Lukijalta: Suunnitelma Vesijärvenkadun kaventamisesta on tyypillistä lahtelaista puuhastelua

Timo Hennala

Juhani Melanen kirjoittaa asiallisesti ja rakentavasti Lahden keskustasuunnitelmista (ESS 2.7.2018). Vesijärvenkadun kavennussuunnitelmat ovat tyypillistä lahtelaista puuhastelua ympäristöverukkeella. Samaan sarjaan kuuluu Mannerheiminkadun kavennussuunnitelma.

Kolmion Vesku–Mannerheiminkatu–Lahdenkatu sisällä on runsaasti pienempiä katuja ja aukioita, joiden mestarointi pitää riittää projektipäälliköille ja konsulteille.

Alkuperäisten suunnitelmien mukaan Saimaankadusta piti tulla osa keskustan kehätiestä, mutta koska Oikokadun alittavasta tunnelista ei tullut mitään hinnakkaan hintalapun vuoksi, katseet kääntyivät Vesijärvenkadulle.

Vesijärvenkadun kaventaminen lisäisi varmuudella keskustan tukkoisuutta ja ruuhkia, johon Melanenkin viittaa. Vesijärvenkatu on koko pituudeltaan myös pikavuoroliikenteen reitti Jyväskylään ja Helsinkiin. Tarpeellisen väylän tukkiminen ei ole tätä päivää.

Lahdessa on paljon viihtyvyyteen ja ympäristöön liittyviä ongelmia, esim. sataman lokkiongelma, Matkakeskuksen virittely käytännöllisemmäksi ja järvinäkymien näkymättömyys johtuen vääristyneistä ympäristöasenteista. Luulisi mainittujen kohteiden työllistävän riittävästi virkanaisia ja konsultteja.

Lahden kaupunkisuunnittelu on armottoman sisäänlämpiävää. Realistisemmat otteet olisivat toivottavia.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Jatkuvat vahingonteot turhauttavat lahtelaisyrittäjiä – "Minua varoitettiin etukäteen, että kaikki kannattaa nostaa turvaan"
 2. Poliisilla iso operaatio Lahdessa – ei aiheuttanut vaaraa sivullisille
 3. Lahtelainen Mimmi Vepsäläinen toivoi jo kymmenvuotiaana, että voisi tanssia koko ikänsä – kolmessa maassa opiskellut tanssija asuu taas kotikaupungissaan
 4. Enemmistöllä lahtelaisvaltuutetuista on toistaiseksi kriittinen kanta yhtymän ja Mehiläisen yhteisyritykseen – kokoomus ja vasemmisto edustavat ääripäitä, ja monissa ryhmissä kaivataan lisää tietoa
 5. Katumaasturia kuljettanut päihtynyt mies kolaroi ensin Lahdessa, jäi poliisin haaviin tuntia myöhemmin Asikkalassa
 6. Asikkalan Vääksyn Ranskalaisen kyläkaupan omistaja julkaisi Facebook-päivityksen nuorten kesätyöntekijöiden kaltoinkohtelusta – laaja tuki yllätti, ja kaupalle on tultu jopa Tampereelta asti
 7. Koronavirus vei melkein perheenisä Jukka Pylvänäisen hengen – "Tauti on opettanut elämän arvoa"
 8. Lahden peräkonttikirppiksellä vanha tavara pääsee kiertoon – "Vierailu on meille jo itsestäänselvyys"
 9. FC Lahti keskeyttää oheismyynnin – SJK-pelissä ei ole kioskitoimintaa
 10. Valoihin pysähtyneet autot joutuivat kolariin Lahdessa – perään ajanut katumaasturi häipyi paikalta
 11. Pari vuotta sitten Mikko Viitikon jalkapalloura oli vaarassa – nyt peli maistuu FC Lahdessa ja syksyllä arkeen tulee uusi kiintotähti
 12. Solubiologi Kirsi Rilla tutkii mikroskooppisen pieniä kalvorakkuloita, joista voi olla apua esimerkiksi syövän diagnosoinnissa – "Vesikkelit ovat muuttaneet käsitystämme elimistön toiminnasta"
 13. Saara Larkion Esalainen: Vaalityö on jo alkanut ja Trumpin henki haisee mastokaupungissa asti
 14. Koronakriisi on kurittanut nuoria pahemmin kuin muuta väestöä – Nuorisotyöttömyys kaksinkertaistui
 15. Tältä näyttää Vääksyyn tuleva uusi Yhteiskoulu – katso luonnoskuvat

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.