Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Itsenäisyyspäivän kunniamerkkien saajat julkistettiin – katso ketkä palkittiin Lahden seudulla

Lukijalta | Iitin riippusiltapäätös: Kiusaa, kateutta vai henkilökemiaa?

"Hyviä uutisia Iitille", totesi entinen pitkäaikainen kunnanhallituksen puheenjohtaja Matti Mikkola (Iitinseutu 16.4.).

Ilokseni luin avin myötämielisestä päätöksestä riippusillan lupa-asiassa. Onhan selvää myös omasta mielestäni, että koronasta selvittyämme kotimaan matkailu tulee lisääntymään, minkä myötä pitää olla erilaisia aktiviteetteja tarjolla.

Olen mielenkiinnolla seurannut kyseistä asiaa ja toivonut sen pääsyä maaliin. Ollessani kunnanhallituksen jäsen alkoi asiasta tulla mitä ihmeellisempiä valituksia, ja totesinkin, että kiusa se on pienikin kiusa ja kateus kaikkein pahin.

Kielteisiä kannanottoja olen seurannut esimerkiksi Säyhteellä yleisötilaisuudessa, missä metsästäjät lausuivat, että suunniteltu luontopolku olisi heidän vakiintuneilla passipaikoillaan. Maahan on kunnan: Tuntuu kuin vuokrasopimus olisi kiveen kirjoitettu ja koskematon.

Ymmärsin myös vuokraalueen olevan useamman tuhannen hehtaarin kokoinen ja luontopolun olevan siitä noin prosentin.

Kalastajien kommentti oli: "Siimat tarttuvat sillan vaijereihin ja lisääntyvä matkailijamäärä ja viehekalastuslupien lisääntyvä kysyntä vievät kalat Kymijoesta." Nämä lausunnot tuovat mieleen lasten hiekkalaatikon.

Nämä lausunnot tuovat mieleen lasten hiekkalaatikon.

Eikö pitäisi ajatella, että meitä ei-metsästäjiä ja ei-kalastajia on taatusti enemmän Iitissä, ja voisimme nauttia kunnan alueella olevasta riippusillasta ja luontopoluista?

Kuten Avikin toteaa: "Yleisille eduille saatava hyöty on huomattava verrattuna yleiselle tai yksityisille eduille koituviin menetyksiin".

Iitin kunnanhallitus torppasi Mankalan riippusillan

Eero Laesterä kommentoi Iitinseudussa, että hän pitää kannattavina kaikkia sellaisia alueen elinvoimaisuutta lisääviä investointeja, joihin ei kunnan tarvitse sijoittaa omaa rahaa, eikä hän ymmärrä niiden vastustamista (artikkelissa Iitin itsenäisyys vaakalaudalla 3.2.).

En ymmärrä minäkään. Päätös on todennäköisesti tehty otsikossa olevien seikkojen perusteella, kunnan ja kuntalaisten etua ajattelematta.

Veikko Ojala

Sitoutumaton kunnanvaltuutettu, Iitti