Lukijalta: Monien kiinteistöjen pihat ovat hoitamatta

Pekka Jarvansalo

Monien asuin- ja liikekiinteistöjen piha-alueet näyttävät olevan hoidon tarpeessa. Olemme ensi vuonna Euroopan ympäristöpääkaupunki. Laitetaan jo nyt kiinteistöjen ja kaupungin puistoalueet, pihat, pensaat, perennat ja penkereet kuntoon, harjoitellaan.

Asun vuokra-asuntokiinteistössä. Kiinteistö kuuluu konserniin, joka on ”5,3 miljardin euron asunto-omaisuuden arvollaan mitattuna Suomen suurin kiinteistösijoittaja". Vuokranantajana on yhteisö, joka kertoo ”tarjoavansa turvallista, vaivatonta ja ympäristöystävällistä asumista sekä parhaita asumisen palveluita".

Tämän vuokra-asunnon monet asukkaat ovat kirjeitse ja kuvin isännöitsijälle kertoneet, että piha-alue on, ja on ollut, luvattoman huonosti hoidettu. Viimeksi kirjoitin hoidosta ja toivoin, että me asukkaat voisimme hoitaa piha-aluetta, mikäli saamme työkalut ja tarpeet käyttöömme.

Kesälomasijaistava isännöitsijä vastasi: ”Piha-aluetta on hoidettu huoltosopimuksemme mukaisesti. Nurmikon uusi siemennys, kuorikatteet ym. vastaavat ovat erillistilattavia töitä, ja niistä päätöksen ja tilauksen tekee kohteen isännöitsijä. Isännöitsijä myös päättää, millä laajuudella asukkaat voivat osallistua pihan hoitoon. Kohteen isännöitsijä palaa asiaan lomalta palattuaan.”

Erikseen siis pitää tilata tarpeet ja työ, että piha-alue pysyisi hoidetun näköisenä? Miksi tehdä sellaisia hoitosopimuksia, johon ei kuulu edes asianmukainen piha-alueen hoito?

On se niin ilo silmälle, kun näkee lähiseudulla kauniisti hoidetut puutarhat kauniiden omakotitalojen pihoissa. Kiitos anttilanmäkiläiset! Ympäristökaupunkitarkastajien täytyy tulla ensin tervehtimään teitä!

Kirjoittaja on kauniin omakotitaloalueen kainalossa asuva lahtelainen.

Laitetaan jo nyt kiinteistöjen ja kaupungin puistoalueet kuntoon, harjoitellaan.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.