Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

Lukijalta | Harhakuvia Kärkölän kasvusta ja kuluista

Ensi maanantaina Kärkölän valtuustossa on uudestaan päätettävänä Kärkölän asumisen strategia. Kokous pidetään etäyhteydellä ja kuntalaisten oikeus seurata kokousta on vielä avoin. Tässä on siis tuplariski saada päätös, josta kuntalainen ei tiedä mitään.

Asumisen strategia on kunnanhallituksen tilaustyö, jonka sisältö on vailla todellisuus- ja tietopohjaa väestöennusteen, toimenpiteiden kustannusten ja tuottojen osalta.

Kärkölän kunnanhallitus julistaa, että asumisen strategia toteuttaa kunnan kokonaisstrategiaa. Kysynkin nyt; onko todella niin, että kunnan strategian pohjana käytetään samoja toiveita ja harhoja väestönkasvusta kuin asumisen strategiassa?

Jos näin on, kunnan talousarviot rahoituksineen ovat kestämättömällä perustalla!

Kannat ovat yhä jumissa yhtymäkokouksen alla – "Ei ole sopivaa, että Lahti asettaa neljästä puheenjohtajasta neljä"

Tästä huolimatta strategian hyväksymisen piti olla läpihuutojuttu jo helmikuussa. Tuolloin päätös nuijittiin ilman keskustelua. No, virhehän se oli.

Saakohan valtuusto nyt keskustella asiasta? Toivoisin, että joku kysyy mistä löytyy rahat tämän strategian menoihin. Strategian omasta ”toteutussuunnitelmasta” ei vastausta löydy.

Väitän, että se laskelma on huuhaata. Voiko laskelmasta vastaava taho todistaa väitteeni vääräksi?

Demokratiassa enemmistö päättää. Kuntalaisella on äänioikeus vain kerran neljässä vuodessa. Vastuullinen valtuutettu kysyy kuntalaisen puolesta, mistä leikataan puoli miljoonaa: turvasta, koulutuksesta vai hoivasta?

Vaikka ne ovat kunnan lakisääteisiä tehtäviä, jostain niistä joudumme jälleen tinkimään.