Näppis: Lahdessa koiraverosta luovuttiin sen vuoksi, ettei sen kerääminen kuitannut edes verojärjestelmän ylläpitokuluja

Täällä on koiraveron perään kyselty. Aikanaan Lahdessa koiraverosta luovuttiin sen vuoksi, ettei sen kerääminen kuitannut edes verojärjestelmän ylläpitokuluja. Veron kerääminen vapaaehtoisluonteisesti ei ole kovinkaan kannattavaa. Pakollisena se vaatisi valvonnan, joka nostaa kuluja merkittävästi ja tekee tästä kannattamattoman kaupungille. Taustalla ei ole mitään lobbausta Kennelliitolta vaan talousmatematiikkaa.

Kyllä parta tekee miehestä miehen. Hyvin hoidettu parta näyttää aina hyvältä! On teillä pienet ongelmat, jos toisten parrat noin häiritsee.

Minkä hiton takia koirat pitää tuoda tarpeilleen Salpatien ja kävelytie viereiseen pieneen metsikköön, missä lapsetkin leikkivät. Ei ole pitkä matka edes Kolmenässänkujalta tai Salpatieltä kävellä metsään.

Nyt olisi korkea aika pysäyttää pormestarikaravaani, säästetyillä rahoilla voisi palkata esim. henkilökuntaa kotihoitoon tai keskittyä alati kasvavan huumeongelman hoitoon.

Mistä löytyvät pormestariksi sellaiset henkilöt, jotka tuovat "puhtia" kaupungin johtamiseen ja kehittämiseen?

Kyllä, koiraverotus voimaan ja roskaajalle rangaistus!

Janne Nieminen kaipaa 16.6. esalaisessa samanlaista aktivismia mitä Ruotsissa. Eli Suomeenkin on saatava nogo-alueet, joissa autot palaa, eikä palokunta uskalla mennä sammuttamaan.

Vielä vanhempaa faktatietoa: Lahden Chicago mainittiin jo 100 vuotta sitten, kun lahteen alkoi pesiytyä epämääräistä väkeä ja sen myötä meno oli kuin Chicagossa silloin.

En pidä naisista, jotka leikkaavat hiukset lyhyeksi, on kuin miesten hiukset.

Te, jotka soitatte 112, kun kuulette esim. yhden räjähdysäänen, mitä, jos yrittäisitte olla vähemmän vainoharhaisia ja miettisitte loogista syytä tapahtuneelle

Lahden Chicago sai nimen 60–70-luvulla johtuen suuresta rikollisuudesta eikä kahdesta Lahden kaupungin ja Liha Heinosen teurastamosta.

Myös naisilta karvat pois, jos miehetkään eivät saisi partaa pitää. Hammaslangatkin ostan kaupasta.

Kiitos, Olli Tammilehto (ESS 17.6) kirjoituksestasi. Jollain sentään suhteellisuudentajua vielä jäljellä.

Älkää olko ulkopuoliset Hollolan asioita setvimässä. Kierrätyspuisto ei ole yksin se, että tuo työpaikkoja, kun samalla saastuttaa ympäristöä ja ilmastoa. Tuhoaa asuinympäristön. Asukkaita veronmaksajina on kuultava. Ei mitkään maakuntavaltuutetut sitä päätä, vaikka kuinka olisitten yksimielisiä. Veronmaksaja, Hollola

Koirien tuottamat jätteet maatuvat nopeasti luonnossa. Sen sijaan tien varsille, kadulle, puistoihin ja metsiin ihmisten heittämät metallitölkit, pikaruokien kääreet, tupakantumpit, rikotut pullot ja muovipussit eivät maadu. Koirien vihaajat, lopettakaa räksytys ja menkää siivoamaan ympäristöä. Terv. Musti

Luontopäiväkodin jokapäiväiset metsävaellukset kuuluvat satojen metrien päähän eläinten herkimpään lisääntymisaikaan. Taitaakin olla sellainen kaupunkiluontopäiväkoti, ymmärrys metsästä kokonaisuutena on melko hukassa tallattuine polkuineen.

Ei ole toisia karvoihin katseleminen. Jos häiritsee, katso muualle.

Medioissa iloitaan koronan "parantaneen" ikäihmisten sair, kun heitä ei käynyt lääk.vast.otolla. Joko unohtui riskiryhmien kielto tulla vast.otoille.?

Siinä saakin Tom ja Saara odotella peipon pesivän tekemiinsä linnunpönttöihin. Peippo ei kuulu pönttöpesintälajeihin, vaan koivun oksaan korkealle...(myös kuusen) ,tiri-tiri-teijaa!

Eihän Hollolan roskispuistosta ole mitään haittaa pohjavesille, eihän?

Kuinka ministeri Kulmuni voi hyväksyä omaan itseensä kohdistuvia ylisuuria laskuja mistä hän ei tiedä mitään? Samoin ihmetyttää erityisavustaja Jääskeläisen puhelinkonsultaatiolaskujen suuruus. Tätäkö on poliittinen tekeminen ja vastuu? Edesvastuuseen molemmat teoistaan!

Kaavaillulta kierrätyspuiston, lue kaatopaikan, alueelta käy yleensä tuuli Salpakankaalle, keskussairaalaan ja Lahden keskustaan päin. Siis, järki voittakoon.

Näin helteisenä kesänäkin kaikki toivomme toki, ettei Lahti olisi sittenkään Top10 listalla 5. Eikä Keski-Lahti Suomen kaupunginosista 1., vaan ihminen ystävä vihulaisellekin!

Antakaa jokaisen olla kuten haluaa, parralla tai ilman. Kaikkein helpointa toisten arvostelu, turhaa rutkutusta pikkusieluilta, kukin kukkii tavallaan, kaikki kauniita!

On kohtuutonta ja eriarvoistavaa julkaista kolmena päivänä vain verkkolehteä! Liian moni senioritilaaja ei päässe mainostettujen nettilehtien ääreen.

Missä Etlarin menoinfo?

Lahden päättäjät ovat aivan pihalla. Luulevat että älypyörätie yms vetää asukkaita Lahteen. Ei vedä, ainoastaan matala veroprosentti saa ihmiset muuttamaan ja valitsemaan asuinkuntansa. Työtä tehdään entistä enemmän etänä eikä ole paikkakuntaan sidottu.

Kansalaisuuslaki 20.4.2018 260 pykälä 9. Lapsen kansalaisuus määräytyy ensisijaisesti äidin mukaan.

Koira on paras lääke yksinäiselle ihmiselle. Lenkillä tulee aina juteltua muiden koiranomistajien kanssa. Koiravero ei ole ratkaisu koiranomistajien ajattelemattomuuteen. Enemmän haittana ovat kovaa ajavat pyöräilijät. Kannatan pyöräveroa.

Hallitus: Miksi työmarkkinatukea saava pitkäaikaistyötön ei saa 75 euron koronarahaa?! Vain toimeentulotukea saavat...Korjatkaa asia!

Risikko edelleen kokoomuspäättäjien äänitorvi. Ei mitään uutta oppositiossa. Sote sote ja sote.... Hyvää Juhannusta kaikille.

Lääkäri Heikki Korpela 16.6.2020 koronaepidemiasta. Korona voi aiheuttaa tulehdusta. Sitä estävä kasvisruoka pienentää koronakuolleisuutta. Olen jättänyt lihansyömisen yli 30 vuotta sitten. En ole kärsinyt kausiflunssista. Terveenä 73 v.

Mikä tota poliisia oikein vaivaa, kun eivät saa Ahtialan moottorimelua loppumaan joka ilta kello 16–3?

EU:n tukipaketti. Maalaispojan tulkinta. K-market antaa minulle rahaa, että ostaisin K-marketista, että K-market toipuisi koronasta. Mutta kun minä ostan tavarani Sokkarista. Meneekös tässä jonkun rahat Kankkulan kaivoon?

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Lahden demariryhmä vaatii kokoomuskaksikolle potkuja kaikista luottamustoimista – "En ole kuullut mitään näin naurettavaa", kommentoi Francis McCarron
 2. Suora lähetys: Lahden Reipas matkasi Kultsu FC:n vieraaksi - ottelu käynnissä, katso tästä
 3. Osuuskauppa Hämeenmaan toimialajohtaja maskisuosituksesta: "Toivomme, että yhdessä noudatamme viranomaisohjeistuksia"
 4. THL antoi maskisuosituksen, Lahden busseihin ei tule maskipakkoa: "On jokaisen omassa harkinnassa, käyttääkö maskia"
 5. Mies riehui ja haastoi riitaa Lahden torilla
 6. Koronatartunnat selvässä nousussa elokuun alussa – "Trendi on huomattavan huolestuttava"
 7. Lahtelainen urheiluravintola Peluri muuttaa – "Tartuimme tilaisuuteen, kun avautui mahdollisuus päästä vielä lähemmäs keskustaa"
 8. Marin: Hallitus puoltaa THL:n suositusta kasvomaskien käytöstä joukkoliikenteessä ja tilanteissa, joissa lähikontaktien välttäminen ei ole mahdollista
 9. Taksiliitto toivoo maskisuosituksen laajentamista takseihin – "Oman matkan jälkeen taksiin saattaa tulla riskiryhmään kuuluva"
 10. Sofia Belorf kirjoitti epäillyn pahoinpitelyn jälkeen Ranta-aholle, että pelkää tätä – "Liioittelee asiaa", Ranta-aho sanoi kuulustelijalle
 11. Vesijärvellä Lahdessa ja Orimattilan Mallusjärvellä on havaittu sinilevää
 12. Luhdan hotellihanke sai siunauksen rakennus- ja ympäristölupalautakunnalta – rakennuslupa sallii 17-kerroksisen tornitalon rakentamisen entisen Anttilan paikalle
 13. Kokoomus asetti 24 kuntavaaliehdokasta Lahdessa
 14. Keskusta nimesi kuntavaaliehdokkaita Lahdessa
 15. Hollolalainen hevosfirma laajensi lennosta sairaalatakkeihin – "Tilaukset ovat isoja ja aikataulut painavat päälle"

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.