Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

Lukijalta | Melkein kaikki muuttuu koronan jälkeen

Esimerkiksi osuuskaupoilla oli ennen oma leipomo ja myymälöissä vain oman leipomon tuotteita. Kun sitten valikoimia lisättiin kilpailijoiden parhailla tuotteilla, koko leipomotuotteiden myynti nousi, myös oman leipomon myynti.

Samoin jos alennamme veroja oikein, toimeliaisuus kasvaa, ja valtio ja kunnat saavat enemmän veroeuroja, joilla maksaa kulujaan.

Valtion ja kunnan kulut maksetaan euroilla, ei prosenteilla. Pienemmällä veroprosentilla voidaan saada enemmän euroja. Haittaveroja lisätään ja korotetaan.

Mitä jää koronan jälkeen?

Puolet kunnista yhteen eli kuntien määrä puolitetaan. Kuntien organisaatiosta yksi välitaso poistetaan. Sote-uudistus toteutetaan. Yritystuet puolitetaan. Puolueiden ja heidän lehtiensä tuki puolitetaan. Ay-liikkeiden omaisuus verolle. Paikallista sopimista lisätään aidosti ja merkittävästi.

Isoja hankkeita siirretään (esimerkiksi hävittäjät). Haittaveroja lisätään (tupakka, viina, sokeri, hiili, turve, bensa, sekajäte).

Työttömyyskorvaus ja sosiaaliset edut tulevat osaksi vastikkeellisiksi. Byrokratiaa karsitaan valtion joka tasolta. Hyväksytään EU:n määräykset sellaisenaan, eikä kovenneta niitä omilla säännöillä.

Palk kojen ja eläkk eiden korotukset jäädytetään kolmeksi vuodeksi. Eduskunnan ja hallituksen ja avustajien palkkioita ja palkkoja alennetaan 20 prosenttia eduskuntakauden loppuun.

Suositaan laillisesti (huomioidaan lainsäädännössä) suomalaisia tuotteita valtion ja kuntien hankinnoissa. Valtion elvyttäviä investointeja lisätään.

Etätyö ja etäopiskelu lisääntyy. Videokokoukset lisääntyvät. Kokousmatkailu lentokoneella vähenee. Maalle ja pikkukaupunkeihin muutto voimistuu.

Ruuan kotiinkuljetus lisääntyy kaupoista ja ravintoloista. Luonnossa liikkuminen lisääntyy. Käsihygenia paranee. Välimatkat toisiimme kasvavat liikkuessamme junissa, linja-autoissa, kuntopoluilla, kaupoissa.

Hengityssuojaimien käyttö lisääntyy kausi-influenssan aikaan.

Huoltovarmuus paranee. Maailmanlaajuiset toimintaketjut lyhenevät. Veroparatiisien käyttöä rajoitetaan.