Lukijalta: Asiakkaat pompoteltavina OP:n ja Nosto-käteisautomaateista vastaavan Reklan kiistassa

Pankit ovat viime vuosina lakkauttaneet konttoreitaan, vähittäisasiakkaiden palveluita ja nyt ne pyrkivät irti käteisen rahan käsittelystä. Asiakkaat pyritään ohjaamaan ja pakottamaan sähköisten itsepalveluiden asiakkaiksi. Asiakkaat kohtaavat näissä merkeissä yhä enemmän vaikeuksia.

Lahden seudulla vaihdettiin osuuskauppa Hämeenmaan myymälöiden yhteydessä Otto-automaatit toisen palveluyhtiön Nosto-koneiksi.

Näiden käyttäjä on joutunut hämmästymään, kun me OP-ryhmän asiakkaat emme enää ole saaneet nostokuitissamme tilin saldoa näkyviin, kuten tapahtui Oton osalta.

Lisäksi pankin tiliotteessa nostopäivät on merkitty muutamaa päivää myöhäisemmäksi kuin nosto on todellisuudessa tapahtunut. Ainakin Lahden Launeen ja Metsäkankaan automaattien käyttäjät ovat huomanneet kuitissaan nostopaikaksi Tampereen.

Nosto-yhtiö automaateista vastaava Rekla oy vastaa, että he ovat neuvotelleet jo huhtikuusta 2017 alkaen OP-pankkiryhmittymän kanssa saldon näkymättömyyden korjaamiseksi. Nyt OP vakuuttaa, että saldot näkyvät nostokuiteissa tämän vuoden loppuun mennessä. On syytä ihmetellä, miksi vasta nyt, kun asiasta on neuvoteltu yli vuoden. Viivyttelystä on tehty viranomaisilmoituksia.

Otto-automaattien saldopalvelussa käytetään kotimaista verkkojärjestelmää, jota pankit hallitsevat. Tähän Nosto-järjestelmää ei ole päästetty. Jatkossakin pankkien tiliotteissa näkyy väärä nostopäivä Nosto-automaattien osalta. Virheet nostopaikkakunnan osalta on luvattu korjata pian.

Tässäkin OP:n ja Reklan kiistassa asiakkaat ovat pompoteltavina. Osuuskauppa Hämeenmaa ei ole tarkistanut Nosto-järjestelmän toimimista edistäessään Otto-automaattien vaihtoa Nosto-automaateiksi. Pankkien unelma käteisen rahan poistumisesta on vielä yhden sukupolven päässä, joten nostoautomaatit on saatava toimimaan täsmällisesti ja viiveittä eikä vain suurin piirtein.

Lasse Koskinen

Lahden kaupunginvaltuutettu,

maakuntavaltuutettu (ps)

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Sammutustyö Lahden Meisselikadulla jatkuu, savusta ei enää ole vaaraa
 2. Lahden kaupunginjohtaja Pekka Timonen: "Itärataselvityksen sanoma on kristallinkirkas"
 3. Lahtelaisen kuntosaliyrittäjän mukaan koronakevät leikkasi liikevaihdosta ison siivun: "800 neliön tiloissamme saattoi olla samanaikaisesti yhdestä viiteen treenaajaa"
 4. Lahden Mukkulan viljelypalstoilla ahertaa kansainvälistä porukkaa – "Mikä voisi olla parempaa kuin olla täällä auringossa"
 5. 28.5. koronavirustilanne Päijät-Hämeessä: Päijät-Hämeessä ei uusia koronavirustartuntoja maanantain jälkeen
 6. Ilkka Kuosmasen näkökulma: Konstit on monet, kun kirjastot etsivät itselleen uusia asiakkaita
 7. Suljetut ovet aukeavat Lahdessa hiljalleen – kuntosalit alkavat olla auki, ryhmäliikuntakin alkaa ensi viikolla
 8. Hoitajajärjestöt hyväksyivät kunta-alan tessin – neuvottelutuloksessa hoitoalalle oma sote-sopimus
 9. Odotus päättyy ja hyllyjen välit aukeavat, kun Lahden kirjastot avataan
 10. Lahden sivistyslautakunnassa erikoinen äänestysepisodi, puheenjohtaja järjesti uusintaäänestyksen vastoin lakimiehen ohjetta
 11. Padasjoen suuri maastopalo saatu hallintaan – kytöpesäkkeiden sammutustyöt jatkuvat mahdollisesti vielä perjantainakin
 12. Koronakriisin aiheuttama hurja konkurssiaalto voidaan vielä välttää – "On raju arvaus, että edessä olisi 1990-luvun laman kaltainen tilanne"
 13. Matti Even Esalainen: Lahdessa virkamies vie ja valtuutetut vetävät kätensä lippaan
 14. Voiko Lahdessa pian nauttia terassioluen parkkiruudussa? Kaupunki pohtii uusia terassipaikkoja ja nykyisten laajennuksia keskustassa
 15. Kampustyömaa sulkee Kannaksenkadun - tuo Lahteen myös uuden kadunnimen

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.