Lukijalta: Tärkeä tieto Lahden kaupungin talouden tilasta ei kulje

Juhani Melanen

Viime aikoina lahtelaiset ovat valitettavan usein saaneet lukea tärkeistä asioista Uudesta Lahdesta ja Omalähiö-lehdestä, koska tieto ei enää kulje meille lahtelaisille normaalia kanavaa eli ”Etlarin” kautta.

Miksi näin on päässyt tapahtumaan? Olen keskustellut ja käynyt avointa kirjeenvaihtoa sähköpostilla useiden merkittävien lahtelaisten kanssa tästä meille tärkeästä asiasta!

Tähän on useita syitä. Ensinnäkin: onko kyseessä toimittajien ”henkinen” välinpitämättömyys vai kyvyttömyys arvioida, mitkä ovat ne poliittiset ja Lahden talouteen liittyvät tärkeät asiat, joilla on merkitystä lahtelaisille veronmaksajille?

Oudolta tuntuu myös sokea usko Lahden tiedottajiin, joiden tärkein tehtävä tuntuu olevan Lahden kaupungin johdon toiminnan erityinen varjelu.

Lahtelaiset tarvitsevat tietoja Lahden taloudellisen tilanteen vakavuuden mittareista ja jatkuvaa päivitystä Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymän asioiden taustoista ja tulevaisuuden suunnitelmista.

Tarvitsemme jatkuvaa seurantaa Lahden kaupunkikonsernin sisaryhtiöiden toiminnan mielekkyydestä ja reaalisia arviota siitä, mitä hyötyä niistä on aidosti Lahdelle.

M itkä ovat ne poliittiset ja talouteen liittyvät tärkeät asiat, joilla on merkitystä lahtelaisille veronmaksajille ?

Tärkeää on lahtelaisen kunnallispoliitikkojen kriittinen seuraaminen, erityisesti Lahden kaupunginhallituksen päätösten taustojen ja sidonnaisuuksien selittäminen ja selvittäminen.

Minä, eikä kukaan muukaan, voi antaa neuvoja Etlarin linjasta, sen lehti tekee itse!

Ikävä tosiasia on, että tieto ei nyt vain läheskään aina kulje Lahdessa sillä tavalla kuin sen pitäisi vapaassa demokratiassa. Hyvin usein juuri mielipidetoimittaja on avainasemassa tärkeiden teemojen ja asioiden määrittelyssä. Jos tässä ei onnistuta, tieto luetaan silloin muista medioista.

Lukijoiden ja lehden on syytä käydä kaikkea mielipidekeskustelua avoimessa ilmapiirissä eikä somessa tai turuilla ja toreilla, jossa huhut vain voimistavat entisestää vääriä mielikuvia.

Kaikkein tärkeintä olisi kuitenkin se, että me lahtelaiset tunnistaisimme Etlarin taas aidosti omaksi lahtelaiseksi lehdeksemme, emmekä vain Keskisuomalaisen etäispäätteeksi!

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Koronan aiheuttamat hoitojonot ovat pisimmät Päijät-Hämeen sairaanhoitopiirissä – "Jonojen purkamisessa menee käsitykseni mukaan aikaa ensi kevääseen"
 2. Päijät-Hämeen kausityöntekijöiden koronatartuntoihin tiukka vastaveto - Ukrainalaista työvoimaa ei haluta Suomeen yhtään enempää
 3. Myyjä remontoi talonsa "uuteen kukoistukseen" ilman lupia ja purki muun muassa kantavan väliseinän – ostaja haastoi myöhemmin käräjille
 4. Lahtelainen hienopuuseppä innostaa ihmisiä nikkaroimaan – "Itse tehtyjen tavaroiden esittelystä innostuu paljon enemmän kuin rahalla ostetuista"
 5. Lahden eteläinen kehätie etenee: Luhdantaustankatu avataan ajoneuvoliikenteelle torstaina
 6. Ensimmäinen Salpausselkä geoparkin infopiste avattiin Vääksyyn – muihin alueen kuntiin infopisteitä tulee viimeistään ensi kesänä
 7. Lukijalta: Yhteisyrityksen myötä hoitoon pääsy paranee
 8. Kun neljä lasta ja aikuinen mies joutuivat veden varaan Heinolan Jyrängönvirrassa, oli Yrjö Ristola jo irrottamassa omaa venettään laiturista: "Ilman pelastusliivejä sieltä olisi haettu ruumiita"
 9. Useita pyörävarkaita jäi kiinni Lahdessa – yksi yritti pyöräillä karkuun
 10. Henkilöauto törmäsi kovalla vauhdilla puuhun Lahdessa
 11. Hovioikeus hylkäsi Venäjä-yhteyksistään tunnetun Johan Bäckmanin syytteen Ylen toimittajan vainoamisesta – yllytys törkeään kunnianloukkaukseen pysyi
 12. Iäkäs pyöräilijä kaatui jouduttuaan väistämään autoa Heinolassa – poliisi pyytää silminnäkijähavaintoja
 13. Kutsumaton vieras räpiköi savupiipussa Hollolassa – nokkaisi vielä pelastajaa mennessään
 14. Taksimatkustajalta puuttuivat Lahdessa rahat, mutta monenlaista epäilyttävää oli mukana
 15. Poliisi pysäytti katsastamattoman auton Asikkalassa, kuskin kunnossa sanomista

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.