Näppis: Onko Green City -arvojen mukaista rakentaa keinotekoisesti latu?

Onko Green City -arvojen mukaista rakentaa keinotekoisesti latu? Kuinka paljon uusiutumatonta energiaa siihen käytetään? Kuinka suuri on hiilijalanjälki?

Voisiko kaupunki ystävällisesti jättää tulevana talvena osan kuntopoluista kävelijöille? Kaikki eivät hiihdä, mutta haluaisivat kuntoilla luonnon rauhassa talvellakin.

Noista koulupaloista ja yleensäkin ilkivallasta. Paikan päällä asuva talonmies säästäisi varmasti kustannuksia loppujen lopuksi.

Muutetaanko kaikki merkitykset sukupuolineutraaliksi? Kuten: kukko/kana, lehmä/sonni, uros/naaras, penis/vagina. Vaihtoehtoja löytyy! Viimeinkin on korkea aika ottaa se "järki käteen"!

Täällä Espanjassa ja Portugalissa muut kuin suomalaiset eivät kärsi huonosta sisäilmasta tai homeesta! Täällä kun ei aina lämmitystäkään juuri ole, niin keväällä pestään soodalla seinät, jos tarvetta. Eikä ongelmaa enää ole! Elämä jatkuu!

Voisiko Lahteen perustaa terveyspartioita? Toimisivat ympäri vuorokauden esim. miehityksellä sairaanhoitaja ja ensihoitaja. Autona vaikka sähköauto – ei tarvita ambulanssivarustusta. Hyötynä ruuhkien purku terveysasemilla ja Akuutissa. Vähemmän ambulanssiajoja, ja mikä parasta, hoitoa kotiin, kuten joissakin Euroopan maissa. Ajatusta saa vapaasti jatkojalostaa.

Lahden kuntapolitiikoille tuli hosu, koska kaupungintalous korjaantuu vuoden päästä, kun valtion kuntaosuudet kasvaa ja verottaja maksaa lainansa takaisin.

Lahden päättäjät eivät suostu säästämään mistään muusta kuin hykyn menoista eli kaupunkilaisten tärkeimmistä oikeuksista. Olisi korkea aika lopettaa itse kaupungin virkoja. Ilmaiset palvelut ainoastaan hyvinvoinnin meille rakentaneille pientuloisille vanhuksille.

Vihreät näyttävät matkaavan nykyään Koijärveltä huumeluolaan?

No, nyt vasurit antavat mummoillekin luvan pössytellä maria. Tupakkia kun ei saa polttaa, kun se on vaarallista. Onkohan hommat hanskassa.

Luulisi kaup.hall. jäsenellä olevan kaikille kaupunkilaisille tärkeämpiä asioita kommentoitavaksi kuin oman naapurinsa talosuunnitelma.

Huipputekijäksi voi tulla vain, kun kaikki ovat valmiita tekemään töitä sen eteen. Don Juan vanhassa Jukossa näytti meille esityksessä kuinka se käytännössä toteutetaan.

Eikö ihmisillä itsellään ole vastuuta raha-automaattien pelaamisesta. En ole pelannut, ja enkä tule pelaamaan, eli siinä ohjetta teille ongelma pelaajat.

Moni ohjelma pilataan kauhealla, tarpeettomalla huudolla tai ulinamusiikilla, jopa Ylen uutiset. Miksi ei voi puhua normaalisti ilman huutoa, rääkymistä tai ulinaa. Mistähän opit saatu?

Mustankallion tunnelissa pyöräilijät on määrätty ajamaan ahtaalla ajoradalla kaupungin suuntaan jyrkässä alamäessä. Harva uskaltaa. Liikennesuunnittelijat kokeilkoon.

Kyllä Popeda on kunkku Suomen rock-markkinoilla. Siinä jää Apulanta kakkoseks.

Viisikon hallitusneuvottelujen kulun budjetti oli 180 000 euroa, toteutui 595 396 euroa, ylitystä 415 396 euroa! Olo on kevyttä, kun ollaan veronmaksajien kukkarolla!

Hoitajavetoisia luukkuja ja etälääkärit ensin Lahden sote-asemille pilotoimaan. Muutos lähteköön sieltä päin muualle maakuntaan.

Onnelanpolun palvelutalon tehostetun II krs:n asukkaiden ruokailu ja muut tilat todella surkeat ja epäviihtyisät. Mitä tehtävissä?

Mistä tulee rahat keinolumella tehtyjen latujen tekemiseen. Hiihtäjät ei taida niitä itse maksaa?

Myös ilkeä ihminen myrkyttää lähipiirinsä. Entisen alkoholistin "vitsit" loukkaavia.

Hallituspuolueet kinastelee. Kokoomus ja persut räkyttää vieressä ja kaiken huippuna Sirkkanen hämmentää soppaa.

Todennäköisesti Suomi on sadan vuoden kuluttua valtauskonnoltaan islamistinen maa. Kristinusko on kuolemassa.

Taitaa olla ainoa perille mennyt "Ison kirjan" opetus: "Jokaiselle, jolla on, annetaan, mutta jolla ei ole, siltä otetaan pois sekin, mitä hänellä on." Mutta "tyhjästä on paha nyhjästä"!

Negatiivarit. Mitä tarkoittanet suunnittelulla ja mahdollisilla virheillä?

Sukulaispoika joutui kannabispsykoosiin ja on ollut mielenterveyspotilaana vähän väliä sen jälkeen.

Miten ympäristökaupunki Lahti voi sallia Venäjän hiili- ja koksijunien päivittäisen kulun? Nöyristelläänkö itään?

Lahti on kaukana talviurheilukaupungista ja vielä kauempana urheilukaupungista. Voi käydä katsomassa viikonloppuisin vilskettä suurmäen alueella.

Siis ihmisen ostovoima ei saa kasvaa eikä rahaa saa jäädä edes vähän säästöön. Pysy köyhänä. Siitä pitää Kelan toiminta huolen.

Ahtialan vanhuksen ryöstö on selvitetty. Suuri kiitos ja kunnioitus rikospoliiseille. Olemme ylpeitä teistä. Terv. vanhuksen omaiset

Narsisti työpaikkakiusaajana hallitsee kaikkia. Jopa työnantaja saatu manipuloitua hoviin.

Tupakoitsija muutti pois kerrostalosta. Oltiin joukolla iloisia. Siihen huoneistoon muutti joku pössöttelijäporukka. Tuli rauhattomuutta ja inhottava haju, joka tunkeutuu kaikkialle. Iso ongelma.

Sisäilmaongelma? En ollut kuullut elämäni ensimmäiseen 50 vuoteen siitä. 23 vuotta lääkärinä! Mistä se yhtäkkiä ilmestyi taivaanlahjaksi rakennusbisnekselle! Lahessakin ulkoilma on takuulla saastuneempaa! Heinolassa kaikki koulut tuhottu, koululapset parakeissa! Sekö parempi oppimisympäristö? Ei koskaan em. ongelmia, paitsi asuntojen nuuka lämmitys.

Kyllähän tarjouskauppa on per...stä. Välittäjä pakottaa hyväksymään alihinnan, jos ei tuu tarjouksia. Näin kävi läheiselleni.

Jatkuva huuto työvoimapulasta, mutta lehdessäkin ainoa työilmoitus on lehdenjakajista. Kertokaa, että missä yrityksissä se pula on ja mistä? Olen vapaana.

Kävin PHKS:n päiväkirurgisessa verisuonikirurgian poliklinikalla pienessä leikkauksessa. Erittäin ystävällinen ja ammattitaitoinen henkilökunta, kiitos kaikille!

Iso kiitos PHKS synnäri, äitiyspoli, osasto 64 sekä osasto 13! Teette arvokasta työtä suurella sydämellä!

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Jatkuvat vahingonteot turhauttavat lahtelaisyrittäjiä – "Minua varoitettiin etukäteen, että kaikki kannattaa nostaa turvaan"
 2. Enemmistöllä lahtelaisvaltuutetuista on toistaiseksi kriittinen kanta yhtymän ja Mehiläisen yhteisyritykseen – kokoomus ja vasemmisto edustavat ääripäitä, ja monissa ryhmissä kaivataan lisää tietoa
 3. Poliisilla iso operaatio Lahdessa – ei aiheuttanut vaaraa sivullisille
 4. Solubiologi Kirsi Rilla tutkii mikroskooppisen pieniä kalvorakkuloita, joista voi olla apua esimerkiksi syövän diagnosoinnissa – "Vesikkelit ovat muuttaneet käsitystämme elimistön toiminnasta"
 5. Asikkalan Vääksyn Ranskalaisen kyläkaupan omistaja julkaisi Facebook-päivityksen nuorten kesätyöntekijöiden kaltoinkohtelusta – laaja tuki yllätti, ja kaupalle on tultu jopa Tampereelta asti
 6. Koronavirus vei melkein perheenisä Jukka Pylvänäisen hengen – "Tauti on opettanut elämän arvoa"
 7. Saara Larkion Esalainen: Vaalityö on jo alkanut ja Trumpin henki haisee mastokaupungissa asti
 8. Koronakriisi on kurittanut nuoria pahemmin kuin muuta väestöä – Nuorisotyöttömyys kaksinkertaistui
 9. Yön uutiskooste: Korona-aikana iso riski ulkomaanmatkan peruuntumisesta - pakettimatkan rahat varmimmin takaisin
 10. Lahden peräkonttikirppiksellä vanha tavara pääsee kiertoon – "Vierailu on meille jo itsestäänselvyys"
 11. Pääkirjoitus: Vääksyn yhteiskouluhankkeella pitkä puinti, mutta selvä päätös
 12. FC Lahti keskeyttää oheismyynnin – SJK-pelissä ei ole kioskitoimintaa
 13. Valoihin pysähtyneet autot joutuivat kolariin Lahdessa – perään ajanut katumaasturi häipyi paikalta
 14. Tältä näyttää Vääksyyn tuleva uusi Yhteiskoulu – katso luonnoskuvat
 15. Nuoret ovat kirineet muita ikäryhmiä koronaviruksen tartuntatilastoissa, pääsyynä rento suhtautuminen rajoituksiin – "Kansa rupeaa jakautumaan"

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.