Lukijalta: Kohtuuttomat palkkiot kapellimestareille

Pertti Vartiainen

Etelä-Suomen Sanomat uutisoi 2.6. kulttuurisivuillaan tulevien kapellimestareiden palkkioista, jotka tuntuvat ihan kohtuuttomilta. 80 000 – 100 000 euroa vuosipalkkana kapellimestari Dalia Stasevskan työstä ei tunnu suureelliselta, mutta kun se tulee vain seitsemän kahdeksan viikon työstä Lahdessa, alkaa jo tuntua.

Vuosipalkan päälle tulevat lisäansiot jokaisesta erillisestä, ”ylimääräisestä" puikonheilautuksesta, asumiskulujen korvaukset, matkakulut ja niin edelleen. Lisäksi Stasevska laskuttaa palkkionsa yrityksensä kautta ”hallitun verosuunnittelun” hengessä. Kuka muuten maksaa arvonlisäveron? Ei kai vaan Lahden kaupunki?

Kun orkesterin päävierailijallekin maksetaan enintään neljän viikon työstä Lahdessa lähes sama summa, jonka orkesterin hyvät rivisoittajat ansaitsevat vuodessa, joutuu kysymään tolkun perään.

Artikkelin mukaan orkesterin intendentti rauhoittelee kansalaisia lausumilla, että aiemmin on maksettu vielä enemmän. Tarvitseeko kohtuuttomuutta tai tyhmyyttä jatkaa hamaan konkurssiin asti?

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu