Lukijalta: Monien kiinteistöjen pihat ovat hoitamatta

Pekka Jarvansalo

Monien asuin- ja liikekiinteistöjen piha-alueet näyttävät olevan hoidon tarpeessa. Olemme ensi vuonna Euroopan ympäristöpääkaupunki. Laitetaan jo nyt kiinteistöjen ja kaupungin puistoalueet, pihat, pensaat, perennat ja penkereet kuntoon, harjoitellaan.

Asun vuokra-asuntokiinteistössä. Kiinteistö kuuluu konserniin, joka on ”5,3 miljardin euron asunto-omaisuuden arvollaan mitattuna Suomen suurin kiinteistösijoittaja". Vuokranantajana on yhteisö, joka kertoo ”tarjoavansa turvallista, vaivatonta ja ympäristöystävällistä asumista sekä parhaita asumisen palveluita".

Tämän vuokra-asunnon monet asukkaat ovat kirjeitse ja kuvin isännöitsijälle kertoneet, että piha-alue on, ja on ollut, luvattoman huonosti hoidettu. Viimeksi kirjoitin hoidosta ja toivoin, että me asukkaat voisimme hoitaa piha-aluetta, mikäli saamme työkalut ja tarpeet käyttöömme.

Kesälomasijaistava isännöitsijä vastasi: ”Piha-aluetta on hoidettu huoltosopimuksemme mukaisesti. Nurmikon uusi siemennys, kuorikatteet ym. vastaavat ovat erillistilattavia töitä, ja niistä päätöksen ja tilauksen tekee kohteen isännöitsijä. Isännöitsijä myös päättää, millä laajuudella asukkaat voivat osallistua pihan hoitoon. Kohteen isännöitsijä palaa asiaan lomalta palattuaan.”

Erikseen siis pitää tilata tarpeet ja työ, että piha-alue pysyisi hoidetun näköisenä? Miksi tehdä sellaisia hoitosopimuksia, johon ei kuulu edes asianmukainen piha-alueen hoito?

On se niin ilo silmälle, kun näkee lähiseudulla kauniisti hoidetut puutarhat kauniiden omakotitalojen pihoissa. Kiitos anttilanmäkiläiset! Ympäristökaupunkitarkastajien täytyy tulla ensin tervehtimään teitä!

Kirjoittaja on kauniin omakotitaloalueen kainalossa asuva lahtelainen.

Laitetaan jo nyt kiinteistöjen ja kaupungin puistoalueet kuntoon, harjoitellaan.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Liian tiivis istuminen on puhuttanut FC Lahden kotipeleissä – "On vaikeaa lähteä ihmisiä siirtelemään", sanoo toimitusjohtaja
 2. FC Lahti otti ensimmäisen kotivoiton sunnuntain Ilves-ottelusta
 3. Rulla-ampumahiihdon SM-kultaa napanneella Mari Ederillä riittää yhä työsarkaa ampumapaikalla – "Ainoa mysteeri on enää se, miten saan virheet mahdollisimman nopeasti korjattua" 
 4. Villähteellä kahden auton kylkikolari
 5. Perhoset ovat melkoisia linssiluteita – katso lukijoiden kuvat auringossa paistattelevista päiväperhosista
 6. Lastenlauluja lauletaan suositussa yhteislaulutilaisuudessa Lahdessa torstaina
 7. HU-46 uudisti rullahiihtoradan – Hälvälän olosuhteet keräsivät kiitosta SM-kisojen ampumahiihtäjiltä
 8. Reipas taipui MiPKille maalein 4 –1 - katso ottelu jälkilähetyksenä tästä
 9. Lahden Ahkeralle kiekkomitaleja 14- ja 15-vuotiaiden SM-kisoista
 10. Lahden Ratsastajien Iina Kauhanen voittoon Ypäjällä
 11. Helvetinjärven kansallispuisto hurmaa jylhillä kalliomaisemillaan – "Toivon, että suomalaiset ovat ymmärtäneet, että meillä on todella hienot maisemat eikä meidän tarvitse aina lähteä Kanarialle"
 12. "Jos olisi odotettu valmista, ei täällä olisi mitään" – Virolainen Maigi Korhonen muutti maalle Suomeen ja löysi kyläyhteisön, jolle teki talkootöitä öisinkin
 13. Nuoret miehet ajoivat kilpaa Lahdessa, toisella yli satasen nopeus taajama-alueella
 14. Seppälä ja Eder voittivat rulla-ampumahiihdon yhteislähtömestaruudet – ohilaukauksia kertyi Hollolan helteessä kosolti
 15. Rakennuskannan rekisteritiedoissa puutteita – Lahdessa tähän mennessä oikein joka neljännen kerrostalon tiedot, Hartolassa rekisteristä puuttui jopa puolet rakennuksista

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.