Lukijalta: McCarron-Lientola-juttu paisunut yli äyräitten

Lasse Koskinen

Lahden kaupunginvaltuutettujen Francis McCarronin ja Elisa Lientolan välinen juttu levisi yli mittojensa heti alusta alkaen. Suomessa on ikävä kansanperinne humalassa törttöilystä.

Sen yhteydessä on syntynyt kähmintää seurojentalojen, tanssilavojen ja ravintoloiden yhteydessä. Asia hoidettiin ennen niin, että nainen läimäisi takaisin ja asia jäi siihen.

Nyt pienetkin tapahtumat levitellään sosiaaliseen mediaan, josta toimittajat poimivat uutisarvoiseksi katsomiaan asioita. Sieltä tämäkin asia lähti yhden toimittajan poimimana.

Sensaatiouutisista on pulaa, joten pienestäkin jutusta saa sen väännettyä, kun vain syntyy tilaa tiedotusvälineen tarjontalautaselta. Tämä juttu sai, ja niin nurkkasensaatio oli valmis.

Francis McCarronin tapauksen käsittelyä jatketaan seuraavaksi valtuustoryhmissä

Ihmisillä on tapana kirjoitella henkilökohtaisuuksiaan sosiaaliseen mediaan. Poliitikot toki tietävät mitä tekevät ja että heitä seurataan. Poliitikot ovat myös tottuneet julkisuuteen, mielipidehyökkäyksiin ja niiden torjuntaan. Silti pitää ihmetellä kansalaisten halua käsitellä omaa elämäänsä ja sen tapahtumia sosiaalisessa mediassa. Siitä näyttää tulleen osa kansankulttuuria.

Poliisi ja lopulta syyttäjä joutui tutkimaan juttua puolitoista vuotta.

Lahden kaupunginvaltuuston arvovalta on jo pahasti kärsinyt McCarron-Lientola-jutusta.

Syyttäjä antoi lopuksi lausuntonsa ja luulisi jutun loppuneen siihen. Ei loppunut. Nyt on lähtenyt toverituomioistuin liikkeelle. Nyt halutaan Lahden kaupunginvaltuuston valtuustoryhmät tuomitsemaan tapausta.

Neuvostoliitossa istui 1920-1930 -luvuilla Leninin ja Stalinin aikana tuomioistuimia, joiden tuomiot oli etukäteen poliittisesti määrätty.

Loan heiton pitää loppua

Lahden kaupunginvaltuuston arvovalta on jo pahasti kärsinyt McCarron-Lientola- jutusta. Lisää ei enää kaivata millään toverituomioistuimilla. Juttu on paisunut yli äyräittensä naurettavuuksiin.

Sanoudun irti tällaisesta, enkä allekirjoita minkäänlaista toverituomioistuimen päätöstä, johon nyt kaikki Lahden valtuustoryhmät halutaan mukaan.

Kirjoittaja on Lahden kaupunginvaltuutettu (ps.)

Moni lahtelaisvaltuutettu pitää Francis McCarronin saamaa varoitusta riittämättömänä rangaistuksena

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut