Lukijalta: Helpotkin vastustajat ovat pyörittäneet Pelicansia

Joukkue ei ole niin hyvä kuin viime kaudella, mutta ei myöskään niin huono kuin tulokset antavat ymmärtää.

SM-liigan ollessa maaottelutauolla voidaan hieman ruotia Pelicansin varsin värikästä alkukautta. Pelillisesti kausi on alkanut mollivoittoisesti. Varsinkin kotipelit ovat menneet surkeasti. Ei voi ymmärtää, että etukäteen helpot vastustajat ovat pyörittäneet lahtelaisia Isku Areenalla mennen tullen. Esimerkiksi Pelicans–Ässät-ottelussa oltiin jo ensimmäisessä erässä 0–5 tappiolla. Miten tämä on mahdollista?

Tämmöistähän ei ole tapahtunut Lahden jäähallissa tuskin koskaan aikaisemmin. Luulen, että tässä on takana paljon muutakin kuin huonot pelit. Ei Pelicans ole näin huono.

Tähän samaan saumaan loppui Pasi Nurmisen apuvalmentajan hommat. Miksi hän lopetti valmentamisen? Pelicans ilmoitti, että Nurmisen intohimo valmentamiseen on hiipunut. Näinköhän on? Syynä Pasin ratkaisuun saattavat olla vaikkapa terveydelliset tekijät.

Nurminen on ehkä kyllästynyt matkustamaan ympäri Suomea joukkueen mukana. Myös alkukauden pitkät CHL -matkat saattoivat väsyttää miestä.

Syynä voi olla myös huonot välit Ville Niemiseen tai muuhun valmennus portaaseen. Voi myös olla, että Nurminen haluaa jostain syystä vetäytyä julkisuudesta. Nurmisen ero sattui juuri samaan aikaan, kun Pelicansin pelit alkoivat mennä huonosti.

Sitten tuli tieto tai huhu Pelicansin uudesta ensi vuoden valmentajasta, joka olisi Tommi Niemelä. Pelicans ei tietenkään tätä vahvista kesken kauden, mutta yleensä nämä huhut pitävät paikkansa.

Tämä merkitsee sitä, että Ville Nieminen ei jatka seurassa. Kukahan tässäkin asiassa on vuotanut? Kesken kauden tieto valmentajavaihdosta ei voi olla vaikuttamatta joukkueeseen.

Hämmennystä herätti myös entisen Pelicans pelaajan Ben Bloodin lausunnot Pasi Nurmisesta (nro 44). Tarkoituksena oli Bloodin mukaan kasvattaa hänestä kovanaama, jota kaikki pelkäisivät.

Nurminen oli kuulemma sanonut Bloodille, että tämän tulisi kerran kuukaudessa katkaista vastustajan ranne maalin edessä". Vaikka tämä olisi sanottu huumorimielellä, niin aika vastenmieliseltä se tuntuu. Saattaa olla myös, että Blood hieman ylidramatisoi Pelicans-aikaansa.

Onneksi SM-liigan runkosarjaa on pelattu vasta vajaa kolmannes, joten Pelikaaneilla on vielä aikaa muuttaa kurssiaan, jotta meillä olisi taas mahdollisuus keväällä nähdä pudotuspelejä.

Eihän Pelicans ole läheskään niin hyvä joukkue kuin viime kaudella, mutta ei myöskään niin huono kuin tulokset antavat ymmärtää. Joukkueesta lähti paljon hyviä pelaajia pois, eivätkä uudet tulokkaat ole täysin korvanneet menetyksiä. Joten ei muuta kuin nokka taas ylös kohti uusia haasteita.

Jari Laine

Lahti

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Kauppakeskus Trion K-Supermarket suljetaan - "Asiakkaat eivät löytäneet kellarikerrokseen"
 2. 25.5. koronavirustilanne Päijät-Hämeessä: Päijät-Hämeen viimeisin varmistettu tartunta viiden päivän takaa
 3. Aviomies menehtyi, pankki sulki tilit – Terttu Hokkanen oppi kovimman kautta, että raha-asiat kannattaa sopia ajoissa
 4. Maastopalo levisi noin hehtaarin alueelle Orimattilassa
 5. Poliisi auttaa jengiläisiä irtautumaan kahleista, toiminnan keskiössä keskinäinen luottamus
 6. Hollolassa toivotaan lisäselvityksiä kierrätyspuistosta, vaikutukset luontoon ja alueen asukkaisiin huolettavat
 7. Miten olisi roskapihdit ulkoilukaveriksi? Lahden Ankkuri halutaan pitää yhdessä siistinä
 8. Keskusta torjuu kokoomuksen ehdotuksen lentojen ostopalveluista: "Vaikuttaa poliittiselta operaatiolta"
 9. Antti Tuisku tekee paluun lavalle tänä kesänä koronasta huolimatta – Valittu kansa kuullaan ensimmäistä kertaa livenä nettikeikalla
 10. Näyttelijä Kari Hietalahti meditoi vapa kädessä - "Kun tälle lajille antaa sydämensä, se on ikuista"
 11. Kesä tuo muutoksia Hämeen poliisin lupapalveluihin ja Heinolan poliisiaseman aukioloaikoihin
 12. Uudessa lahtelaisessa autopesulassa asiakkaalle luvataan alle minuutin jonotusaikaa
 13. Veijo Baltzarin ihmiskauppa- ja seksuaalirikostutkinnassa uusi epäilty – kaikkiaan epäiltyjä on nyt neljä
 14. Tavallisesta pankkituotteesta tuli lomautetuille kriisiapu – kahdessa kuukaudessa haettu yli 210 000 lainanlyhennysvapaata
 15. Pääkirjoitus: Poikkeustila jakoi perheet

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.