Lukijalta: Unohdetaan nurmen leikkuu, helpotetaan hanhiongelmaa!

Tarmo Tikka

Lahden rantapuistot ja uimarannat on luovutettu valkoposkihanhille joka vuosi noin neljäksi kuukaudeksi eli parhaan kesän ajaksi. Hanhet sotkevat ulosteillaan puistot ja rannat sekä pilaavat arvaamattoman määrän muun muassa Vesijärven vettä.

Hanhet käyttäytyvät myös omistajan elkein!

Kerrotaan, että laji on EU:n alueella rauhoitettu ja sen häiritseminen on kiellettyä. EU ei kuitenkaan edellyttäne, että niiden elintilat ja laitumet on pidettävä niille sopivassa kunnossa.

Siksi esitänkin, että lopetetaan puistojen nurmikoiden leikkaus kesän ajaksi. Tehdään niistä säästyvillä rahoilla joitakin muita vihertöitä. Niitä näyttää ympäristöä silmäillessä helposti löytyvän.

Ely-keskuksen mukaan valkoposkihanhia on häiritty viime viikkoina Lahdessa lainvastaisesti – "Ikävä kyllä, osalla ihmisistä on lintuvihaa"

Uimarannat pidettäisiin kuitenkin muuten siistissä kunnossa.

Vapaasti kasvavat nurmikot olisivat kukkiessaan ilo silmille sekä pörriäisille ja korostaisivat myös tulevan viherpääkaupungin ilmettä!

Tietenkin ehdottamiani toimenpiteitä pitäisi jatkaa niin kauan kunnes tervettä järkeä käyttäen saadaan pulmalle sopiva ratkaisu!

Vili Uuskallion Esalainen Rannan kakkakoneet sanovat viimeisen sanan

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.