Lukijalta: Irtisanomissuojan heikentämisen sijasta pitäisi parantaa pienyritysten toimintaedellytyksiä yhdessä ammattiliittojen kanssa

Mielenkiinnolla olen seurannut pienyrittäjän työllistämiskynnyksen laskuun tähtäävän lakiehdotuksen etenemistä. Tästä on tulossa todellinen voimainkoitos hallituksen ja ammattiliittojen välille. Hankalinta asiassa on se, kun kumpikin osapuoli on tietyllä tavalla oikeassa omien näkökantojensa kanssa.

Vaarana on, että katkeran ja yhteiskunnalle kalliin kampailun jälkeen syntyvässä kompromississa tavoiteltu lopputulos jää saavuttamatta eli pienyritysten työllistämiskynnyksen lasku.

Ulkopuolisena olen seurannut lähipiirissäni olevan pienyrityksen toimintaa jo yli 20 vuoden ajan. Pystyn tunnistamaan pienyrityksen toimintaedellytysten rajoitteet, joita yrittäjäjärjestöt tuovat esille.

Pienyrityksen riskit kasvavat merkittävästi silloin, kun yritys palkkaa ensimmäistä työntekijäänsä, ja yritystoiminnan vakuutena on yleensä yrittäjän koko henkilökohtainen omaisuus. Riski kasvaa, kun yrittäjä kasvattaa henkilömääräänsä entisestään.

Oman työllistämisensä lisäksi täytyy ottaa vastuu myös palkatun henkilöstön töiden riittävyydestä suhdanteista riippumatta. Tämä riskinotto on yrittäjälle kannattavaa, jos toimitaan toimialalla, jossa on hyvät tuotto-odotukset ja vakaat suhdannenäkymät pidemmäksi aikaa.

Kun kyseessä on esimerkiksi alle viiden henkilön yritys, ei irtisanominen ole helppoa yrittäjälle, jonka suhteet työntekijöihinsä ovat yleensä hyvin henkilökohtaiset.

Jos pitkäaikaisen työntekijän toimintakyvyssä tapahtuu yrittäjästä riippumattomia muutoksia – esimerkiksi avioeron tai muiden henkilökohtaisten perheongelmien seurauksena – se on pienyrittäjän kannalta merkittävä taloudellinen riski ja vaikeasti ratkaistava ongelma. Pienyrityksessä tuloksen teko perustuu pääosin työntekijän työkykyyn.

Harvoin on tuotu esille vaihtoehtoa, jossa pienyritystä voi kasvattaa tarjoamalla uudelle työntekijälle mahdollisuutta siirtyä itsenäiseksi yrittäjäksi vanhan yrittäjän rinnalle kasvavan liiketoiminnan piiriin. Tämä on hyvä vaihtoehto, jos toimitaan vaikka matalan tuottavuustason yritystoiminnassa, mutta palveluiden tarjoaminen asiakkaalle edellyttää useamman henkilön työpanosta.

Lähipiirissäni toimiva yrittäjä valitsi aikanaan juuri tämän toimintatavan kasvattaa yritystä. Jälkeenpäin ajateltuna se on ollut suhdanteiden nousut ja laskut huomioiden ainoa oikea toimintatapa.

Jos liiketoiminta perustuu useamman yrittäjän yhdessä tuottamaan palveluun, se antaa mahdollisuuden myös yrittäjän itse säädellä omaa työpanoksensa määrää henkilökohtaisten tarpeidensa mukaan.

Ammattiliittojen puolustama samanlainen irtisanomissuoja kaiken kokoisissa yrityksissä on hyvä. Pahimmillaanhan työntekijän asema huonosti kannattavassa pienyrityksessä voi olla jatkuvaa kilpailua työpaikkansa puolesta huolimatta iän tuomista rajoitteista tai muista tuottavuutta heikentävistä ongelmista.

Nykyisessä työllisyystilanteessa uuden, nuoremman ja tehokkaamman työntekijän voi löytää nopeastikin vapailta markkinoilta. Irtisanomislain valvonta pienyrityksissä vaatisi myös mittavat resurssit riita-asioiden selvittämiseksi, koska pienyritysten osuus koko yrityskannasta on jo nyt hyvin merkittävä.

Työntekijän irtisanomissuojan heikennys pienyrityksessä ei vaikuta luottamusta lisäävältä kädenojennukselta, vaan enemmänkin pelotteen lisäämiseltä työntekijää kohtaan.

Ammattiliittojen osalta toivoisi parempaa tutustumista pienyrittäjän arjen ongelmiin ja rakentavien ratkaisujen hakemiseen myös pienyritystoiminnan tukemiseksi. Tämä osaltaan auttaa pienyrityksiä työllistämään niitä liittojenne jäseniä.

Monet pienyrittäjät ovat entisiä ammattiliittojenne jäseniä eivätkä koe ammattiyhdistystoimintaa negatiivisena asiana, ainakaan vielä. Sote-uudistuksen myötä pienyritysten toimintaedellytysten parantamisen luulisi kiinnostavan myös ammattiliittoja pitkällä tähtäimellä.

Hallitus voisi edetä työllisyystavoitteissaan paremmin, jos keskittyisi irtisanomissuojan heikentämisen sijaan pienyritysten toimintaedellytysten parantamiseen yhdessä ammattiliittojen kanssa.

Sivusta seurannut

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.