Näppis: Ostakaa sukset ja liittykää iloiseen hiihtäjäseuraan

Rahat latujen tekoon taitavat tulla maksetuista veroista. Niillä maksetaan katujen auraus ym. Tietty ihmisryhmä kitisee laduista joka talvi. Ostakaa sukset ja liittykää iloiseen hiihtäjäseuraan.

Ensilumen latu aiheuttaa noin saman verran hiilijälkeä, kuin metrin matka kadun kavennusta, tai viiden koiran vuoden ruuat, että silleen.

Hyvä, kun Lahti on taas tehnyt ensilumen ladun. Täältä Hollolastakin saadaan tulla nauttimaan hiihtämisestä. Miksi Hollola ei ota esimerkkiä?

Miksi urheilukaupunki tekee ensilumen ladun kävelytielle? Eikö tarpeeksi vieläkään latupohjia?

Jos Lahes on kerran huutava pula hotellihuoneista, miksi Lahti Hotelli ja Grand piti sulkea?

Olen yrittäjä, 16,5 kk aikana pidän noin 9 vapaapäivää, työpäivät useinkin 12 h, mutta en saa palkkaa 77 000 euroa tuolta ajalta. Kuhan vain mietin.

ESS:n perintöveroa puoltavassa jutussa ei otettu huomioon melko tyypillistä tilannetta. Pienituloinen perillinen perii vaikkapa vanhan, tunnearvoltaan tärkeän kesäpaikan, jota on vaikea realisoida rahaksi. Hän joutuu ottamaan pankkilainan maksaakseen perintöveron. Luovutusvoittovero olisi oikeudenmukaisempi. Silloin verot voisi maksaa joutumatta itse taloudelliseen ahdinkoon.

Sinä, joka haikaillet kesäajan perään ja ihmettelet, kuka tarvitsee normiaikaa ja valoisia aamuja. Kyllä koululaisten koulumatka on huomattavasti turvallisempi ja miellyttävämpi, kun aamulla on valoisaa.

En halua, että näköalattomat ilmastoaktivistit päättävät yhteisistä asioistamme. Suin päin ollaan menossa pelastamaan maapalloa (sinänsä hyvä asia). Ensin kuitenkin pitäisi tehdä toteuttamiskelpoinen suunnitelma, jossa turvataan kaikkien ihmisten liikkuminen kohtuullisin kustannuksin kaikkialla Suomessa.

Älytöntä toimintaa päiväkodin lapsien valokuvaus. Jos haluaa yksilökuvan, vanhempien pitää tulla tarhaan hoitamaan kuvaus. Yksi päivä vuodessa, laiskuutta, vai mitä? Kaikki vanhemmat eivät pääse, lapset eriarvoisia. Käsittämätöntä ovat myös retket ym. Niitä järjestetään vain aamupäivällä, iltaan tulevat lapset jäävät paitsi. Missä yhdenmukaisuus?

Kommentoin yhdellä viestillä kaikkia viime lauantain näppiksiä: tällaista se on, kun maassa on vain yksi valiomiestasoinen päättäjä, meidän presidenttimme. Kuitenkin tältä pidetyltä osaajalta on viety valtaoikeudet. Idean isänä Koivisto ja toteuttaminen Halosen tuella. Koko järjetön toiminta siis SDP:n masinoimaa. Nyt Rinteen hallituksen aikana hinta konkretisoituu ja kansan heikoimmat kärsivät.

Hyvinvointiyhtymän hyvinvointijohtajat, Lahden kaupungin hyvinvointijohtaja! Esittäisin ainakin etuliitteen poistamista nimikkeestänne! Voi demarit ja vielä puheenjohtajina millaisia asioita olettekaan ajamassa ja päätöksiä tekemässä?

Todella karmeaa luettavaa jälleen Iitin vanhustenhoidosta. Eikö kukaan ota vastuuta siitä, että ei vanhuksien hoito saa olla tuollaista. Ei muistisairaita saa heitellä paikasta toiseen, vaan heillä pitää olla yksi ja sama tuttu paikka. Ei Päijät-Hämeen hoito kaadu siihen, että edes vanhukset hoidetaan kunnolla. Tämä, jos mikä, on arvo kysymys. Muutamat päättäjien toilailut on jo maksaneet enemmän kuin nämä hoidosta luopumisesta tulevat "muka" säästöt. Hävetkää.

Lehdessä 2.11. oli artikkeli helluntailaisen Mugwegen kirjoitus avustustyöstä, jolla pyritään auttamaan raiskattuja Kongossa. Raiskaajat eivät ole kristityitä, vaan niitä Elina Lientolan mainitsemia Antiikin Kreikan "jälkeläisiä", jotka eivät tunne sanaa synti. Lientolan "tutkimukset" asian tiimoilta ovat omia päätelmiä. Käynti Kongossa avaa monen ateistin silmät.

Miksi ulkomaalaisten sallittiin järjestää kaupungeissamme mielenosoituksia pyhäinpäivänäkin, jolloin suomalaiset muistelevat edesmenneitä läheisiään?

Topi Paananen ilmoitti olevansa "piikayhteiskunnan" kannattaja.

Autossa on valokatkaisija. Kun laitat valot päälle, niin takavalotkin palaa.

Hiihtourilla on kävely kielletty. Yleisillä kävely- ja kuntoreiteillä saa kävellä kuka vaan kesät talvet, kunhan et riko niitä hiihtouria.

Mikä jumalanpalvelus tv:ssä se on, jossa iskelmänikkarit laulavat ja ihmissuhdegurut esitelmöivät? Antakaa meille vanhan ajan kirkonmenot takaisin, niin että kotonakin voi hiljentyä sanan ääreen.

Ei taida Komulainen (ESS 1.11.) olla nytkään kartalla terveydenhoitoasioissa! Kaupungin tulisi priorisoida nyt menojaan. Mikään ei maksa mitään, paitsi terveysmenot.

Enää ei uskalla katsoa tv:stä lasten aikana kuuden uutisiakaan, kun niissä yht'äkkiä esitetään otteita sadomasokistisesta pornoelokuvasta.

Lahtelaista hölmöläispolitikointia, survotaan kaikki lähiklinikat kaupunginsairaalaan pikkusäästöjen saamiseksi ja rakennetaan miljoonilla parkkitalo? Veronmaksajat maksaa!

Kari Kuitunen (ESS 2.11.), 50 vuotta meille on annettu 10 vuotta kerrallaan aikaa katastrofiin, eipä ole näkynyt tulvia ja heinäsirkkoja. Oikeus ratkaisi Kanadassa ns. lätkämailateorian (johon IPCC uskoo, eivät kaikki) huijaukseksi. Painetaanko silmät takaisin päähän ja katsotaan ensin mitä muut tekevät?

Antti Rinne kertoi mediassa, ettei kerää omaisuutta. Kyllä omaisuus on tainnut mennä jaossa edellisissä kolmessa avioerossa, neljäs menossa.

Viitaten palstalla mainittuihin hykyn talousongelmiin, niin vanhassa yhtymässä oma it-väki teki valtakunnallisestikin halvalla hyvää työtä. Tietyt kokoomuslaiset päälliköt ja päättäjät halusivat ulkoistaa ja heikentää palvelut. Nyt kansainvälinen pörssiyhtiö rokottaa joka minuutista ja it-väki on ajettu loppuun. Kannattiko? Seuraavaksi laitetaan varasto lihoiksi. Eikö virheistä koskaan opita mitään.

Niinistö haluaa esityksellään yhden presidenttikauden lisää. Liian läpinäkyvää.

Lähiklinikat kiinni, pääterveysaseman asiakasmäärä kasvaa 70 %. Saavutettavuus- ja pysäköintiongelmat tiedossa. Säästöt pienet suhteessa lisäkustannuksiin ja niitähän ei saa syntyä. Kuka työskentelee iltaisin ja millä hinnalla? Pitäisikö näihin asioihin miettiä ratkaisut ja laskea kustannukset ennen lakkauttamisia?

Tosi suomen kieltä oli la TV2 Downshiftaajat! Oksettavaa huutamista ja v...a ainakin 100 kertaa ennen kuin sai luukun kiinni.

Riippuvuus on oire, ei sairaus. Selkärangattomuus on sairaus.

Kari Kemppi kyseli 8.10. ESS:n tutkivan journalismin perään. Parannusta tilanteeseen ei ole näkynyt. Edelleen urheilu vie tilan maailman tärkeiltä uutisilta tässäkin lehdessä.

Ei ole ihme, että me 1960-luvulla kansakoulun aloittaneet ollaan nykyään setämiehiä ja juntteja. Silloin ei ollut laumaa sosiaalitanttoja hääräämässä pienten suunsoittojen ja tönimisien jälkeen, pelastamassa kiusaamiselta, tai liian suurten odotusten paineita purkamassa, ym. muuta hömppää. Tässä yksi syy siihen, miksi julkinen puoli on paisunut niin käsittämättömän suureksi. Lapset eivät kykene tämän holhouspöhön kyllästäminä itse enää suoriutumaan mistään, kun aina on joku höösäämässä.

Mätkyt veroissa tarkoittavat yrittäjällä, että jos et ole ennakkoon maksanut veroja, jotka kuluu yrittämiseen, niin silloin saat jälkiveron, mätkyt. Mutta jos olet ennakkoon maksanut enemmän, kuten minä, saan pätkyt, palautuksen 22 500 euroa, kivaa.

Lämmin kiitos pariskunnalle lauantaina läntisellä hautausmaalla, joka antoi tulitukkirasian, kun sytyttimemme ei toiminut, että saatiin kynttilät sytytettyä läheisille. Lämmintä joulun odotusta.

Anteeksipyyntö tarvii halauksen myös, vaivannut mieltäni pitkään. En ole tunnekuollut ihminen.

Talon päällikkö palasi etelästä. Tekeeköhän taas hienoja päätöksiä? Saa tarttua lumikolaan, ettei asukkaiden tarvitse rämpiä.

Salpatuuli taas kiusaamassa Hollolaa. Markkinointipäällikön mukaan myös muita kuntia kohteena. Ihme, ettei hankkeista uutisoida mitään. Yritetään ilmeisesti tällä kertaa tehdä voimala tiedottamatta ja pimennossa.

Onneksi Sannikka ja Ukkola ohjelma loppuu. Niin kamalaa kälätystä ja päälle puhumista ja haastateltavien keskeyttämistä, että huh huh.

On se ihanaa, kun vielä kohtaa tosi ystävällisiä ihmisiä. Minulle kävi niin, kun Akuutista tultuani odotin noutajaani, eikä ketään tullut. Kyytiä odotteli myös nuori mies ja hän sanoi, että me viedään sinut kotiin ja veivätkin. Sydämelliset kiitokseni heille ja kaikkea hyvää toiv. mummeli Soramäestä.

Eikö kukaan ole poliitikko ole keksinyt, että lentokoneiden polttoaineen vero 0 prosenttia, autoliikenteen polttoainevero noin 80 prosenttia.

Hoitotyössä yli 30 vuotta toimineena voi todeta, että nykyisillä lähihoitajilla ei läheskään aina ole tahtotilaa perushoidon tehtäviin. Mieluummin tehtäisiin niitä sairaanhoitajakoulutuksen ja pätevyyden edellyttäviä tehtäviä. Potilaiden hoidon perusta on hyvä perushoito ja sen osaaminen kuuluu kaikille, myös sairaanhoitajille. Tämä siksi, että se on ainoa tapa saada selville, mikä potilaan todellinen vointi on. Monet potilaat ovat tottuneet käymään päivittäin suihkussa. Avun tarpeen lisääntyessä tämä ei onnistu ilman apua ja resurssit eivät nykyisessä toimintatahdissa ikävä kyllä riitä. Kyllä sairaalassakin omainen voi auttaa. Sairaala ei ole hotelli.

Läheiseni käytti vuoden ajan kannabista välillä päivittäin. Sai paniikkioireita ja lähimuisti pätki. Älkää tulko sanomaan, että kannabis on vaaratonta!

Totuus tarua ihmeellisempää? Kuka paikallisesta virkavallasta sekosi heittäessään tiskiin leikkisatasen?

Kuka on vastuussa, kun on alkoholiongelma, ylipaino? Alko, elintarvikekaupat, kioskit – ne liikkeet, joissa näitä tuotteita myydään, jotka aiheuttavat riippuvuuden. Edellä mainituille myös sanktiot niin kuin Veikkauksellekin.

Ei riitä enää fiktiivinen tappamisviihde. Nyt tehdään viihdettä oikeista tapporetkistä. Lisäksi halvennetaan vainajia vieläpä valtiopäämiehen toimesta. Kuvottaa!

Muuttolintu kiuru on jo muutamaa harvaa yksilöä lukuun ottamatta muuttanut. Loputkin voisivat lähteä. Ennen kiurujen palaamista Suomessa ehditään rakentaa hyvä sote.

Miksi jätät keräämättä koirasi jätökset hoidetuilta alueilta?

Irtisanotaanko Kärkölässä myös vierastyöläisiä? Jos irtisanotaan, palaavatko kotimaahansa, vai kuormittavatko hekin jo muutenkin huonoa kuntataloutta?

Minä olen maksanut 1 000 000:sta litrasta vettä 5 240 euroa. Kiinalaisyritys saa tämän edun joka päivä, jokaisena vuonna. Onko oikein?

Parempi olisi, että niitä palkittaisiin, ketkä eivät lennä ollenkaan kuin tuo lentovero. Jos olisi vuoden lentämättä, niin saisi tuhannen euroa.

Useampi henkilö on Näppiksellä haikaillut lehtien työpaikkailmoituksia. Ne siirtyivät nettiin jo 20 vuotta sitten. Sieltä niitä löytyy tuhansittain.

Esimerkki sivistystasosta. Ylen puheohjelmassa 9-luokkalainen tyttö esittää vakavasti otettavan kysymyksen elämän tarkoituksesta. Vastaajat kosmologi Kari Engvist ja ekonomisti Heikki Pursiainen vain naureskelevat kysymykselle ja vastaavat ihan puuta heinää. Eikö tosiaan tästä maasta enää löydy ihmisiä, joilla olisi edes jonkinlaista sydämen sivistystä? Samat tyypit joka ohjelmassa?

Surkeeta on Vääksyn puistoalueiden raivaus. Isolla koneella ja raivaussahoilla parturoidaan omakotitalojen rajoja myöten puusto pois. Niin viimeinenkin rauhallinen suojaisa oleskelualue talon takapihalta häviää.

10 miljardia helposti tuhottaviin hävittäjiin! Rahaa löytyy! Sote jää näpertelemään!

Kesäaika voitti! Suomen tietotoimiston uutisten mukaan Suomessa tehdyn kyselyn mukaan kesäaika voitti 80 % marginaalilla. Vain yksi viidestä kannatti talvitaantumusaikaa. Eikös tämä ole nyt selvä homma. Palaamme ensi kesänä pysyvästi kesäaikaan. Enemmistö on puhunut pulinat pois. Nyt lopetetaan tämä keskustelu ja mennään enemmistöpäätöksellä kohti valoisampaa tulevaisuutta. Unohdetaan pimeä talviaika.

Rami Lehdolle ja kannattajille tiedoksi, että kyllä siellä eduskunnassa ja tietysti kaupunginhallituksessa sekä Lahti Energian hallituksessa voisi puhuakin ja hoitaa kannattajiensa etua. Muuten on vain leipäpappi.

Hyvä Seppo Koskinen (ESS 1.11.). Jos Lahteen, niin myös pikkukuntiin yyteet. Lisää väkeä palkkaavat toimistoihinsa, muttei ole varaa hykyyn, jossa yyteet vie hoitajat äärirajoille ja kurjistaa hoitoa.

Entisessä Lahden kaupunginsairaalassa osastojen vastuulääkäreinä toimivat kandit ilman ohjausta. Älkää luottako lahtelaisten päättäjien lupauksiin. Ne on nähty.

Olipa kiva "höpöttelevä" nuori kassaneiti Kärkkäisellä. Hyvä mieli tarttui!

TV Perjantain Teemu puhui asiaa kyynisesti tulevaisuudestamme ja kansallisuudesta englanninkielen hurmiossa ja somettamishuumassa.

Voi kun kaikki osais painaa kaasupoljinta vihreän syttyessä!

Elisa Lientola: Tieteellinen tosiasia on, että sukupuolia on monta. Tieteellinen tosiasia on myös, että vain kaksi eri sukupuolta, mies ja nainen yhdessä ovat hedelmällisiä ja se on luonnonlakien normi.

ESS.fi-uutisten kommentointi tulisi lopettaa. Dorkaa ja karmeeta.

Olen yrittänyt 2 kuukautta saada Nikkilään ahtaaseen risteykseen katuvaloa kuntoon. Ei tule. Jos jotain sattuu, syylliset tiedetään.

Omaiset, viekää turhat, käyttämättömät ja huom. vaaraa aiheuttavat asukkaalle ja hoitajille hoitotilanteissa. Emme hoida omaisia vaan monisairaita asukkaita. Kiitos, jotka ymmärrätte. Ja niitä sopivia vaatteita, asiallisia kenkiä tai tossuja, sukkia. Kiitos, joulupukki!

K-Supermarket Hollola, kiitokset sinne lihatiskille erittäin ystävällisestä palvelusta! Linnut kiittävät!

Eila Virtanen, kiitos kirjoituksestasi. Olen samaa mieltä!

Kiitos Nastolan terveyskeskuksen lääkäreille, hoitajille ja labran ihmisille. Pääsin nopeasti vastaanotoille lokakuussa, kun todella tarvitsin apua.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Lahtelainen Mimmi Vepsäläinen toivoi jo kymmenvuotiaana, että voisi tanssia koko ikänsä – kolmessa maassa opiskellut tanssija asuu taas kotikaupungissaan
 2. Jatkuvat vahingonteot turhauttavat lahtelaisyrittäjiä – "Minua varoitettiin etukäteen, että kaikki kannattaa nostaa turvaan"
 3. Poliisilla iso operaatio Lahdessa – ei aiheuttanut vaaraa sivullisille
 4. Pari vuotta sitten Mikko Viitikon jalkapalloura oli vaarassa – nyt peli maistuu FC Lahdessa ja syksyllä arkeen tulee uusi kiintotähti
 5. Enemmistöllä lahtelaisvaltuutetuista on toistaiseksi kriittinen kanta yhtymän ja Mehiläisen yhteisyritykseen – kokoomus ja vasemmisto edustavat ääripäitä, ja monissa ryhmissä kaivataan lisää tietoa
 6. Asikkalan Vääksyn Ranskalaisen kyläkaupan omistaja julkaisi Facebook-päivityksen nuorten kesätyöntekijöiden kaltoinkohtelusta – laaja tuki yllätti, ja kaupalle on tultu jopa Tampereelta asti
 7. Koronavirus vei melkein perheenisä Jukka Pylvänäisen hengen – "Tauti on opettanut elämän arvoa"
 8. Yön uutiskooste: Korona-aikana iso riski ulkomaanmatkan peruuntumisesta - pakettimatkan rahat varmimmin takaisin
 9. Lahden peräkonttikirppiksellä vanha tavara pääsee kiertoon – "Vierailu on meille jo itsestäänselvyys"
 10. Solubiologi Kirsi Rilla tutkii mikroskooppisen pieniä kalvorakkuloita, joista voi olla apua esimerkiksi syövän diagnosoinnissa – "Vesikkelit ovat muuttaneet käsitystämme elimistön toiminnasta"
 11. Saara Larkion Esalainen: Vaalityö on jo alkanut ja Trumpin henki haisee mastokaupungissa asti
 12. FC Lahti keskeyttää oheismyynnin – SJK-pelissä ei ole kioskitoimintaa
 13. Valoihin pysähtyneet autot joutuivat kolariin Lahdessa – perään ajanut katumaasturi häipyi paikalta
 14. Koronakriisi on kurittanut nuoria pahemmin kuin muuta väestöä – Nuorisotyöttömyys kaksinkertaistui
 15. Tältä näyttää Vääksyyn tuleva uusi Yhteiskoulu – katso luonnoskuvat

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.