. media sitä lietsookin. Kriittinen ajattelu ei ole rasismia.

Vääksyssä käydään keskustelua ylimitoitetun koulun tarpeellisuudesta. Tulevaisuudessa osittainen etäopiskelu lienee käytäntö, joten tulevaisuuden koulu ei tarvinnut suuria, kalliita tiloja seisomaan tyhjillään kolmea kuukautta vuodessa.

Miten ravit voivat ulkoilmatapahtumana olla niin vaarallisia, että ihmiset karsinoidaan alueelle kuin eläimet? Ja isot omistajajoukot ei pääse paikalle läheskään kaikki? Tehkää nyt tutkijoiden luvatussa maassa tutkimus, moniko on saanut tartunnan raveista? Epäilen, et tuskin kukaan.

Miksi hanhet saavat syödä esteettä viljat pelloilta ja haitata elinkeinon harjoittamista? Jos minä teen saman, vaikka keräämällä luvatta mansikoita viljelijän pellolta, saan rikossyytteen. Selittäkää suojelijat!

Kiinan ongelmaksi luultu virus iskikin parikymmenkertaisena läntisiin demokratioihin antaen kitkerän oppitunnin suojaavien rajojen ja ilmastotavoitteiden vastaisen vapaan liikkumisen ja globalisaation seurauksista.

Koirista jaksetaan kirjoittaa ja valittaa tällä palstalla lähes päivittäin. Täällä maalla isompi riesa on vapaana juoksentelevat kissat. Kyläreitillä ajaessa saa varoa, ettei vahingossa aja niiden yli, kun hyppelevät pusikoista keskelle ajorataa. Vaikka omassa pihassa on aita, siitäkin pääsevät yli kukkapenkkeihin jätöksiä tekemään. Samat kiinnipito yms. säännöt koskevat myös kissoja. Jätetään koirat välillä rauhaan.

Toivottavasti hykyn valtuusto näkee asiat paremmalta kantilta kuin hallitus ja sen puheenj. Ei voi olla yksin yksityisen Mehiläisen kartelli. Asiat on nähtävä laajemmin. Kuntalainen

Kuuntele potilasta, ihmistä.

Seli seli Rosberg. Jätehuolto pystyy, jos haluaa valvoa nykyisinkin kiinteistöjen liittymistä.

Miten Linnanmäelle voi päästä 5 000 ihmistä, mutta raveihin 500 ihmisen lokeroissa 1 500 ihmistä? Molemmat ulkoilmatapahtumia! Älyvapaata!

Jurtin ensiharvennus 2 penniä metri, seuraavat 1 penni metri. Tili myöhään syksyllä, kun juurikkaat viety jalostukseen.

Hyvä asia olisi, jos julkisuuden henkilöt käyttäisivät kotimaassa valmistettuja vaatteita. Olisi upeaa, kun "kukkaisvaatteiden" valmistus siirrettäisiin takaisin kotimaahan.

Miten Asikkalan kunnan kehittämispalvelut on edistänyt kunnan yleistä kehittymistä? Pikkupiperryksiä ei lasketa, odotan suurempia linjoja, jos niitä on, niin mitä ne ovat?

Miksi mieleltään häiriintyneitä ulkomaalaisia asutetaan Suomeen, vaikka omien nuorten terapoimiseen ei ole resursseja? Millainen SPR:n hoitajamitoitus?

On surullista, kun Sokoksen kahvilan terassilla humalainen mies nukkuu täysillä, tekee isot asiat alleen ja sitten kukkaistutuksesta kiinni pitäen kaikessa rauhassa pissii kadulle. Tämä kaikki kesti reilun tunnin. Green City ja kesäkaupunki

Asikkalan rahat lahjoitetaan YIT:n taseeseen. Kyyti on kylmää.

Median vastuullisuus tuntuu liittyvän nykyään vain aivopesuun. Ei se mitä kirjoitetaan, vaan ei mistä ei kirjoiteta. Ns. totuusmedia on vain yhden "totuuden" asialla, ja vaientaa muut. Moniarvoisuus ja suvaitsevaisuus ei lisäänny näin, tiedoksi vaan.

Lahden kaupunki on isolla rahalla kunnostanut Pikku-Veskun hanhien pesintäalueeksi. Ehdotan koko alueen sulkemista ihmisiltä, jottei hanhet häiriinny vaan saavat pesiä rauhassa.

Miksi Lahden pitää käsitellä Hollolan jätteet? Eihän me oteta niitä omalle alueelle!

Google olisi hyvä väline etsiä palvelun tarjoajaa, mutta se on täynnä "evästetarjontaa", jota en halua ja suorastaan vihaan. Jos haluat asiakkaita yrityksellesi, unohda google.

Me Padasjoen terveyskeskuksen fysioterapian asiakkaat saamme olla kiitollisia, kun meillä on asiansa osaava ja mukava fyssari.

Kuka yllättyi, että kaupunki ei helpota kotihoidon työntekijöiden työtä edes antamalla pysäköintilupia? Ei kukaan. Menkää itse kokeilemaan ruudun etsintää, kun kiire painaa päälle.

Lahden talot vuokrat nousee, pomot liian isolla palkalla.

Phhykyn kaavailemassa yhteisyrityksessä yksityinen pääosakas Mehiläinen ei maksa veroja Suomeen. Johtaako tämä siihen, että veroja joudutaan korottamaan. Nykyinen verotuskäytäntö ei ole oikeudenmukainen, koska se kohdistuu kovimmin pieni- ja keskituloisiin sekä eläkeläisiin.

En syyttäisi rasistiksi, jos epäilee kaupungin pettäneen tonttikaupoissa Tapanilassa.

Tervatiellä kaadettiin puita. Olihan luvat kunnossa? Myös niiden osalta, mitkä ei olleet omalla tontilla.

Vieraslaji-vertaus on törkeä. Mitä ihmettä persut nyt vielä haluavat, kun jatkavat tätä tapausta? Surullista ja säälittävää.

Marjoja ei metsästä saada poimittua, jos ei thaimaalaiset poimijat pääse Suomeen. Hävetkää päättäjät! On tämä järjestelmä ihmeellinen, ettei työttömiä saada poimimaan marjoja eli tekemään töitä. Ulkolaisilta toimittajilta tilataan marjat. Kyllä kun työttömyyskorvaukset terveiltä ihmisiltä lakkautettaisi, niin olisi pakko tehdä jotakin työtä.

Asikkalan(kin) urheiluväki voisi nyt koronavuotena keskittyä metsämarjojen poimintaan. Perustelu: Taso urh.lajiin katsomatta on vaatimaton ja siten edustuksellisuus merkityksetön.

Nyt kun sitä taksilakia ruvetaan rukkaamaan, pitäisi määrätä autoille tietty väri, esim. keltainen tai ainakin vähintään keltaiset kilvet, kuten esim. Ruotsissa. Tunnettavuus paranisi huomattavasti.

Israelin häikäilemätön toiminta aluevaltauksissa läpäisi taas uutiskynnyksen pitkästä aikaa. Miten toiminta voidaan sallia?

Virolaiset rallihaaskalla. Toivottavasti Rovanperä voittaa, jotta kuullaan se alkuperäinen Maamme eikä kopio.

No mitäs, jos se 2-kilonen lintu hyökkää 8-kilosen lapsen päälle ja puhkasee silmän? Vaikka sun lapsesi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Uusi biojätteen keräilykokeilu käynnistyy Lahdessa – lakimuutosta ennakoiva konsepti saattaa laajentua koskemaan koko maakuntaa
 2. Uudenmaankadulla Lahdessa alkaa viikkoja kestävä päällystysurakka - näin se etenee
 3. Kansallispuvut saivat kyytiä Lahden Uudenkylän juoksutapahtumassa – "Eihän tässäkään ole järjen hiventäkään, mutta hauskaa on"
 4. Lahtelainen Eeva Silvennoinen, 92, valtuutti lapset hoitamaan asiansa, kun tytär ehdotti sitä – "Ei se tuntunut yhtään loukkaavalta"
 5. Pääkirjoitus: Hennan toivo Nurmijärvi-ilmiössä?
 6. Kuntouttava työtoiminta lisää itseluottamusta ja auttaa arjen hallinnassa
 7. Välineinä hoitavat kädet ja pienen pienet neulat – akupunktiohoitaja Taru Oravalan matka kiinalaisen lääketieteen pariin kesti kauan ja meni mutkien kautta
 8. FC Lahti sai kunnolla maalihanat auki Ilvestä vastaan, Assehnoun kuritti vastustajaa kahdella maalilla – "Yleensä kova työ palkitaan"
 9. Teollisuuden uudet tilaukset kesäkuussa lähes 12 prosenttia viime vuotta jäljessä
 10. Kuntouttavan työtoiminnan tarve on Päijät-Hämeessä edelleen moninkertainen asiakaspaikkoihin verrattuna – jonotusajat jopa kuukausia
 11. Henkilöauto tuhoutui tulipalossa
 12. Yön uutiskooste: Metsästyskausi alkaa tänään sepelkyyhkyillä ja peltohanhilla
 13. Puutarhan voi rakentaa perhosten ehdoilla – Pihaperhonen-taimistolla tuotetaan keitaita kimalaisille
 14. Koulu alkaa Lahdessa uuden normaalin mukaisesti – ulkomaanmatkan jälkeisestä karanteenista odotetaan vielä virallista ohjetta
 15. "Jos olisi odotettu valmista, ei täällä olisi mitään" – Virolainen Maigi Korhonen muutti maalle Suomeen ja löysi kyläyhteisön, jolle teki talkootöitä öisinkin

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.