Näppis: Eikö olisi paras kuljettaa oppilaat läheiseen Herralan kouluun?

Jos Orimattila katsoo aiheelliseksi lakkauttaa Luhtikylän hyvän kyläkoulun, eikö olisi paras kuljettaa oppilaat läheiseen Herralan kouluun? Yhteistyötä?

Istuskelen aamukahvilla. Sataa, salamoi ja ukkostaa. Liikenne hurjaa. Mieleeni pompsahtaa ajatus Raamatun ahtaasta portista.

Lasse Koskinen, varmaan verotuloja tulisi enemmän, kun kaupunki tarkistaisi omatoimisen "tonttien laajennukset" kuin koiraverolla! Kun koiraveroa maksoimme aiemmin noin 20 vuotta (ennen kuin vero poistui), ei edes kakkaroskista ole Launeelle saatu?

Kiitos, Matti Eve, kirjoituksestasi. Fillaristin perusongelma on se, että pyörän päältä ei voi laskeutua alas vaikka mitä tapahtuisi!

ESS uutisoi hengiltä purrusta koirasta. Yksi koira vähemmän. So what?

Sinä näppikselle kirjoittava koirien vihaaja, hanki sinäkin koira, niin sinunkin olosi varmasti helpottavat.

Koirien omistajien pitäisi päinvastoin saada verohelpotuksia. He mm. lenkkeilevät ja saavat henkistä hyvinvointia koiristaan, eivätkä siis rasita terveydenhuoltoa niin paljon kuin koirattomat ihmiset.

Janne Nieminen kaipaa 16.6. Esalaisessa samanlaista aktivismia, mitä Ruotsissa. Eli Suomeenkin on saatava nogo alueet, joissa autot palaa, eikä palokunta uskalla mennä sammuttamaan.

Juu, erikoislupa pysäköidä sekä ajolupa ajaa, mistä parhaaksi katsoo, pitäisi olla volttilaisten lisäksi kaikilla muillakin, jotka tuolla työkseen kaupungissa suhaavat. Jäisi sinullekin sitten muuta puuhaa.

Älä ole kateellinen vaikka sinulla ei ole koiraa, partaa, tatuointeja eikä autoa. Jos sinulla ei ole elämää, älä syytä muita.

Korona, juhannusaatonaatto ja ruokakauppa. Suomalaisilla maailmanlopun meininki. Koko perhe seisoo lihatiskin edessä ja pohtii, mitä syödään juhannuksena. Tönitään, tuupitaan aivan kuin ruoka loppuisi. Voi meitä kylläisyydessä eläviä.

Hei, olen 55-v mies, mutta näytän partani kanssa ainakin 60-vuotiaalta. Voinko hankkia jo beigen miljoonataskuliivin?

Vasemmistonuorten puheenjohtaja vaatii: Mannerheimin ratsastajapatsas pitää poistaa "Helsingin katukuvaa rumentamasta". Voi, aikoja!

Lahen kuntavero ei ole vielä tapissaan, ei lähellekään. Valitettavasti. Antakaa Hildénien, Mäntylöiden ja Bruneauiden vain häärätä ja katsokaa.

Yksiköt kateissa? Minkälainen vauhti on "kymmenien hevosvoimien nopeus"? (ESS 18.06 pääkirjoitus).

Miksei Walttikortilla maksettaessa saa kuittia? Jokaisesta ostoksesta on matkustajalle annettava kuitti. Miten muuten pystyy seuraamaan paljon kortilla on rahaa. "Tukkimiehen kirjanpitoako" täytyy pitää? Tuskin rahastussysteemi on virheetön. Erityisesti epäilyttää, menevätkö jatkomatkojen taksat oikein. Selitystä kehiin Koivisto ja Lehtimäki.

Koiravero olisi hyvä, tulisi hiukan harkintaa koiran ottamiseen, moni ostaa koiran kuin leivänpaahtimen.

Yläasteikäisen koulukiusatun pojan pikkuveljestä taitaa kasvaa todellinen menestyjä. Joten älkää te siellä puuttuko muiden kasvatukseen.

En pidä miehistä, jotka pitävät pitkiä hiuksia, näyttävät ihan naisilta.

Turhia nuo säännöt pyöräilijöille. Kuka tahansa voi ottaa pyörän ja lähteä hämmentämään juuri sinun soppaasi. Tietämättä ensimmäistäkään liikennesääntöä.

"Aikoinaan Lahdessa luovuttiin koiraverosta, koska sen tuotto ei vastannut perintäkustannuksia." Syynä oli yksinkertaisesti se, että vero oli naurettavan pieni.

Miksi ihmiset ei tunnu ymmärtävän, että vaikka pakko renkaiden vaihdon ajankohdasta muuttui, niin renkaat kuitenkin täytyy vaihtaa vuodenajan mukaan!

Suomen vesistöt ja lammet tummentuu ja kalakannat muuttuu. Tämä alkoi soiden ja metsien ojituksesta 50-luvulta rahoitus ja ojien ruoppaus jatkuu.

Eikö Lahden poliisi uskalla laittaa "pärinäpoikia" kuriin vai mistä kiikastaa?

Koirat ja kai kissatkin syö lihaa pääosin. Mikäli ko. lemmikit ruokittaisiin kotimaisella tuotannolla, se veisi neljänneksen peltoalasta. Kyseessä on suuret asiat. Ei pelkät heitot sinne tänne.

Mitä tarkoittaa suomen kielelle käännettynä Black Live Matters? Olen odottanut, että edes Yle verorahoilla pyörivänä toimijana kertoisi asian suomennettuna uutisissaan.

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut