Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Missä ja millainen on oma lähimetsikkösi? Kerro meille lähimetsikkösi merkityksestä

Lukijalta | Poimijan palkka kelpaa ulkomaalaisille

Valtaosa maatalouden ongelmista johtuu siitä, että erinäisistä syistä johtuen Suomessa ruoka on halpaa.

1960-luvulla kotitaloudet käyttivät kokonaistuloistaan moninkertaisen summan ruokahankintoihin verrattuna nykypäivän tilanteeseen.

Olin itse 1990-luvulla teininä useamman kesän mansikkatilalla töissä. Siihen aikaan suurin osa työntekijöistä oli suomalaisia ja joitakin ensimmäisiä ulkomaalaisiakin oli jo mukana.

Joukossa oli niitä, jotka totesivat parin viikon työrupeaman jälkeen, että homma ei sopinutkaan heille. Ja sitten oli meitä teinejä ja aikuisia, jotka tekivät töitä tienatakseen rahaa.

Ymmärrän hyvin, miksi osa maatalousyrittäjistä on päätynyt rekrytoimaan ulkomaalaisia.

Yrittäjälle rekrytointi on aina sekä riski että mahdollisuus, joten ymmärrän hyvin, miksi osa maatalousyrittäjistä on päätynyt rekrytoimaan ulkomaalaisia.

Heillä on hyvä motivaatio, koska kotimaassaan he saavat samalle rahalle enemmän vastinetta kuin suomalainen. Korkeampaa palkkaa ei pystytä maksamaan, koska maataloustuotteiden loppuhinta on alhainen.

Jokainen meistä tarvitsee maatalousyrittäjää päivittäin, joten muistakaa nyt poikkeusaikana ja jatkossakin, kenen ansiosta meillä on ruokaa pöydässä. Älkää tuhlatko aikaa turhanpäiväiseen nokitteluun ja syyttelyyn, sillä tarvitsemme kaikkien panosta huoltovarmuuden säilyttämisessä.