Lukijalta: Särkiö sohaisi suoraan heinäkasaan

Jukka Tuominen

Ei voi muuta kuin ihmetellä kohua, mitä Pekka Särkiön blogikirjoitus on aiheuttanut. Miten ihmeessä kirjoitus, joka ottaa selkeästi kantaa ajankohtaiseen ongelmaan eli syntyvyyteen, tyrmätään niin voimakkaasti.

Onhan se täysin selvää, että nimenomaan liberaaleja arvoja korostava länsimaailma kärsii juuri Särkiön mainitsemasta ongelmasta. Vapaa seksi lykkää avioliittoon menemisen ja perheen perustamisen lähemmäksi ikää, jolloin hedelmällisyys on jo heikentynyt.

Sekin on selvää, että kahden uran rakentaminen perheessä jättää vähän tilaa lapsille ja heidän kasvattamiselleen. Länsimaiden ulkopuolella elämä on paljon perhekeskeisempää ja perinteinen sukupuolijako vahvistaa sitä. Eräs muslimimies, jolla oli selvästi isompi perhe kuin keskivertosuomalaisella, totesi suorasukaisesti sen, että täällä lapsista ei pidetä.

Särkiö on oikeassa myös siinä, että kommunismin väistyttyä uusiliberaali ajattelu on tullut valtavirraksi. Edes kirkon pappi tai piispa ei voi enää tunnustaa sitä, mitä kristinuskon tärkein kirja opettaa. Näyttää siltä, että uusi Neuvostoliitto on kehittymässä myös meidän maahamme. Se ei salli kuin yhden totuuden. Kuka tahansa uskaltaa nousta sitä vastaan, joutuu yleisen lynkkauksen kohteeksi.

Moni ei ymmärtänyt, kuinka pitkäkantoisia olivat ne päätökset, joita tehtiin muutama vuosi sitten sukupuolineutraalin avioliittolain myötä. Siinä ei ainoastaan sallittu marginaaliryhmän filosofian toteutumista, vaan samalla vähitellen halutaan vaientaa kaikki sen vastainen ajattelu.

Tämä on kuitenkin hyvinkin lyhytnäköistä politiikkaa, koska liberaalivasemmistolainen aate väistämättä luo pohjaa kovalle radikaalille linjalle. Maailmalla on jo saatu näistä esimakua. Tarvitseeko Suomen seurata tätä, vai kannattaisiko jo käyttää käsijarrua?

Kaiken kaikkiaan kenttäpiispalla ei ollut muuta vaihtoehtoa kuin perua viestinsä. Muuten edessä olisi ollut sama kohtalo kuin muutamalla keskeisellä poliitikolla. Median kanssa ei ole muuta vaihtoehtoa kuin perääntyminen, koska sitä ei voi voittaa.

Toivottavasti keskustelu varsinaisesta ongelmasta ja sen syistä kuitenkin jatkuu. Oman mielipiteen ilmaiseminen on demokratian kulmakiviä.

Kommentoi