Lukijalta: Osuuskauppa ei saa laajentua Orimattilan pääraitin päälle

Paavo Palokangas

Vastustan jyrkästi Hämeenmaan ja Orimattilan kaupungin suunnitelmaa katkaista Erkontie ja rakentaa kiertotie. Kaikki tämä johtuen liikelaitos Hämeenmaan halusta ja tavoitteista laajentaa nykyistä tavarataloa kohti ja jopa yli Erkontien.

Jalankulkijoiden turvallisuuteen pyhästi vetoaminen ei ole kestävällä pohjalla. Jo nyt nähdään vilkkaus Erkontien ylittämisessä. Kaupungeissa on tapana ylittää katu suojatietä myöten. Ei se voi olla sen kummempaa Orimattilassa. Ei ole nähtävissä väkimääriä, jotka laumoittain ryntäävät yli Erkontien. Orimattilan väkimäärä ei tule kasvamaan, vaikka kuinka Prisma rakennettaisiin.

En voi ymmärtää , miten kaupunki voi sallia ja suosia yhtä S-kauppaketjua. Jos kiertotiesuunnitelma toteutuu, niin vieraille kuin omille selviää jo kaukaa, mistä on ollut kysymys. Tunnusmerkit ovat nähtävissä. Miksi tehdä niin ilmiselvän näköinen koplaus. On myös huomioitava muutos, jossa Erkontie muuttuu kävelykaduksi. Silloin kaupungin (=veronmaksajien) kaavatie annetaan yksityiseen käyttöön. Luulisi Hämeenmaan ja kaupungin kavahtavan imagonsa menettämistä.

Toimiva kuntosali voi olla myös ulkona: "Ennen oli ennakkoluuloja"

On kyse Orimattilan kaupunkikuvasta. Erkontien tulee kulkea yhtenäisenä läpi Orimattilan keskustan. Erkontie on Orimattilan pääväylä. Sitä ei pidä katkaista ja vielä rakentaa paikalle tori ihan Prismaa varten.

Antaa Hämeenmaan tehdä parempi suunnitelma, joka mahdollistaa Sokos-ketjun standardin mukaisen Prisma-tavaratalon. Prisma on tervetullut Orimattilaan. Se tuo mukanaan paljon hyvää ja Orimattilassa kaivattavia asioita. Tulevan laajennuksen pitää sopeutua maalaiskaupungin pääraitin mukaan eikä päinvastoin. Miksi Prisman pitää pilata Orimattilan keskusta? Niin ei tarvitse olla.

Kaikki on kiinni hyvästä suunnittelusta. Historia ei tule muistamaan hyvällä, jos skandaalimainen suunnitelma toteutetaan.

Hämeenmaan pitää nyt ottaa aikalisä ja neuvotella Prisman laajentamisesta kohti Palojokea.

PS. Vasta äsken saimme suru-uutisen Eino Ketosen poismenon johdosta 17.4. Eino Ketonen omisti S-marketin naapurissa sijaitsevan Mascot-kenkäkaupan, entisen Jaakkolan kutomon.

Hämeenmaan pitää nyt ottaa aikalisä ja neuvotella Ketosen perillisten kanssa Prisman laajentamisesta kohti Palojokea. Kaupunki on valmiiksi siivonnut joen rannan ja tehnyt kävelytien. Prisman oma eteläinen rantapuisto toisi viihtyisyyttä ja kohottaisi kaupungin ilmettä.

Ja Erkontie pelastuu.

Kommentoi

Uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut