Näppis: Mistä niitä työmiehiä löytyy, kun kaikki opiskelevat merkanteiksi tai tradenomeiksi?

Ei kai kukaan tosissaan kuvittele, että Suomeen asumaan tulevat venäläiset olisivat Suomen ystäviä.

Pitääkö olla huolissaan kun mies, jota tapailen ei puhu muusta kuin koiristaan ja metsästyksestä?

Mistä niitä työmiehiä löytyy, kun kaikki opiskelevat merkanteiksi tai tradenomeiksi?

Pph ammattitutkinto kestää puolitoista vuotta. Siihen kun lisätään täydennyskoulutus ja työkokemus, niin onko ihan kuka vaan pääsee? Aika inhaa vähättelyä, jos ei ole lähihoitaja.

Sorsan hallitusten koulu-uudistuksen tavoitteena oli akateemisen koulutuksen huomattava lisääminen. Sen seurauksena nyt on pulaa työntekijöistä. Monet maisterit tienaisivat nyt paremmin hitsareina, levyseppinä jne. Lastentarhanopettajien koulutusvaatimusten kiristäminen ei näytä tilipussia turvottavan.

Nastolassa ei kaikesta voi syyttää suoraan Lahtea mutta monesta asiasta kyllä. Nastola olisi pärjännyt hienosti itsenäisenä ja elinvoima olisi säilynyt. Kuntaliitos on vastuuttoman idiootin valinta. Mika Y-K

Ihmetelty mikä kasvihuone pomo sellanen on kun antanu työelämätutustuja-porukan varastella toiselta työelämääntutustujalta ja vielä myytävää tavaraaki.

Edunvalvojat, omaiset ym huolehtikaa että vanhuksella on hyvät talvikengät että heitä voi turvallisesti ulkoiluttaa. Talvi ja pakkaset tulossa...

Sinä blondi Salininkadulta koska korjaat tupakan tumppisi?

Ei ollut ennen älypuhelimia, kaikenmaailman somea ja Skypeä, mutta toimeen tultiin. Mentiin kylään päiväkahville, vietettiin kavereiden kanssa ulkona paljon aikaa ja elo oli rauhaisaa. Nyt pitää soitella ja viestitellä koko ajan, joka päivä, vaikka ei olisi mitään asiaa! Moni on koukussa vempaimiin ja monen ainoa ystävä on puhelin!

Frane, loistava kirjoitus, saat ääneni.

Aina noista työvoimapula jutuista jää mainitsematta se suurin syy... ammattimiehiä halutaan ja vitosta tarjotaan... mulle ei käy.

Vihreät on nykyisin ihan huuhaa-puolue. Eivät voisi olla kauempana luonnosta, kaupunkilaisia kaikki. Touko Aalto ruoskimisineen ja tonnin kenkineen hyvä esimerkki.

Toimittaja kertoi turhan tarkkaan sairaan rikollisen miehen raiskauksen tekotavan. ESS on perhelehti ei alibi. Lapsetkin lukevat lehteä.

Kiva kun naapurin mummot tulee asuntoesittelyymme. Välittäjä kertoi, että siinä ne oli heti ovella jo parkissa ja uteli mihin me muutetaan. Vihaksi pistää.

Kirkon opetuksia halutaan suitsia vaikka sen ansiosta on työläisillä oikeuksia ja naisilla tasa-arvoa. Ja se on aina ollut vähemmistöryhmien ja vaikeaan tilanteeseen ajautuneiden etujen ajaja.

Voisiko S-kauppa satsata asiakaspalveluun ja pesettää roskaastiat ja Mascotin edustan? Inhottaa mennä ruokaostoksille sen sotkun ohi!

Tää sadonkorjuuaika on kyllä ihan mahoton, hoen itelle että ei auta lannistua. Ruuat on tosi hyvät, mut kaikki aika menee puuhailuun. Eipä maksa paljoa

Jos on palsta, näemmä tulee koko ajan vaan lisää syötävää mut sen kanssa pitää olla tarkka, hoitaa sään mukaan. Kun yhdet kerää, tilalle heti uutta.

Ne mitä kylvin kun odotin päiviä alle 20 asteen pituista jaksoa, ne iti aina hetkessä. Samoin vesi annettiin kuoppiin ja 'suihkutusta' kastelukannnulla

Tiedät mistä minut tavoitat. Ota yhteyttä, niin sovimme tapaamisen.

Äiti, joka ihmetteli Wilman täyttöä ei ole kokeillut saada 25 erilaista lasta olemaan häiritsemättä toistensa opiskelua. Helpottaa paljon luokkatilannetta kun opetat lapsesi ottamaan toiset huomioon.

Puhelinmarkkinointikielto hyödyttää...? Puh no, kiitos. Ja hinta, puhelun ja palvelun! Edesm syöpäpotilaalle jatk laskutus lehtimarkk kiellosta tms?

Minäkin todellakin, todellakin kyllästynyt Jethron naamaan. Mitä tekee joka ohjelmassa ja vielä ohjelmien välissäkin? Kyllä on TV:llä pienet ympyrät!

Kerrostalojen yhteisistä saunatiloista saa herkästi tarttuvan, mädältä lemuavan varpaanvälisienen ja varpaankynnet tuhoavan kynsisilsan. On myös mahdollisuus saada syyhy ja lisäksi ärhäkkä kapitartunta.

Päälliköiden päälliköitä ollut toisessakin yhtymässä,kunnes valtio alkoi säästää. Vähennys ensin pienipalkk ja vasta sitten isopalkk. Kyllä se siitä,kun rahat ei riitä.

Pitäisi lailla kieltää puskaistutukset alikulkutunnelien suulle. Miksi niitä ei edes leikata alas joka vuosi. Pyöräilijät ajavat hirveätä vauhtia tunneleihin, eivätkä edes soita kelloa tullessaan. Aivan aivotonta porukkaa! Yleensä aikuisia miehiä.

Demarit ovat eläkeindeksistä sitä mieltä, että jaettu kurjuus on eläkeisille hyvä ja jos minä en saa kohtuullista eläkettä et sitä ansaitse sinäkään.

Onko jotenkin hienompaa tukea ulkomaan avustusta kuin esim kotimaan vanhushuoltoa? Tossut jalkaan joukolla ja hyvää tekemään kotimaamme vanhuksille !

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Sammutustyö Lahden Meisselikadulla jatkuu, savusta ei enää ole vaaraa
 2. Lahden kaupunginjohtaja Pekka Timonen: "Itärataselvityksen sanoma on kristallinkirkas"
 3. Lahtelaisen kuntosaliyrittäjän mukaan koronakevät leikkasi liikevaihdosta ison siivun: "800 neliön tiloissamme saattoi olla samanaikaisesti yhdestä viiteen treenaajaa"
 4. Lahden Mukkulan viljelypalstoilla ahertaa kansainvälistä porukkaa – "Mikä voisi olla parempaa kuin olla täällä auringossa"
 5. 28.5. koronavirustilanne Päijät-Hämeessä: Päijät-Hämeessä ei uusia koronavirustartuntoja maanantain jälkeen
 6. Ilkka Kuosmasen näkökulma: Konstit on monet, kun kirjastot etsivät itselleen uusia asiakkaita
 7. Suljetut ovet aukeavat Lahdessa hiljalleen – kuntosalit alkavat olla auki, ryhmäliikuntakin alkaa ensi viikolla
 8. Hoitajajärjestöt hyväksyivät kunta-alan tessin – neuvottelutuloksessa hoitoalalle oma sote-sopimus
 9. Odotus päättyy ja hyllyjen välit aukeavat, kun Lahden kirjastot avataan
 10. Lahden sivistyslautakunnassa erikoinen äänestysepisodi, puheenjohtaja järjesti uusintaäänestyksen vastoin lakimiehen ohjetta
 11. Padasjoen suuri maastopalo saatu hallintaan – kytöpesäkkeiden sammutustyöt jatkuvat mahdollisesti vielä perjantainakin
 12. Koronakriisin aiheuttama hurja konkurssiaalto voidaan vielä välttää – "On raju arvaus, että edessä olisi 1990-luvun laman kaltainen tilanne"
 13. Matti Even Esalainen: Lahdessa virkamies vie ja valtuutetut vetävät kätensä lippaan
 14. Voiko Lahdessa pian nauttia terassioluen parkkiruudussa? Kaupunki pohtii uusia terassipaikkoja ja nykyisten laajennuksia keskustassa
 15. Kampustyömaa sulkee Kannaksenkadun - tuo Lahteen myös uuden kadunnimen

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.