Näppis: Mitä palvelee vanhan linja-autoaseman tyhjä ympyräinen tila?

Mitä palvelee vanhan linja-autoaseman tyhjä ympyräinen tila? Liikenne olisi soljunut entisenä paljon jouhevammin. Lumikasaako odotamme synkkään rumaan, tyhjään tilaan? Rumat tulevat talot tietysti täydentävät ruman Ranta-Kartanon alueen.

Käytiin Artjärven hautuumaalla pyhäinpäivänä. Kyllä on kammottavat lyhdyt sankarihaudalla. Ne kannattaisi poistaa, ja vaihtaa toisiin!

Satuitteko te, suomalaisen teollisuuden alas ajajat huomaamaan uutisia Delhin savusumuista. Kaiken teollisuuden säilyttäminen Suomessa on oikea ekoteko.

Lentokoneessa voi olla vaikka 209 kanssamatkustajaa, jolla ei rokotuksia influenssaa vastaan. Ei sillä ole merkitystä onko lentohenkilökunta rokotettu.

Pyhäinpäivän aattona oli kauniita hengellisiä lauluja Joutjärven kirkossa. Mutta jos kuulija lähettelee puhelimella jatkuvasti viestejä, hän on kyllä silloin ihan väärässä paikassa! Kahvipöydässä puhelinten kanssa touhuaminen jatkui koko seurueella. Eikä olleet edes nuoria. Hieno tilaisuus meni heiltä kyllä ohi! Harmi!

Elintärkeän pölyttäjän, mehiläisen suojeleminen on tärkeää. Mehiläisen tehtäväksi koetaan yleisesti hunajan tuottaminen. Mehiläisten poistuminen merkitsisi ruokavalion kaventumista ja laajaa nälkää. Virustaudit, hyönteismyrkyt ja karhut ovat merkittävimmät mehiläispopulaation kokemat vaarat.

Nyt lähes yhteen ääneen vaaditaan suurimpien veronmaksajien julkaisemista ja myös verotuksen kiristämistä. Kysynkin millainen olisi keskustelu, jos tulonsiirtojen saajista julkaistaisiin yli 12 000 euroa kuukaudessa saavat.

Joku täällä viesti, että perustuslain mukaan Päivi Räsäsellä oli oikeus sanoa se, mistä häntä nyt syytetään. Ehkä, mutta joku toinen pykälä voi kieltää. Eli ihan kuin Päivin oikeusistuntoon kantamassa kirjassa: yhdessä kohdassa käsketään, toisessa kielletään. Aina löytyy itselle sopiva pykälä.

Hienoa, että Lahteen saadaan uusi satoja miljoonia maksanut ohitustie. Pääsee sitten kiiruusti ohittamaan pysähtymättä miljardivelkaisen kaupungin.

Isopalkkaisia johtajia vilisee kaup. palkkalistoilla kaikenlaisilla nimikkeillä. Terveyskeskuksia lopetetaan muka säästösyistä. Katujen älyttömiin uudistuksiin tuhlataan rahaa. Muutama johtaja pois ja terv.alan henkilöitä lisää.

Mikä on verotietojen julkistamisen tarkoitus? Onko se lisätä lehtien levikkiä vai onko se vain kateuden ja pahan mielen lietsominen?

Vuokranantajan pitää ymmärtää myös vuokralaista. Ei vuokralaisella välttämättä ole käytössä samanlaisia rahasummia asunnon kunnon ylläpitoon. Voi myös olla työttömyyttä, rahattomuutta, sairauksia ja muita ongelmia enemmän kuin omistajilla.

Metsämaalle ei kannata muuttaa asumaan vuokralle. Täällä saa tapella itsensä kipeeksi ymmärtämättömien vanhusten kanssa.

Jos et pidä pekkasia, niin tarkistahan, että saat päiviltä ylityökorvaukset palkan lisäksi. Ne pitää maksaa takautuvasti 5 vuoden ajalta, jos on jäänyt saamatta.

Miksi kaupunkilaisten pitäisi kustantaa maalaisten palvelut? Palvelut ovat siellä, missä ovat ihmiset/maksajat. Nykyään ei aina sielläkään.

Huumekeskustelu on vääristynyttä. Eräissä laajalle levinneissä uskonnoissa alkoholi on pyhien kirjojen mukaan jyrkästi kielletty. Huumeet, kuten hasis/marihuana ja vaikka khat, eivät. Että näin!

Miksi Ylen pääuutisissa pyhäinpäiväiltana näytettiin paljaita takapuolia ja seksileluja, mutta pyhäinpäivän vietto sai vain vähän huomiota? Irvokkuudessaan Ylen pohjanoteeraus. Tuotti paljon mielipahaa.

Julkiset verotiedot, pappi, lukkari, talonpoika, kuppari. Rikas, rakas, köyhä, keppikerjäläinen.

Google Maps löytää Lahden kaupungista kaksi Korvenrannantietä. Jo neljä vuotta sitten toinen niistä on muutettu Reunalantieksi, tietääköhän esim. pelastuslaitos?

Ihanaa, vaikka kävelis viisi kertaa päivässä lenkin metsäs, ei murheet tai laskut vähene tai ruokaa saa pöytään. Rikkaat kyllä!

Ajoin Mukkulankatua, ambulanssi tulee takana hälytysajossa, edessä autojono, et pääse sivulle, kun niin korkeat reunakivet ja keskellä leveä keskikoroke. Kuka ottaa vastuun, sillä ihmishenki voi olla minuuteista kiinni?

Jos se kesä-/talviaikakysely olisi tehty keskellä talvea, kun aamut ovat pitkään pimeitä ja lapset lähtevät puolinukuksissa kouluun, olisi tulos saattanut olla ihan päinvastainen. Turha sitten vaatia koulua alkamaan myöhemmin, jos ehdoin tahdoin haluaa kellon aikaisempaan.

Kyllähän Patina ja se työtoiminta siellä on niin fiksua, että lisäähän tällaisia paikkoja pitäisi saada, eikä lopettaa! Saadaan tavarat kiertämään eikä kaatopaikoille!

Kun vuosia sitten meille "Venukselta" tuli lähtö, niin mikä mättää, ettei tästä nykyisestä kotiplaneetasta pidetä huolta. Vain kaksi tehtävää saimme. "Pitäkää hyvää huolta pallostanne ja täyttäkää maa ihmisillä". No, ainakin ihmisiä on lisätty!

Ilkka Paanasen maksama tulovero 40 miljoonaa euroa kattaa viisikon valtiosihteereiden, erityisavustajien ja avustajien neljän vuoden palkkamenot. Onko tällä panostuksella tulostavoitteita?

Tautiluokitukseen voisi lisätä itsestäänselvyyden. Johonkin alkoholismin ja aleksitymian oireistokuvastoon. Saattaa ilmetä joukkoepidemiana ja jopa palkan perustana.

Ylellä Novosti-uutisten tekstitys paljon isompaa ja vahvempaa kuin Ylellä nykyisin. Studioita uusitaan ja muita palkkeja laitetaan puoli kuvaruutua.

On hyvä, että edes Päivi Räsänen puolustaa rohkeudella meidän suomalaisen kirkkomme oppia. Ihmeellistä! Tähän asti ainoana.

Ei kysymys ole kateudesta joidenkin miljoonatuloista, mutta rahalla ostettu tulojen pìilottelu on kansalaisia törkeästi eriarvoistavan lain tapainen demokratian ruma virhetavoite.

Pienyrittäjä on itse valinnut yrittäjyyden ja ilmeisesti myös sen, että tekee kuukauden jokaisena päivänä töitä. Tai vaihtoehtoisesti hänellä on huono laskupää. Onneksi meillä pienipalkkaisilla työläisillä on sentään kaksi vapaapäivää viikossa. Terv. 6 ylimääräistä min./työpäivä.

Älkää hyvät ihmiset pysäköikö autojanne Yrjönkadulle Rajakadun risteyksen liepeille. Suojatien lähellä on pysäköinninvalvonnan sakkorysä.

Ei saa syödä makkaraa, ei saa juoda maitoa, mut kannabista, tupakkaa ja viinaa saa vetää. Mut kai hiilijälki tupakallakin on? Tiedoksi: en polta, mut syön makkaraa ja pihviä, juon maitoa ja jugurttia, rakastan juustoja, aamuisin pekonia ja munia, leivon aina voilla!

On järjetöntä maksattaa taloyhtiöillä, eli myös kaikilla osakkailla, joilla ei edes ole autoa, niitä sähköautojen latauspaikkoja. Mielestäni kaupungin pitää hankkia 1–2 latauspaikkaa joka kortteliin. Niitä voi jokainen tarvitsija käyttää maksamalla sähkön käytöstä.

Naiset, kun toimitte yleisötilaisuuksien kahviossa, niin huolehtikaa, että sokerin lisäksi pöydällä on myös makeutinta. Eivät kaikki käytä sokeria, mutta haluavat silti makeuttaa kahvinsa.

Phhyky, olette valmiit ylläpitämään ja kasvattamaan ensihoidon hallintoa ja samaan aikaan esitätte ambulanssien vähentämistä. Olette vastuuttomia ja poliittisesti tämä tulee nyt estää.

Hyvä Ilkka Paananen Supercell. Arvostan suuresti.

Päästetään luvalla ainakin keskustaan tulevat pyöräilijät Mustankallion tunnelissa pohjoiselle jalkakäytävälle. Tarvittaessa pyhitetään eteläinen jalkakäytävä vain jalankulkijoille.

Vasemmisto ei jaa jakamattomia ihmisoikeuksia perussuomalaisille, eikä kristillistä valtionuskontoamme julistaville, joita "vainotaan syrjimällä ja poliittisilla tuomioilla" jo lähes kommunistimaiden tapaan

Hyvä kirpputoreilla kävijä. Kunnioita toisten tavaroita, kun katselet. Laita tavarat paikoilleen ja hengareihin. Joku on ne silittänyt ja tuonut sinne. Osoita olevasi fiksu. Kiitos.

En kyllä osta käskystäsi suksia, pidä latus!

Tatuointi on ruumiin häpäisyä. Älkää sitten hävetkö, kun teitä ihmetellään ja kauhistellaan hölmöydestä.

Jos Viinasen logiikkaa Postista ajattelee, niin kyllä siellä eduskunnassakin niitä torkkupeittojen käyttäjiä on aivan tyhjänpanttina. Joutaisivat kotona nukkumaan, nyt märehtivät siellä täydellä palkalla tekemättä mitään, ainakaan hyvää.

Mukkulankatu näyttää ala-asteelaisen tekeleeltä. Mihin järki on kadonnut teiden rikkomisessa?

Anteeksi kun kiroilin Vesijärvenkadun mäessä kahdelle kännykkään katseensa naulitulle jalankulkijalle, olin vähällä ajaa fillarilla heidän päälleen. Ensi kerralla en huuda, vaan rytisee, uskokaa pois.

Onneks on saanut elää Lahdessa nuoruusajan, jolloin Lahti oli vielä kaunis kaupunki. Nyt sitä pilataan hyvää vauhtia pelkäksi kivierämaaksi rumilla rakennuksilla ja teistä tehdään mahdollisimman epäkäytännöllisiä. Ja kuvitellaan olevamme niin vihreitä. Ihan häikäisee!

Iiro, haloo! Miksi toisille maksetaan joutenolosta kymmeniä kertoja enemmän kuin toisille? Missä viipyy eläkekatto?

Verotietojen julkistaminen loukkaa pahasti yksityisyyttä. Julkaisemisella ei ole järkevää perustetta, vain uteliaiden tirkistelyä toisen henkilökohtaiseen elämään. Kateutta ja kaunaa se kyllä herättää. Lehdistölle ja tv:lle se on suurta juhlaa. Muuten, Suomen perustuslaki kieltää käsittääkseni henkilökohtaisten tietojen levittämisen. Verotietojen julkaiseminen on lopetettava.

Kyllä tuon lampaiden pitäjän/rääkkääjän pitäisi saada linnatuomio, ei ehdollinen ole sille mitään.

Seuraapa uutisia vaikkapa Intian Delhistä ja mieti miksi 5 miljoonaa suomalaista vaatii tiettyjä maita leikkaamaan päästöjä.

Mitä iloa on ns. kasvusta, jos se hyödyttää vain hyvin toimeentulevia eikä kaikkia? Kannattaako kovasti yrittää, tehdään vaan välttämätön.

Suuret kiitokset Nastolan seurakunnalle, kun järjesti perj. 1.10 glögitilaisuuden kappelin edessä ja kanttori soitti musiikkia. Oli mieleenpainuva ja rentouttava tilaisuus kynttilöiden viennin yhteydessä Jatkakaa näin. Kiitos

Kiitos Jari! Olit taas kerran mahtava esiintyjä! Hienon konsertin järjestit!

Puolueet ovat valmistautumassa kunnallisvaaleihin. Paikallisten päättäjien tulisi ymmärtää, että valtuuston jäsenyys ei ole ammatti. Oman asemansa suojeleminen nimittämällä itseään huonompia ehdokkaita ei kuulu demokratiaan.

Miksi muuten Lahden Golf kentällä tehdään maansiirtotöitä nyt syksyllä. Keväällä lumien sulaessa mutavesi valuu järveen. Jos olisi tehty keväällä ja nurmi jo kasvanut kesällä, niin vaikutus olisi ollut toinen.

Myös takuueläkeläisille yms. ilmainen kotihoito ja muut palvelut kuten sotaveteraanit/lesket saa. Valtava epätasa-arvo.

Kyllä on Iitissä aihetta nousta barrikadeille vanhusten puolesta. Taas yksi typeristä typerin säästökohde, jolla ei tosiasiassa säästetä yhtään mitään. Kiukkuinen

Yrittäjän mielestä verkkarit käy ravintolaan, kunhan on kalliit! Verkkarit on verkkarit, oli sit hinta mikä tahansa!

Kyllähän asiakas maksaa sinun palkan ja verot!

Nyt pitää myös Suomessa saada Norjan mallin mukainen poronhoitosäännöstö. Kaameaa, TV:ssä nähty suden tappamaa 20–30 poronraatoa. Paavolle olisi nyt porotalouden puolustettavaa.

Lahden päättäjillä vasen käsi ei tiedä, mitä kolmas silmä tekee. On ympäristö- että moottoriurheilukaupunki. Satsaa työllistämiseen, kun on romuttanut aidon työllistämisen.

Kyllä on taas rahat laitettu nuorison liikunnan ja ilmastonmuutokset edistämiseksi. Ensilumen latu, papat tulee sukkahousuissa hiihtämään vanhoilla dieselautoilla. Hienoa Lahti, tämä toiminta on sieltä.

Hiihtäjät luultavasti maksavat veronsa, ja jos eivät, niin säästävät lääkäripalveluista. Sinne vaan talven riemusta nauttimaan ja terveyttä hankkimaan.

Ole tarkkana ruokakaupassa välttääksesi ostamasta brasilialaista lihaa, soijaa, hedelmiä tai kahvia. Brasilian maataloustuotanto tuhoaa maapallon keuhkoja ennätystahtia, kun metsää kaadetaan ja poltetaan laittomasti.

Hyvä ekoteko Green City Lahti. Onko Lahden kirpputoreista tullut roskienkerääjä?

Lahti työllistää, muttei työttömiä, vaan konsulttiyrityksiä, jotka toimivat pääomaverolla, siis eivät maksa kunnallisveroa, kuten eivät monet muutkaan Lahden päättäjien uudet yhteistyökumppanit.

Kyllä nyt Suomessa pitää puilla lämmittäminen lopettaa, kun Intiassakin on myrkyllisiä saasteita ilmassa.

Hyvä tietää jatkoa varten: opinnot ja gradun kirjoittaminen jäävät kakkoseksi sienestyskaudella. Päksin takaa tänään kassillinen suppiksia, lampaankääpää.

Nyt jäi messuille menemättä, kun bussi lähtikin matkakeskukselta. Miksi näin.

Yrittäjä sai ison tilauksen ja tarvitsi nopeasti kaksi miestä lisää. Nopeasti kaksi nuorta miestä lähetettiin. He tulivat pukeutuneina pierukalsareihin ja crocsit jalassa. Lakkien lipat taaksepäin. Yrittäjä palkkasi heidät heti, koska tarve oli huutava. Kaksi viikkoa meni ja kaverit sanoivat, että tämä ei ole heidän hommansa ja lähtivät.

Yhä useammalla pienellä koululaisella ongelmia. Syynä varmaan uudet, avarat, yhteiset opetustilat ja kännykät. Herätys kouluhallitus ja vanhemmat!

Uuden ravintolan pukukoodikohu oli puhdasta sissimarkkinointia, minkä Etlari nielaisi koukkuineen päivineen. Lehti jatkaa edelleen ilmaista mainostamista, koska jutusta saa kiinnostavia otsikoita. Jos uusi Kippola osaa tehdä ruokaa yhtä hyvin kuin vedättää mediaa, on menestys taattu.

Voi kuule, lentokonetta paljon työmatkoilla käyttävä, vaikka on influenssakausi alkamassa, et voi olettaa, että koko lentohenkilökunta ottaa rokotteen. Eihän niin tee koko hoitohenkilökunta sairaaloissa tai päiväkodeissakaan. Ja taudin voit saada mistä vain.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Jatkuvat vahingonteot turhauttavat lahtelaisyrittäjiä – "Minua varoitettiin etukäteen, että kaikki kannattaa nostaa turvaan"
 2. Enemmistöllä lahtelaisvaltuutetuista on toistaiseksi kriittinen kanta yhtymän ja Mehiläisen yhteisyritykseen – kokoomus ja vasemmisto edustavat ääripäitä, ja monissa ryhmissä kaivataan lisää tietoa
 3. Poliisilla iso operaatio Lahdessa – ei aiheuttanut vaaraa sivullisille
 4. Solubiologi Kirsi Rilla tutkii mikroskooppisen pieniä kalvorakkuloita, joista voi olla apua esimerkiksi syövän diagnosoinnissa – "Vesikkelit ovat muuttaneet käsitystämme elimistön toiminnasta"
 5. Asikkalan Vääksyn Ranskalaisen kyläkaupan omistaja julkaisi Facebook-päivityksen nuorten kesätyöntekijöiden kaltoinkohtelusta – laaja tuki yllätti, ja kaupalle on tultu jopa Tampereelta asti
 6. Koronavirus vei melkein perheenisä Jukka Pylvänäisen hengen – "Tauti on opettanut elämän arvoa"
 7. Yön uutiskooste: Korona-aikana iso riski ulkomaanmatkan peruuntumisesta - pakettimatkan rahat varmimmin takaisin
 8. Lahden peräkonttikirppiksellä vanha tavara pääsee kiertoon – "Vierailu on meille jo itsestäänselvyys"
 9. Saara Larkion Esalainen: Vaalityö on jo alkanut ja Trumpin henki haisee mastokaupungissa asti
 10. FC Lahti keskeyttää oheismyynnin – SJK-pelissä ei ole kioskitoimintaa
 11. Valoihin pysähtyneet autot joutuivat kolariin Lahdessa – perään ajanut katumaasturi häipyi paikalta
 12. Koronakriisi on kurittanut nuoria pahemmin kuin muuta väestöä – Nuorisotyöttömyys kaksinkertaistui
 13. Tältä näyttää Vääksyyn tuleva uusi Yhteiskoulu – katso luonnoskuvat
 14. Nuoret ovat kirineet muita ikäryhmiä koronaviruksen tartuntatilastoissa, pääsyynä rento suhtautuminen rajoituksiin – "Kansa rupeaa jakautumaan"
 15. Pääkirjoitus: Vääksyn yhteiskouluhankkeella pitkä puinti, mutta selvä päätös

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.