Lukijalta: Särkiö sohaisi suoraan heinäkasaan

Jukka Tuominen

Ei voi muuta kuin ihmetellä kohua, mitä Pekka Särkiön blogikirjoitus on aiheuttanut. Miten ihmeessä kirjoitus, joka ottaa selkeästi kantaa ajankohtaiseen ongelmaan eli syntyvyyteen, tyrmätään niin voimakkaasti.

Onhan se täysin selvää, että nimenomaan liberaaleja arvoja korostava länsimaailma kärsii juuri Särkiön mainitsemasta ongelmasta. Vapaa seksi lykkää avioliittoon menemisen ja perheen perustamisen lähemmäksi ikää, jolloin hedelmällisyys on jo heikentynyt.

Sekin on selvää, että kahden uran rakentaminen perheessä jättää vähän tilaa lapsille ja heidän kasvattamiselleen. Länsimaiden ulkopuolella elämä on paljon perhekeskeisempää ja perinteinen sukupuolijako vahvistaa sitä. Eräs muslimimies, jolla oli selvästi isompi perhe kuin keskivertosuomalaisella, totesi suorasukaisesti sen, että täällä lapsista ei pidetä.

Särkiö on oikeassa myös siinä, että kommunismin väistyttyä uusiliberaali ajattelu on tullut valtavirraksi. Edes kirkon pappi tai piispa ei voi enää tunnustaa sitä, mitä kristinuskon tärkein kirja opettaa. Näyttää siltä, että uusi Neuvostoliitto on kehittymässä myös meidän maahamme. Se ei salli kuin yhden totuuden. Kuka tahansa uskaltaa nousta sitä vastaan, joutuu yleisen lynkkauksen kohteeksi.

Moni ei ymmärtänyt, kuinka pitkäkantoisia olivat ne päätökset, joita tehtiin muutama vuosi sitten sukupuolineutraalin avioliittolain myötä. Siinä ei ainoastaan sallittu marginaaliryhmän filosofian toteutumista, vaan samalla vähitellen halutaan vaientaa kaikki sen vastainen ajattelu.

Tämä on kuitenkin hyvinkin lyhytnäköistä politiikkaa, koska liberaalivasemmistolainen aate väistämättä luo pohjaa kovalle radikaalille linjalle. Maailmalla on jo saatu näistä esimakua. Tarvitseeko Suomen seurata tätä, vai kannattaisiko jo käyttää käsijarrua?

Kaiken kaikkiaan kenttäpiispalla ei ollut muuta vaihtoehtoa kuin perua viestinsä. Muuten edessä olisi ollut sama kohtalo kuin muutamalla keskeisellä poliitikolla. Median kanssa ei ole muuta vaihtoehtoa kuin perääntyminen, koska sitä ei voi voittaa.

Toivottavasti keskustelu varsinaisesta ongelmasta ja sen syistä kuitenkin jatkuu. Oman mielipiteen ilmaiseminen on demokratian kulmakiviä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Liian tiivis istuminen on puhuttanut FC Lahden kotipeleissä – "On vaikeaa lähteä ihmisiä siirtelemään", sanoo toimitusjohtaja
 2. FC Lahti otti ensimmäisen kotivoiton sunnuntain Ilves-ottelusta
 3. Rulla-ampumahiihdon SM-kultaa napanneella Mari Ederillä riittää yhä työsarkaa ampumapaikalla – "Ainoa mysteeri on enää se, miten saan virheet mahdollisimman nopeasti korjattua" 
 4. Villähteellä kahden auton kylkikolari
 5. Perhoset ovat melkoisia linssiluteita – katso lukijoiden kuvat auringossa paistattelevista päiväperhosista
 6. Lastenlauluja lauletaan suositussa yhteislaulutilaisuudessa Lahdessa torstaina
 7. HU-46 uudisti rullahiihtoradan – Hälvälän olosuhteet keräsivät kiitosta SM-kisojen ampumahiihtäjiltä
 8. Reipas taipui MiPKille maalein 4 –1 - katso ottelu jälkilähetyksenä tästä
 9. Lahden Ahkeralle kiekkomitaleja 14- ja 15-vuotiaiden SM-kisoista
 10. Lahden Ratsastajien Iina Kauhanen voittoon Ypäjällä
 11. Helvetinjärven kansallispuisto hurmaa jylhillä kalliomaisemillaan – "Toivon, että suomalaiset ovat ymmärtäneet, että meillä on todella hienot maisemat eikä meidän tarvitse aina lähteä Kanarialle"
 12. "Jos olisi odotettu valmista, ei täällä olisi mitään" – Virolainen Maigi Korhonen muutti maalle Suomeen ja löysi kyläyhteisön, jolle teki talkootöitä öisinkin
 13. Nuoret miehet ajoivat kilpaa Lahdessa, toisella yli satasen nopeus taajama-alueella
 14. Seppälä ja Eder voittivat rulla-ampumahiihdon yhteislähtömestaruudet – ohilaukauksia kertyi Hollolan helteessä kosolti
 15. Rakennuskannan rekisteritiedoissa puutteita – Lahdessa tähän mennessä oikein joka neljännen kerrostalon tiedot, Hartolassa rekisteristä puuttui jopa puolet rakennuksista

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.