Lukijalta: Mitä on joulu ilman Jeesusta?

Mitä ovat synttärit ilman mainintaa syntymäpäiväsankarista?

Vapaa-ajattelijoiden ja ateistien vaatimus poistaa koulujen joulujuhlista kristillinen sisältö tuntuu ahdistavalta ja hämmentävältä. Monet opettajat ja perheet ovat tästä vaatimuksesta huolissaan. Eikö ole enemmistön syrjintää, jos joulujuhlien vuosisataisten perinteiden mukaiset, rauhoittavat sisällöt kielletään?

Joulua vietetään juuri Jeesuksen syntymän juhlana. Ajanlaskumme lähtee Kristuksen syntymästä, ja koko läntinen kulttuurimme on noussut kukoistukseensa pitkälti kristinuskon arvojen vaikutuksesta. Miksi kieltäisimme tämän – ja miksi kieltäisimme syntymäpäiväsankarin?

Jeesus on minusta historiallinen henkilö, joka tunnetaan ympäri maailman ja jota pidetään yhtenä ihmiskunnan suurista opettajista. Samaa ei voida sanoa joulupukista, tontuista ja keijuista, jotka todellakin ovat satuolentoja.

Mitä niin vaarallista on Jeesuksessa, ettei häntä voida sisällyttää koulun joulujuhlaan? Jeesus on hyvä paimen ja lasten ystävä, joka on rakastanut ihmiskuntaa loppuun asti. Kristinuskon sanoma tarjoaa edelleen sadoille miljoonille turvaa ja lohtua tähän elämään sekä iankaikkisuuteen.

Annetaan lapsillemme oikeus kauniisiin kristillisiin perinteisiin. Annetaan syntymäpäiväsankarin tulla mukaan omaan juhlaansa.

Marja KaitainenSivistyslautakunnan jäsen (kd.)Lahti

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu