Lukijalta: Maahanmuuton hintalappu on musertava Lahdelle

Perussuomalaisten kansanedustaja Jari Ronkainen kirjoittaa, että maahanmuutossa ei ole mitään kritisoitavaa silloin, kun maahanmuuttaja työllistyy. Janne Laakkonen

Etelä-Suomen Sanomien (28.8.) etusivun juttu oli kuinka ”Lahti vetää väkeä”. Artikkelissa kerrottiin, että vuoden 2015 turvapaikanhakijat ovat tulleet jäädäkseen ja houkuttelevat lisää maanmiehiään Lahteen, jossa asunnon saaminen on pääkaupunkiseutua helpompaa. Artikkelin sävy vaikutti siltä, että tämä kaikki olisi Lahdelle ja sen ympäristökunnille jotenkin positiivinen asia.

Maahanmuutossa ei ole mitään kritisoitavaa silloin, kun maahanmuuttaja työllistyy, elättää itsensä ja sopeutuu suomalaiseen yhteiskuntaan ja sen arvoihin. Jutusta sai kuitenkin sellaisen käsityksen, että iso osa viime vuosien ”muuttovoitosta” täytyy ensin opettaa lukemaan ja kirjoittamaan tai muuten ottamaan erilaisten kotouttamistoimenpiteiden kohteeksi. Lahti kamppailee jo nyt yli 15 prosentin työttömyysasteen kanssa, enkä usko, että luku- ja kirjoitustaidottoman sekä suomea puhumattoman väestön lisääminen ainakaan auttaa asiaa. Kun omille kansalaisillekin on vaikea löytää työtä, on ratkaisun oltava työpaikkojen lisääminen, ei työttömien lisääminen.

Heinäkuussa uutisoitiin, kuinka ulkomaalaisten osuus kaikista rikoksesta epäillyistä Hämeessä kasvoi 15 prosenttia viime vuoden vastaavaan aikaan verrattuna. Seksuaalirikoksissa kasvua oli 200 prosenttia ja huumausainerikoksissa kasvua oli vajaa kolmannes. Erityisesti Lahden kauppakeskus Triossa ulkomaisten huumausainekauppiaiden ja nuorten tyttöjen ns. ”grooming”-jengeistä eli seksuaaliseen hyväksikäyttöön tähtäävistä miesporukoista on koitunut vakaviakin ongelmia (mm. UL 8.3.2017).

Kun tämän kaiken ynnää yhteen, on maahanmuuton ja erityisesti turvapaikanhakijoiden hintalappu musertava niin Lahdelle kuin yleisemminkin Suomelle siitä huolimatta, että media nostaa tasaisin väliajoin näitä ”menestystarinoita” tapetille. Kuinka suuri prosentti tänne tulijoista, erityisesti turvapaikanhakijoista sitten on todellisuudessa niitä onnistujia, jotka hyödyttävät suomalaista yhteiskuntaa? Kun katson olemassa oleviin tilastoihin, muun muassa työllisyyden ja rikollisuuden osalta, en valitettavasti usko, että kovinkaan suuri.

Odotan toki tähänkin tekstiin vastineita siitä, kuinka on oikein selvityksilläkin selvitetty, että valtionosuudet riittävät kuittaamaan maahanmuuttajista koituvat kustannukset. Valtiontuki maksetaan kuitenkin verotuksella kerätystä potista, ja meistä jokainen pystyy näkemään maksajan kylpyhuoneen peilistä. Syypäät Lahden tilanteeseen löytyvät kuitenkin päättäjistä, jotka ovat hintalapun tilanneet. Ainoastaan perussuomalaiset ovat johdonmukaisesti tuoneet ja pitäneet näitä maahanmuuton ongelmia esillä.

Jari Ronkainen, kansanedustaja (ps.) Hollola

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.