Lukijalta: Eikö mitään ole opittu?

Jonkin aikaa sitten tuli julkisuuteen uutinen lakkoilun alkamisesta Postin henkilöstön toimesta. Ja kuten tapoihin kuuluu, osallistujaksi ilmoittautui monta muutakin liittoa.

Mitään ei ole opittu, vaan vanhaa kaavaa noudattaen ammattiliitot viis veisaavat esimerkiksi näköpiirissä olevasta talousnäkymästä, saati nykymenon aikaansaamasta ahdingosta valtion taloudessa, jonka jokainen suomalainen saa tuntea nahoissaan.

Me emme voi sille mitään, että postin määrä on dramaattisesti vähentynyt tietotekniikan kehityksen myötä. Pitäisikö siitä maksaa, että postimies kulkee vanhan reitin tyhjän kärryn kanssa siitä huolimatta, onko jaettavaa vai ei.

Korkea aika olisi myöntää muutoksen vaikutus Postinkin toimintaan. Tumput suorana lakkoillen ei työt lisäänny enempää Postilla kuin muillakaan aloilla.

Kun päivittäintulee uutisia talouden kääntymisestä laskuun niin meillä kuin meidän vientikohdemaissamme, luulisi ammattijärjestöjen mieluummin keskittyvän kilpailukykyämme parantavien toimenpiteiden etsimiseen kuin siihen, että noustaan barrikadeille kiihdyttämään talouden alamäkeä.

Kun puolueettomasti tarkastellaan Suomen talouslukuja menneinä vuosikymmeninä, ay-liikkeen vastuuton toimintatapa on tullut meille kalliiksi.

Kovin usein on ajauduttu devalvaatioihin, kun muuten ei sopua saada aikaan, vaikka hyöty valuuttakurssin muutoksesta tulee varsin nopeasti syödyksi.

Vastikään oli lehdistössä artikkeli yhä vähenevästä kiinnostuksesta ay-jäsenyyttä kohtaan. Jokohan nykynuoriso olisi saanut tarpeeksi tietoa järjestövallan tekemisistä ja valitsee järjestöttömän vaihtoehdon ja itse sopii palkasta, johon kuuluu myös palkitseminen aikaansaannosten mukaan.

Iiro Viinanen

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Rakennuskannan rekisteritiedoissa puutteita – Lahdessa tähän mennessä oikein joka neljännen kerrostalon tiedot, Hartolassa DVV:n rekisteristä puuttui jopa puolet rakennuksista
 2. Pääkirjoitus: Syksyä kohti SDP:n gallupjohdolla
 3. Markus Pirttijoen Esalainen: Parempi kokeilla uutta kuin olla paikallaan
 4. Keskustan puheenjohtajaehdokkaat osallistuivat Kärkölässä vuosikokoukseen, jossa kuultiin yleisön vahvoja mielipiteitä: "Toivon, että uusi puheenjohtaja nostaa puolueen suosta, johon se on joutunut."
 5. Läheisen koronakuolema sai Espanjassa asuneen Aino Suomalaisen palaamaan perheineen takaisin Lahteen – "Vuokrasin yksiön pelkästään karanteenia varten"
 6. Lenkille pääsee aina, mutta koronakesä on koetellut kilpapyöräilijöidenkin motivaatiota – "Johonkin lätkään verrattuna on kuitenkin ihan hyvä tilanne"
 7. "Vuokatin vaaraa ja Kolin nousua on sauvottu ylös ja alas" – Tero Seppälä kapuaa askel askeleelta kohti maailman kärkeä
 8. Paikallispubin kellarista se lähti –  Pienimuotoisesta olutharrastuksesta on kasvanut 25 vuodessa bisnes, joka tuottaa 1,8 miljoonaa litraa olutta vuodessa
 9. Jymyn Joonas Kumpulainen juoksi 14-vuotiaiden Suomen mestariksi
 10. Lahden Ahkeralla neljän mestaruuden päivä 16- ja 17-vuotiaiden SM-kisoissa Pedersöressä
 11. Louhosluvan hakijan ja mökkiläisten välit tulehtuivat Hollolan Sarvassa – "Vahinko on kevyen kranaatinheittimen iskemää pahempi"
 12. Mailaveikot kruisaili lohkovoittoon
 13. 17-vuotiaan vastikään saama ajokortti lähti hyllylle Hollolassa
 14. Radio Voiman podcast: Etkö muista uniasi? – lue luovan uniohjaajan vinkit unien muistamiseen
 15. Yhdessä työt ja yöt – Virpi Kesonen ja Ilkka Koskinen vaalivat Lahden upseerikerhon perinteikästä miljöötä

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.