Näppis: Ainakin kerrostaloasujilla on omat (kunto)portaat ihan omasta takaa

Hassunkurinen villitys on veroilla rakennettavat kuntoportaat. Ainakin kerrostaloasujilla on omat (kunto)portaat ihan omasta takaa. Tuletko käyttäneesi?

Green City Lahen vuoden turhake on ensilumen latu. Kaupunkilaisten verovaroin tehty. Annettaisiin nuokin rahat lasten liikuntaan. Menköön nuo, joilla varaa niihin suksiin, millä tuolla ladulla saa hiihtää, johonkin maksulliseen paikkaan.

Kun nyt talven tullessa hautausmaille viedään kynttilälyhtyjä, ne ovat kauniita pimeällä palaessaan. Kuitenkaan jokaisen sukulaisen ei sinne niitä tarvitse pystyttää, sillä hautakumpu muistuttaa enemmän rautaromuvarastoa. Kaksi lyhtyä on kaunis. Sytytä sammuneen tilalle uusi kynttilä.

Päiväkotien valokuvausta ja retkiä arvosteleva, tule itse katsomaan mitä pk:n arki tänä pvnä on. Jos lapset tulisivatkin kuvaukseen normivaatteissa ja kampauksissa, mutta vanhempien vaatimukset suuria. Suuret ryhmät, resurssit ei riitä enää. Erityislapset integroitu normiryhmiin, tilanteet haastavia.

Hannu Mäkinen. Eihän Asikkalaan voi lapsia syntyä, kun tänne muuttaa eläkeläisiä ympäri Suomea.

Ehdotan, että lopetetaan Veikkaus ja rahapelit, sitten Alko ja viinanmyynti ja myöskin tupakanmyynti, koska ihmisillä ei ole vastuuta omasta elämästään!

Turha on taistella kikyn 4 minuutista niin kauan, kun koko työajan suurena puutteena on huono tuottavuus. Suoritushalu ja johtajuus, molemmat hukassa.

En ole Antti Mannisen kanssa kaikesta samaa mieltä, mutta 5.11. oli mielipidepalstalla huipputekstiä. Ei mitään lisättävää!

Minä vaan kysyn, mitä tavalliset ihmiset hyötyvät siitä, että heidät paimennetaan siirtymään pääkaupunkiseudulle ja samaan aikaan maakuntien avoimiin työpaikkoihin haetaan ulkomaista halpatyövoimaa?

Mistä tulee naisten jalkapallomaajoukkueen hölmöltä kuulostava lempinimi Helmarit?

Käsittämätöntä populismia kansanedustaja Rami Lehdolta. Ei kai 120 000 asukkaan kaupunki voi olla vain sote- ja opetuslaitos. Museo maksaa 50 e, teatteri 39 e ja orkesteri 26 e vuodessa asukasta kohti. Eipä ole kohtuuttoman paljon ison kaupungin kulttuuripalveluista.

Asun omakotitalossa ja ajattelin pelastaa maailman. Kyselin biojäteastian tyhjennyshintoja ja meinasin pyörtyä! Kustannukset satoja euroja/v.! Kompostoria en halua hoidella. Hintojen tultava todella paljon alas. Ei muuten tasa-arvoista kerrostaloasukkaisiin verrattuna.

Eikö Suomessa vielä ole omantunnon-, uskonnon- ja sananvapaus? Kenen etua Toiviainen ajaa?

PS on ollut median ja suuren yleisön hampaissa aina, nyt taitaa olla myös KD! Mihin menet rakas Suomi?

Iiro hyvä, jos se posteljooni kiertää reittinsä, niin pitää sille maksaa, oli postia tai ei. Minun työnantajani on ihan konsernijohtajan suulla ilmoittanut, että olisi kauhistus neuvotella jokaisen työehdot erikseen.

Mummia vie viina, ukkia uusi vaimo. Mistä voisi lapsiperhe löytää mukavan varamummon tai varavaarin? Ei lastenhoitoautomaatiksi, vaan ystäväksi, tukijaksi. Surku on sekä minulla äitinä että kouluikäisillä lapsilla.

Miksi E. Lientola saa niin paljon palstatilaa? Eikö ole vasta-argumentointia. Vai eikö vain julkaista? Sanokaa nyt hyvät ihmiset jotakin!

Vuosittaiset influenssaepidemiat leviävät nykyään nopeasti ympäri maapallon: pääsyynä lentomatkustaminen. Lentohenkilökunta altistuu ja levittää työssään eri A- ja B-influenssaviruksia. He ovat tärkeä rokotettava ryhmä, aivan kuten terveydenhuoltohenkilökuntakin.

Menin ensilumen ladulle vanhoilla, leveillä suksilla. Heti oli joku sukkahousumies huutamassa. Latu on kuulemma tarkoitettu vain kunto/kilpahiihtoon, ei puuhasteluun. Voin kuulemma odotella rauhassa oikeeta lunta?!

E. Lientola: se koira älähtää, johon kalikka kalahtaa vai?

Tampereella jättiskriini torilla Huuhkajien matsissa 15.11. Mitä tekee Lahti?

Mitä tulee postiljoonin reppuun, niin omalta osaltani voin vähän valaista, mitä sieltä minulle tulee. Tulee postia pankista, hyvinvointikuntayhtymästä, vakuutusyhtiöstä, kotihoidosta, aikakauslehtiä terveyteen ja viihteeseen liittyviä. On onnittelukortteja ja näin joulun alla joulukortteja, joiden kuvia lystikseen katselee. Olisi siinä isäpostiljoonilla ihmettelemistä ja iloa!

Rami Lehto kiltti, kyllä meille terveille veronmaksajille täytyy olla palveluita. Itse käytän kulttuuripalveluita 1–3 krt /kk, mutta terveyspalveluita toistaiseksi flunssapiikin verran /v.

Miten joku voi kohdella eläimiään niin törkeästi kuin lampaankasvattaja on tehnyt? Eikä ole edes kyse jaksamisongelmasta, vaan välinpitämättömyydestä.

Pidä pintasi Päivi Räsänen! He eivät tiedä, mitä tekevät.

Tatskat on iljettäviä pökäleitä!

Hyvä Rami Lehto. Kaikkea ei voi mitata rahassa. Ikävinä aikoina kulttuuri tuo iloa tavallisten ihmisten tavallisiin elämiin. Iloa, valoa ja mielenvirkistystä.

Maamme oikeuslaitos on riippumaton noudattaen maamme lakeja. Kuulusteluun voi tietenkin viedä tueksi asiaan kuuluvaa aineistoa ja esineistöä. Kuljetus asiallisesti. Näyttämöllinen vaikutelma ei vakuuta, kun esiinnytään julkisesti esitutkintaan saapuessa omintakeisesti todisteeksi omittua esinettä näytellen.

ABC, miksi pilaatte mainiot paistetut perunat rosmariinilla? Aina!

Koulutuskeskus Salpauksen täysperävaunulliset rekat taitavat pitävät harjoitusrataa Hennalassa ulkoilu-/kävelyalueella! Onkohan ihan luvallista?

Nykyään koululaitoksen uskonnottomiksi opettamat yrittävät poliisi- ja oikeuslaitoksen avulla hyökätä virallista uskontomme, uskonnon- ja sananvapautta ja toisinajattelijoiden lainsuojaa vastaan!

Tuleeko kirkot sulkea, koska siellä siteerataan Raamattua, se on väärin? Pitäisikö kirjoittaa uusi Raamattu tai ottaa käyttöön sharia-laki?

Mikä siinä on, että toistuvasti lakia rikkovat saavat temmeltää vapaana? Jos ei sakot tai pikkutuomiot auta, niin elinkautista (kirjaimellisesti) vaan.

Susista puheen ollen. Raksalla tulee niitä päivittäin. Sudet eivät ole tappaneet ihmisiä. Ihminen tappaa eläimiä luvalla noin 2,5 miljoonaa vuodessa. Niistä paljon uhanalaisia.

Annan veroäyrini mieluusti kaupunginorkesterille. Orkesterin anti on elinehtoni. Urheilulle ei senttiäkään!

Miksi 30:set mainostavat virtsankarkailusuojia? Naurettavaa, tuskin heillä on sitä vaivaa. Ottaisivat vanhoja mummoja ja pappoja esiintymään, olisi uskottavaa.

Ottaakohan Rouva Jenni Haukio vastaan joulukalan ja joulukalkkunan. Ja mitä on itsenäisyyspäivän juhlassa tarjoilla, tofua ja salaattia? Onkohan öljy mistä päin?

OK mä veisaan, et on mulle Suomi suloisin vaan Häme siitä kallehin...

Suomeen halutaan lisää 25 lisääntyvää susilaumaa. En kaipaa niitä metsäämme riistakantaa tuhoamaan. Ilvekset ovat jo sitä tehtävää hoitaneet. Ehkä sopiva täydennyskohde löytyisi Helsingistä, jopa useammallekin populaatiolle.

Kyllä on maailma muuttunut. Kansanopiston talonmiehen asunto puretaan ja tilalle rakennetaan kaksi kerrostaloa. Ei ihme, ettei nykyään kannata pitää talonmiehiä.

Ei saa pitää takassa tulta lämpimikseen, sillä ilmakehä saastuu. Suomi saastuttaa noin puoli promillea. Eli sadasosan kymmenesosan puolikkaan. Siis ihan hirvee saastutus.

Isot maat tupruttelevat niin kuin ennenkin, mutta ei hätää, pieni Suomi pelastaa maailman ilmaston yksin. Pilaten siinä samalla oman taloutensa, mutta väliäkö sillä, kunhan maailma pelastuu.

Luther tiivisti hyvään muotoon olennaisen 10 käskystä. Laatipa vielä mukavat selitykset: lyhyet ja selkeät. En ymmärrä, mitä kirjoittaja 6.11. ajaa takaa.

Myös minä pidän gospel-musiikista, mutta iän mukana olen alkanut kuunnella Radio1:n kirkonmenoja klo 10 sunnuntaisin, ellen pääse itse kirkkoon. TV:n nojatuolikirkko on tylsä.

Rami Lehto hyvä. Sairaat ja vanhukset eivät tarvitse teatteria ja museota, vaan hoitoa.

Rami Lehto, Lahti ja lahtelaiset tarvitsevat ja haluavat myös kulttuuria. Kaikille ei pelkkä kaljabaari riitä.

Järkyttävää puistojen harvennushakkuuta Vääksyssä, kuin sodan jäljiltä lopputulos. Oletteko ylpeitä nyt saavutuksesta?

Kyllä meidän täällä pohjolassa pitää heti lopettaa saunan ja takan lämmitys puilla, sekä ajaminen diesel-autolla, jotta saadaan Intian kaupunkien ilmanlaatu kuntoon. Mitä se Greta siellä Amerikassa tekee, menis Kiinaan ja Intiaan puhumaan. Vois tulla äkkiä ikävä kotiin.

Kiveriöön, jossa Työn Paikka toimii, joku havittelee kerrostaloja, joten pitäähän se lopettaa!

Taas alkanut urien jyrsiminen asfalttiin. Tien pinta jyrsitään karkeaksi muutenkin ja tärinä sen mukaista. Naulapyörät ne nakertaa.

Miksi Sokos sallii työntekijänsä/työntekijöiden pitää minihametta, jossa halkio on niin pitkä, että takapuoli näkyy?

Esalainen Janne Nieminen (ESS 5.11.). Kolumnissasi rivien välistä kyllä käy selville kantasi kannabiksen hyväksymiseen. Terveystiedon opettajana kysyn sinulta, kerrohan rehellisesti, mihin ihmisen elimistö tarvitsee kannabista?

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Jatkuvat vahingonteot turhauttavat lahtelaisyrittäjiä – "Minua varoitettiin etukäteen, että kaikki kannattaa nostaa turvaan"
 2. Yön uutiskooste: Korona-aikana iso riski ulkomaanmatkan peruuntumisesta - pakettimatkan rahat varmimmin takaisin
 3. Asikkalan Vääksyn Ranskalaisen kyläkaupan omistaja julkaisi Facebook-päivityksen nuorten kesätyöntekijöiden kaltoinkohtelusta – laaja tuki yllätti, ja kaupalle on tultu jopa Tampereelta asti
 4. Koronavirus vei melkein perheenisä Jukka Pylvänäisen hengen – "Tauti on opettanut elämän arvoa"
 5. Pääkirjoitus: Vääksyn yhteiskouluhankkeella pitkä puinti, mutta selvä päätös
 6. Saara Larkion Esalainen: Vaalityö on jo alkanut ja Trumpin henki haisee mastokaupungissa asti
 7. Koronakriisi on kurittanut nuoria pahemmin kuin muuta väestöä – Nuorisotyöttömyys kaksinkertaistui
 8. Lahden peräkonttikirppiksellä vanha tavara pääsee kiertoon – "Vierailu on meille jo itsestäänselvyys"
 9. Poliisilla iso operaatio Lahdessa – ei aiheuttanut vaaraa sivullisille
 10. FC Lahti keskeyttää oheismyynnin – SJK-pelissä ei ole kioskitoimintaa
 11. Valoihin pysähtyneet autot joutuivat kolariin Lahdessa – perään ajanut katumaasturi häipyi paikalta
 12. Tältä näyttää Vääksyyn tuleva uusi Yhteiskoulu – katso luonnoskuvat
 13. Nuoret ovat kirineet muita ikäryhmiä koronaviruksen tartuntatilastoissa, pääsyynä rento suhtautuminen rajoituksiin – "Kansa rupeaa jakautumaan"
 14. Juha Honkosen uutisanalyysi: Kulmuni maksoi ministeriöille liikaa – "Miksi palautit koko summan?"
 15. Olavi Lanun veistos koristellaan Lahdessa perjantaina

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.