Lukijalta: Hoitotyön arvostus pitää näkyä palkoissa

Satu Lehtola

Ei tullut kunta-alan tes-pöydässä ratkaisua 30.4. Olemassa olevin työsuhde-ehdoin mennään edelleen. Onneksi sentään 30 prosentin lomarahaleikkaus poistui vuodenvaihteessa, kun oli erillinen sopimus siitä tehty. Tosin pidempään lomautetut eivät pääse nauttimaan vuosilomarahastaan.

Kaikki naisvaltaiset alat ansaitsevat taatusti palkankorotuksensa ja ilman muuta hienoa työtä eturintamassa tekevät sairaanhoitajat ja lähihoitajat.

Sairaanhoitajia ja lähihoitajia, kuten kaikkia muitakin ammattiryhmiä, joita sairaaloissa on töissä, tarvitaan, ja jokaisella on oma tärkeä roolinsa kunnan organisaatiossa.

Laitoshuoltajan roolin merkityksen tärkeys on koronan aikana nähty ja niin tulee nähdä sairaanhoitajien ja lähihoitajienkin työn merkitys.

Suomessa vain osoitetaan nurinkurisesti, aivan kuin nämä niin sanotut kutsumustöitä tekevät eivät ansaitsisi saada palkankorotusta ja päästä eroon kiky-ilmaistunneista, vaikka siten osoitettaisiin arvostusta työntekijälle.

Hoitoalan palkat ovat muualla globaalissa maailmassamme eri luokkaa, ihan Euroopassakin. Vaikka samassa veneessä soudetaankin, ei palkka ja arvostus jakaudu globaalisti. Saavathan todellakin kutsumustyötä tekevät lääkäritkin palkankorotuksensa.

Pidetään yhtä palkkaneuvottelujenkin suhteen, kun kerran samassa veneessä soudetaan.

Hoitajat ja muut kuntien työntekijät tekevät arvokasta työtä yhteiskunnan jäsenten hyväksi, ja jokainen on tarpeellinen. Onko meillä varaa olla maksamatta siitä? Ei ole, kohta ei ole hoitajia, eikä hoitoalan ammattitaitoa saada hetkessä.

Ei ole työntekijän etu, eikä syy yhteiskunnassa vallitseva koronatilanne, josta ei katastrofia ennusteista huolimatta syntynyt. Korona ei ennusteista huolimatta kaatanut terveydenhuoltoamme, mutta kukaan ei varmasti tulevaa tiedä.

Paljon työttömyyttä ja lomautuksia sekä konkursseja sen sijaan on korona aiheuttanut. Nousu tästä kestää kauan ja vaikuttaa perheissä pitkään, riippuen tukipakettien kohdistumisesta.

Vaikkei epidemiaa tullut, poikkeustilaan vedoten estetään mahdolliset työntekijäpuolen toimet, kun ei saa kokoontua kesälläkään yli 500 ihmistä. Valmiiksi jo ennustetaan epidemian synty syksyllä, näin perustuslaissa määritelty kokoontumisoikeus ei toteudu silloinkaan.

Osaava, ammattitaitoinen ja hyvinvoiva henkilöstö on yrityksen paras pääoma, kunta-alallakin. Paras työnantaja pitää huolen työhyvinvoinnin toteutumisesta, kunnollisesta palkkauksesta ja muista työsuhteen eduista, kaikille työntekijöille, ei vain osalle. Tes-neuvotteluissa unohtuu aina tämä, sitä toistetaan vain näön vuoksi.

Työnantajalle annetaan paljon pelivaraa nyt, ja se on huolestuttavaa, kun samalla valmistellaan julkisten terveyspalvelujen yksityistämistä.

Kuluttajahinnat nousivat jo vuoden alussa, kuten joka vuosi, mikä näkyi palkassa heti, ja mitä kauemmin tämä jatkuu, sen kauemmin pienipalkkaisen kuntatyöntekijän ostovoima pysyy pienenä. Yksityistämisen myötä hinnat jatkavat nousemistaan.

Kuka selviää jatkossa kaikista maksuista, jollei palkka ole suhteutettu hintojen nousuun. Vähintäänkin ihmeellistä on se, että kunnallisalan sopimus kvtes on se kulmakivi, jonka paikoilleen asettaminen tuntuu haastavalta aina.

Palkankorotukset ovat arvostuksen antoa työntekijälle ihan kaikilla aloilla, ja Suomen talouskin nousee nopeammin, kun ostovoimaa lisätään. Yhteisöllisyyttä on huudettu koronan aikaan joka suunnasta, missä on se yhteisöllisyys, kun pitäisi arvokkaasta ja vastuullisesta työstä kohtuullinen korvaus maksaa? Onhan nyt miljardeittain tuettu voitollisia yrityksiäkin, miksei erinomaisia kunta-alan työntekijöitä.

Nyt ei ole vastakkainasettelun aika, kuten pääministeri Sanna Marin ja presidentti Sauli Niinistö sanovat.

Pidetään yhtä palkkaneuvottelujenkin suhteen, kun kerran samassa veneessä soudetaan.

Kirjoittaja on Lahden kaupunginvaltuuston varavaltuutettu (sd).

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu