Lukijalta: Anna hyvä joulu mopsillesi!

Pirjo Kilponen

Jääkö lemmikin huolenpito vähemmälle oman joulukiireen sekamelskassa? Lemmikin, jonka ostoa harkittiin pitkään ja perusteellisesti, hankittiin sitten perheeseen rakkauden ja hellyyden kohteeksi.

Onko lemmikki saanut hyvää hoitoa? Päivittäiset ulkoilulenkit, lääkärikäynnit, kynsien ja hampaiden hoidon ja ravintorikkaan ruoan? Vai onkosäästökuuri kohdistettu lemmikin tarpeisiin, jotta itse voi täyttää omia itsekkäitä tarpeitaan. Onko kiireet tärkeämmässä roolissa kuin lemmikki? Kiireet, joita ei ole edes olemassa. On vain asetettu etusijalle omat itsekkäät tarpeet, joista ei haluta luopua, esimerkiksi harrastukset.

Jätä esimerkiksi yhdet harjoitukset väliin omista yksi joulu koirallesi. Koira antaa vastalahjana aitoa rakkautta.

Yksikään koira ei voi elää hyvää elämää, mikäli sille syötetään vain kaurapuuroa säästämisen vimmassa. Ihminenkään ei pysy terveenä pelkkää kaurapuuroa syömällä.

Koira on iloinen, mikäli sille annetaan mahdollisuus siirtyä perheeseen, jossa siitä huolehditaan, jossa rakkaus ja välittäminen ovat olemassa jopa käsin kosketeltavissa olevia asioita. Asioita, joita ei voi kaupasta ostaa, koska ne ovat ihmisessä itsessään sisällä olevia äärimmäisen rikkaita, aitoja ominaisuuksia. Ominaisuuksia, joita ei voi rahalla mitata.

Anna siis tänä jouluna lemmikillesi hyvä perushoito tai mahdollisuus siirtyä parempaan kotiin. Sellaiseen kotiin, jossa on rakkautta ja huolenpitoa. Sellainen joulu on lemmikille iloinen joulu.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Asettuuko Juha Rehula ehdolle keskustan varapuheenjohtajaksi? "Kiinnostusta on ollut, mutta ihan muut asiat ratkaisevat ehdokkuuden"
 2. Tukkirekka paloi hinauskuntoon Messiläntiellä Lahdessa
 3. Yle: Seitsemän pelaajaa ulkona Pelicansin harjoituksista lomautusten vuoksi
 4. Suuri helpotus: Pippon kartingradalla ajetaan jatkossakin, mutta Lahden kaupunki vaatii Lahden FK-kerholta isoja investointeja
 5. Radiomäellä järjestetään yhteislaulutilaisuus – luvassa Leevi and the Leavingsin hittejä
 6. Vesa Mäkäläinen näki mainoksen Orimattilan Hennasta moottoritietä ajellessaan, ja alueen katsastuksen jälkeen unelma omakotitalosta alkoi muuttua todeksi: "Viikonloppuna olisi tarkoitus jäädä yöksi ensimmäistä kertaa"
 7. Kahden auton peräänajo Nelostiellä Lahdessa – liikenne sujuu taas normaalisti
 8. THL: Suomessa on todettu vuorokaudessa 29 uutta koronavirustartuntaa
 9. Lahdessa päästään jälleen maistelemaan käsityöläisoluita, Suuret Oluet – Pienet Panimot tuo viikonloppuna satamaan 13 panimoa
 10. Hilkka Kemppi pyrkii keskustan varapuheenjohtajaksi
 11. Hevonen putosi ojaan Jokimaalla – pelastusoperaatio kesti tunnin
 12. Riikka Suomisen mielestä parisuhteen ulkopuolinen seksi on demonisoitu: "Nykyään kyseenalaistetaan kaikki rokotteita myöten, mutta ei tätä parisuhdemantraa"
 13. Takavuosien ilmojen kaunotar juhlii 80-vuotiasta Vesivehmaan kenttää
 14. Beirutin räjähdyksessä yli sata kuollutta, tuhansia loukkaantuneita ja satoja tuhansia kodittomia – yksi suomalainen loukkaantui lievästi
 15. Lukijalta: Mehiläinen päättää ja kerää voiton yhteisyrityksessä

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.