Lukijalta: Vierumäki matkalla Moolokin kitaan

Vesa Ruotonen

Vierumäki-yhtiöiden toimitusjohtaja Peter Gabrielsson sanoi Ylellä 4.6.: ”Lajiliitoille suunnattavan osakeannin avulla suurin osa Vierumäki Sports oy:n liiketoiminnan tuotosta palautuu osinkoina suomalaiselle urheilulle eli niille lajiliitoille, jotka ovat sitoutuneet strategisiksi kumppaneiksemme”.

Vastuullisia omistajia, anteeksi vain lajiliitot, pitäisi hakea muualta.

Urheilua vähänkin seuraavat tietävät lajiliitot ja seurat Moolokin kidoiksi. Valmentajat, huippu-urheilijat ja muut intressipiirit huutavat "more money, more money". Asian tietävät kaikki, mutta se on keskustelussa tabu.

Lajiliitot omistajina on erittäin kehno vaihtoehto. Eikö Vierumäki oppinut Jääkiekkoliiton omistuskatastrofista mitään? Tapasin myös Berliinin suurilla tapahtumamessuilla 2015 Vierumäen myyntimiehiä ja olin heidän puheistaan aivan äimän käkenä. Totesin myös, että minkä tahansa kansainvälisen messun anti, institutionaalisten ostajien tiukka tapaaminen ei ollut agendalla.

Lahden alueen urheiluopistot Pajulahti ja Vierumäki ovat tärkeitä työllistäjiä. Vastuullisia omistajia, anteeksi vain lajiliitot, pitäisi hakea muualta.

Kirjoittaja on kulttuuri- ja urheiluteollinen yrittäjä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu