Lukijalta: Avosairaanhoidosta ei ole Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymässä ulkoistettu yli puolta

Markku Mikkonen

Etelä-Suomen Sanomien mielipidesivulla 14.6.2020 hankejohtaja Ismo Rautiainen mainitsee, että Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymän avosairaanhoidosta on ollut ulkoistettuna yli puolet jo useiden vuosien ajan. Tätä yhteisyrityshankkeen johto on korostanut useassa yhteydessä.

Asialla ei sinänsä olisi suurtakaan merkitystä, mutta kun laskelma on virheellinen, ja sillä perustellaan erityisen suurta muutosta palveluiden tuottamisessa on sitä syytä tarkastella lähemmin.

On nimittäin niin, että avosairaanhoitoon kuuluu myös suun terveydenhuolto, jonka toimintaa ei hyvinvointiyhtymässä ole nyt ulkoistettu lainkaan. Kun tämä otetaan huomioon laskennassa, on nyt ulkoistetun toiminnan prosenttiosuus lähempänä neljäsosaa kuin puolikasta. (Yhteisyrityksen toteutuessa suun terveydenhuollon ulkoistusaste nousee nollasta sataan prosenttiin. Tälle ei ole juurikaan esitetty tarvetta tai perustelua).

Alussa mainitussa kirjoituksessa todetaan: ”Toivon, että keskustelu yhteisyrityksestä perustuu oikeaan tietoon.” Tätä samaa toivoo varmasti myös yhtymän henkilöstö, jota asia koskettaa mitä suurimmassa määrin.

Ei pidä ihmetellä, jos henkilöstö epäilee yhteisyrityshankkeen toteutusta, kun laskelma, jolla muun muassa perustellaan yhteisyrityksen tarpeellisuutta on virheellinen.

Kirjoittaja on tulosyksikköpäällikkö, ylihammaslääkäri Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymän suun terveydenhuollossa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.