Lukijalta: Jos kultaa kaivannet, nauti omasta maastasi

Martti Hannuksela

Koronaepidemia on luonut paineita matkailulle, mikä olosuhteiden pakosta on kääntämässä matkailun suunnan kotimaan kohteisiin. Kun ja jos näin tapahtuu, niin tietenkin se on piristysruiske alan suhdanteille.

Vuosia olenkin ihmetellyt, miten vähän esimerkiksi Kelvenne on saanut huomiota päijäthämäläisenä retkikohteena. Kyseisellä kohteella on kiistattomat luotoarvot, ja varmaankin se kestäisi runsaammankin retkeilijämäärän.

Entä sisävesilaivojen tuoma kesäinen imago? Mikä sen nautinnollisempaa kuin astua laivaan ja nauttia siintävistä seljistä sekä laivakeittiön menyystä. Tuollaisen idyllin sain kokea ja Päijänteen jylhiä rantanäkymiä silmäillä jo silloin, kun kantosiipialus Tehi halkoi suurjärven aaltoja.

Meille on siis suotu asuttavaksi kaunis ja ihana maa, ja jos kultaa kaivannet, niin nauti silloin omasta maastasi. Mitä taasen kaupunkimme vihreisiin puistoihin tulee, niin niiden suoma virkistys on tarkoitettu ihmisille eikä rantoja ja puistoja sotkeville valkoposkihanhille!

Merta edemmäs ei siis ole tarvis lähteä, jos haluaa nauttia luonnosta etenkin, jos tämän nautinnon kokee Linnaistensuon pitkospuilla. Karanteenissa kyllä alkaa kaivata ravintolaruokien eksotiikkaa, mutta kyllä omassa uunissakin valmistunut kurpitsapaistos on gourmet-ruokaa ja hyvä makuelämys.

Eletään siis epidemian päättymisen toivossa, ja kun palataan normaalioloihin, muistetaan: oma maa mansikka, muu maa mustikka. Korona on kyllä ollut pelottava vieras, ja siihen on ajoittain suhtauduttava sarkastisesti tai kuten Raittila toteaa: "Terveys on annettu vain loppuun kulutettavaksi."

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Lahti haluaa selvittää hyvinvointiyhtymän yhteisyrityspäätöksen juridisen pohjan – "On vaikeaa ajatella, että vastuullinen kaupunki heittelisi kapuloita rattaisiin"
 2. Lahtelainen Riku Routo sai kokoelmiinsa kuuluisan grillirakennuksen Jyväskylästä – "Kioski korjataan alkuperäiseen käyttöönsä, se on selvää"
 3. Pelastuslaitos pelasti vesiskootterionnettomuuteen joutuneen Vesijärvellä - skootterissa oli kolme henkilöä
 4. Koulu käyntiin liikenneturvallisuustempauksella Lahden Launeella – tapahtuma on myös tärkeä muistutus tielläliikkujille
 5. Päivystysavun puhelin ruuhkautunut, soittoja nelinkertainen määrä kevääseen verrattuna
 6. Spedemäinen keksintö yritykseltä, joka toimi myös Nastolassa - suojavisiiri ja lippalakki samassa
 7. Kaunismäkien perhe remontoi vanhasta vesibussin rotiskosta rohkeasti itselleen laivamökin – "Ei ollut mitään käsitystä siitä, kuinka iso projekti lopulta on kyseessä"
 8. Vesivehmaan lentonäytös saa kunnanjohtajankin taivaalle – luvassa on melkoista kyytiä
 9. Asuntokauppaan putkahtanut uusi koronaehto askarruttaa – voiko myyjä jäädä asumaan asuntoon ja maksaa vain juoksevat kulut?
 10. Rekkakuski ajoi siksakkia Nelostiellä – eksyi välillä ojaan ja kaatoi mennessään liikennemerkkejä
 11. Poliisille tuttu mies etsi anastettavaa talojen pihoilta Lahdessa
 12. Kaksi henkilöautoa paloi Lahdessa tiistain vastaisena yönä
 13. "Lähetyssaarnaaja" markkinoi laskuvarjoharrastustaan taivaalla – "En ole laskenut sen omakotitalon hintaa, joka harrastukseen on uponnut"
 14. Näppis: Rakkaat kanssaihmiset, ettehän pyri (tori)kahviloissa vieraiden ihmisten pöytiin istumaan
 15. Pahin punkkiaika on nyt: Jaana, 57, joutui viikoksi sairaalaan puutiaisen purtua kesäpaikalla – "Tuntui kuin päähän olisi isketty isoa rautanaulaa"

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.