Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Valtteri Bottaksen ja Sami Sykön kesävaatteet, Päijät-Hämeen festarit ja muut menot – lue ESS:n kesälehti ilmaiseksi koko kesän!

Lukijalta | Kärkölän pormestari ojentaa kysyvää kuntalaista

Pormestari Markku Koskisen vastaus ( ESS 26.5.) liittyi kysymykseeni Kärkölän asumisen strategiasta. Kirjoitus ei vastannut tarkennuspyyntööni strategian rahoituslaskelmasta, mutta selkeyttää hyvin hallintokulttuurin tilaa Kärkölässä tänään.

Vastaamatta kysymykseeni pormestari Koskinen terävöittää ryhmänsä ”positiivisen kehittämisen politiikan” ytimen. Siihen kuuluu oleellisesti edeltäjien ja erimielisten vähättely, itsekritiikin puute ja ehdoton yksimielisyys; olet joko samaa mieltä tai olet ankeuttaja.

Olen kyseenalaistanut kunnassa tehtäviä suunnitelmia ja uudistuksia ja siinä yhteydessä siteerannut kuntalakia ja maankäyttö- ja rakennuslakia. Mitään "mari niinistön oppia" en muistaakseni ole esitellyt. Ankeuttajan maineen olen saanut asiakysymysten esittämisestä ja kuntalaisen oikeuksieni valvomisesta.

Pormestari Koskinen muistuttaa vahvasta valtakirjastaan. Mandaattinsa turvin pormestari ojentaa kysyvää kuntalaista ja samalla maalittaa ankeuttajan. Kärkölän pormestarimalli mahdollistaa näköjään tämänkin.