Näppis: Paikallisessa sopimisessa ei ole aina tasa-arvoista neuvotteluasemaa työnantajan ja työntekijän välillä

Olipa taas epäasiallinen, muka puolueeton kirjoitus entiseltä kokoomusministeriltä. Ammattiyhdistysliikkeen arvokas työelämän kehittämistyö on tuonut hyvinvointia ja inhimillisyyttä yhteiskuntaan. Paikallisessa sopimisessa ei ole aina tasa-arvoista neuvotteluasemaa työnantajan ja työntekijän välillä. Tätä Viinanen varmaan tarkoittikin, ettei ole vielä oppinut.

Kysykääpä siitä "kulttuurista" niiltä, jotka joutuvat kärsimään terveydenhoidon säästöistä.

Yhteiskunnan pitää huolehtia vanhuksista ja vähäosaisista. Nämä menevät kyllä kulttuuritarjonnan edelle. Ilman kulttuuria ihminen tulee kyllä toimeen, mutta ei ilman ruokaa ja hyvää hoitoa, silloin kun sitä tarvitsee. Hyvä Rami Lehto kannanotostasi.

Joku penäsi kaupungilta kahta maksullista latauspistettä per kortteli. Ymmärrä nyt, ei sellaisten rakentamiseen ole nyt Green Citynä varaa, kun tuo työllistämisjohtajakin pitää palkata, kun kokeillaan jonkun työssäkäyntiä.

Olen aina arvostanut ja ihaillut pelastuslaitoksen henkilökuntaa. 9.11. lehdessä oli jälleen kirjoitus eläimen pelastamistehtävästä. Nyt kyseessä oli kiipeliin jäänyt pöllö. On osoitus inhimillisyydestä ja isosta sydämestä, että auttaminen ei jää vain ihmisiin, vaan apua saavat myös eläimet. Lämmin kiitos kaikkien eläinten puolesta arjen sankareille palolaitokselle.

Kiitos kaupunginsairaalan päivystykselle. Pääsin lääkärille ja röntgenille melkein heti.

Kiitos Lahti ensilumen ladusta! Siellä hiihtävät kaikenikäiset, myös lapset ja ikäihmiset. Tämä on tärkeää ennaltaehkäisevää toimintaa terveyden ylläpitämiseksi, säästöä sairaanhoitokuluissa.

Kyselit isoista eläkkeistä. Kyllä suuri eläke on itse maksettu ja tienattu. Jos eläkekatto, niin se pitää myös huomioida eläkemaksussa! Maksoin just 3 000 euroa!

Nenäpäivä-kampanjassa kerrottiin, että lapsen kouluvuosi maksaa kaksi euroa Afrikassa. Paljonko maksaa Afrikasta muuttaneen kouluvuosi Suomessa?

Muista, että työntekijän kymppi on työnantajan kaksikymppiä!

Sananvapaudesta vouhkaavat eniten ne, jotka eivät ole käyttäneet ajattelun vapauttaan.

Perussuomalaisille kulttuurista taitavat käydä lihamukin syöntikilpailut ja Temptation Island. Muuten on vaikea ymmärtää Lehdon möläyksiä.

Käsittämätöntä populismia Näppiksessä. "Kyltyyrille" korkealle noin 120 e/asukas. Vrt. esim. pelastustoimi noin 80 euroa/asukas! Kummasta tingitään, jos eurot vähenee? Lehto oikeassa tässäkin.

Mitä iniset! Palveluista pitää maksaa, oli sit hyvää tai huonoa!

On tässä työttömyydessä hyviäkin puolia.

Haluaako valtuutettu Markkanen (ESS 9.11.) hoitaa lapset, sairaat ja vanhukset? Kuka asuisi kaupungissa, jossa koulut ja terveyspalvelut eivät ole kunnossa? Lahdessa valot himmenevät oli kulttuuria tai ei.

Kiitos asiantunteville kommenteille. Kulttuurin valo loisti upeasti MM:n kirjoituksessa (ESS 9.11.). Olisi käsittämätöntä typeryyttä lähteä purkamaan korkeakulttuurin paikallisia saavutuksia ja asemaa ilon, rauhan ja hyvän olon tuottajina. Sivistäkäähän lisää itseänne te kaikki trumplandia-aatteen julistajat, fanit ja muut arvon kovaan juustohöylään uskovat.

Kiitos, Maiju Markkanen ja muut kulttuurilaitosten puolustajat! Rakastan orkesterimusiikkia, en selviytyisi elämästä ilman konserttien tuottamaa iloa ja energiaa. Rami Lehdon takia en koskaan tule äänestämään persuja, en koskaan!

Otin pakastimesta brasilialaista sisäfilettä ja paistelen maukkaat kypsät pippuripihvit valkosipuliperunoiden kera, kyllä on nam <properties><property name="spell2" type="string" value="Toistettu sana&#182;Sanoissa nam on toistoa.&#182;..#0,3&#182;"></property></properties>nam. Syksyn koleudessa ilmasto saisi lämmitä muutamalla asteella.

Miksi ihmiset valittavat ensilumen ladusta. Menkää hiihtämään ja nauttikaa. Tekee varmasti hyvää sinulle valittaja, mutta Lahtihan on tunnetusti valittajien kaupunki. Sinä, kun jotain uutta suunnitellaan, niin alkaa valitusvirsi. Nyt on suunnitteilla Seurahuoneelta Aleksin yli menevä silta, joka olis ihan järkevää toteuttaa. Tulisi keskustasta enemmän kaupunkimainen.

Myös tänne Ruuhijärvelle haluttas sähköautojen latauspaikkaa kaupungilta. T: Kojootti

Kaipaatko faktoja: katso YouTubesta: KGB:n loikkarin Yuri Bezmenovin haastattelu (teksti suomeksi).

Hallitus alkaa olla tuuliajolla. Vaihtakaa nyt ihmeessä tolkun ihmisiä pahasti mokanneiden tilalle. Esim. Sari Essayah toimitusministerinä sisäministeriksi!

Rinne kosiskelee nyt naisia tukijoikseen, ei ollut paikalla, eikä muutkaan ministerit, kun persut olisivat kertoneet raiskauksista, joista tekijät pääsevät kuin koira veräjästä!

Hei! Ensilumen latu: kaupunkilaisten verovaroin tehty kaikkien kaupunkilaisten käyttöön. Olkaa hyvä ja käyttäkää tämä mahdollisuus.

Rami Lehto, oot ihan mettäs. Helsingistä tulevat turistibussit teatterin pihalla kertoo, kuinka tärkeää kulttuuri Lahdessa on.

Nuori mies, joka lähes ajoit minun ja koirani päälle Vääksyssä lauantai-iltana 8.11., kiitos anteeksipyynnöstä! Auttoi kyllä minua! Ethän enää kaahaile!

Olin kävelyllä Anttilanmäellä, todeten kuinka hengettömiä uudet talot ovat.

Poista Antti taitettu indeksi työeläkkeistä, niin saat meidän eläkeläisten äänet. Näin helppoa se on.

Miksi kunnat eivät ota miljoonia tuottavaa vanhustenhoitoa vastuulleen. Attendo ym. tahkoavat voittoja, kunnatkin voisivat. Älytöntä touhua ulkoistaminen.

Aika läpinäkyvää baarikosiskelua Rami Lehdolta. Ramilta on kaupunginhallituksessa ilmeisesti mennyt ohi miljoonien säästöt vanhustenhoidossa ja sairaanhoidossa?

Kivasti suunnitellut parvekkeet Ranta-Kartanon ensimmäisessä talossa. Käykääpä katsomassa uusinta arkkitehtuuria.

Pölösen ratkaisu tarkoittaa sitä, että muutama prosentti ateisteja ja muslimeja saavat vakaumuksensa mukaisen joulujuhlan, mutta kristilliset ja kirkkoon kuuluvat eivät. Pölönen pyrkii tukahduttamaan uskonnon harjoittamisen kouluissa muslimien eduksi. Kohta lopettanee myös jumalanpalveluksetkin lakiin vedoten?

Lippalakki Bemari-pojuille ja muillekin pullistelijoille satoi voima ylhäältä. Mut, voi, voi. Sehän suli sit sateen mukana pois. Voi voi raukkoja sentään.

Ennen oli vasemmistodiktatuuri, nyt on vihreiden diktatuuri.

Venetsiassa on tehty reilu viikko metsän harvennusta. Yhtään varoitustaulua ei ole miltään suunnalta. Missä on kaupungin valvonta?

Onneksi useampi lahtelainen yrittäjä ei harrasta sitä, että oksentaa kerran viikossa mielipiteensä liikkeen ikkunaan ja kutsuu niitä "päästöiksi".

Tankkaan biodieseliä, 90 % vähemmän päästöjä, vähän kalliimpaa kuin normidiesel, ei haittaa minua. Miksi niin harvasta paikasta sitä saa ja miksi verotuksen keinoin ei siitä ole tehty halvempaa? Aina verotetaan autoilijoita, nyt olisi aika alentaa päästöjä alentamalla veroja. Ei kalliita sähköautoja eikä ydinvoimaa!

Näin meillä Lahdessa työllisyyttä hoidetaan: ajetaan työttömiä työllistänyt paikka alas ja palkataan uusi työllisyysjohtaja. Katujen hoito tarkoittaa toimivien kaventamista ja samaan aikaan muut jäävät hoitamatta. Edes kaistaviivoituksia ei nykyisin näy enää juuri missään.

Eduskunnan kyselytunnilla ministereiden kuvitelma Suomesta, jossa kukaan ei sanoillaan pahoittaisi toisen ihmisen mieltä, on kaunis mutta utopistinen. Sellainen onnela tuskin koskaan on ihmisten kesken mahdollinen, joten realismia kehiin, kiitos!

Kiitos asiallisesta vastauksesta Eija Kokkoselle 5.11. olleen Iiro Viinasen mielipiteisiin.

Vaalit on menneet. Enää eivät vanhukset kiinnosta. Pyörikööt likaisissa vaipoissaan. Otetaan sekin vähä, mitä on työllä ja tuskalla saatu. Esim. Kausalassa päättäjiä taitavat kiinnostaa vain huumeet, ruoka ym. En ikinä enää äänestä. Presidenttiä kylläkin.

Keinottelu vanhusten tilanteella alkaa vihdoin paljastua kaikessa röyhkeydessään. Olisikohan ministeriä kantamaan tästä vastuunsa?

Kun taas kaveri tarvii johtajapaikan, niin perustetaanpa Lahteen työllisyysjohtajan paikka.

Lahdessa hyvin toimiva kierrätyskeskus halutaan lopettaa. Kuten sössitään kadut ja vanhushuolto. Viedään sitten ylijäämä huonekalut yms. tavarat taas metsiin. Kyllä kaupunki ne sieltä hakee joskus pois?

On se harmi, jos Postin lakko kestää jouluun. Voi jäädä tulematta jokajouluinen joulukortti tuntemattomalta "Pirkko perheineen" lähettäjältä. Pian 40 vuotta jatkunut perinne.

Onko oikein, että kunta tekee tieten tahtoen omalla päätöksellään ja vastuullaan etukäteen kustannuksia kuntayhtymälle! Kuuluisi oikeasti kuntayhtymän päättää, mitä se haluaa investoida. Ollaan samassa veneessä vain koko kuntakentän romahtamisesta, ei muuten. Moraalitonta!

Me olemme äänestäneet somettajat eduskuntaan, vaiko joku muu? Katso kyselytunti, some jauhaa, sinun äänestämäsi keskittyy someen!

YK:n mukaan olemme maailman onnellisin yhteiskunta, poliitikkomme ja me itse saimme jo toisen kultamitalin. Hyvä me.

Nyt palkattiin työttömyyden hoitoon uusi virkamies, edelliset ovat hoitamassa sotkujaan. Virkamiehiä ja -naisia on kuin piirikunnallisissa kisoissa. Taitaa olla vähän kisaa mediankin puolella, sinne hommiin.

Pääomavero 35 %, omaishoidon tuki 399,91 e/kk, josta vero 33 %. Pitäisikö asialle tehdä jotakin?

Naiivit, kiltit EU-johtajat vastaan ovelat Erdogan ja Trumppi.

Hyvähän se on isotuloisten vaahdota, kun duunarit yrittävät puolustaa toimeentuloaan. Mitä pienempi palkka, sen enemmän tuloja omistajien taskuun.

Kanna sinä omat makeutusaineet kotoas tai pysy mielellään ite kotona. Sokeri ei vissii enää suussa sula. Kesoil

Kiitos nuorille miehille, jotka pysähdyitte kysymään, tarvitsenko apua sekä nuorelle naiselle, joka pysäytti autonsa ja riensi auttamaan minut jaloilleni, kun perjantai aamuna kaaduin Heinlammintiellä! Mummo.

Kyllä nyt on unohdettu, ketkä ovat niitä ihmisiä, jotka taistelivat Suomelle vapaan maan, sotaveteraanit ja sodan aikana eläneet ja kasvaneet. Työtä piti tehdä lapsesta alkaen, ei kertynyt eläkettä, ei ollut mahdollisuutta kouluttautua. Työtä piti tehdä yli voimien, ja nyt vähän aikaa eduskunnassa olleille maksetaan sopeutumiseläkettä. Eikö teitä edes hävetä?

En ihmettele miksi paikallismediassa suorastaan kaupitellaan kaikki hykyn ja Lahden päättäjien aivoitukset. Lahdessa on paikkoja viestinnän ammattilaisille. Hyvälle löytyy töitä.

Nenäpäivän sijaan pitää järjestää "vanhuspäivä" vanhustenhoidon parantamiseksi.

Nyt nuorisotyöttömyys vain kasvaa. Rakennusala on aiemmin ollut nuorille, joita koulu ei kiinnosta, väylä töihin. Nyt virolaiset kouluttamattomat vievät paikat ja tekevät "sutta". Tiedän.

Vasurit haluaa kannabiksen käytön sallituksi, sitten hoitoon, siis lisää hoidettavia. Oppilaille henkilökohtaiset avustajat, että kestävät koulunkäynnin.

Kivistönmäellä ei ole fast food paikka, vaan jonota ja odota paikka.

Olipa surullista luettavaa lasten kurjuudesta Lahdessa. Selän kääntö hykyltä sydämetöntä toimintaa näitä vähäisiä kohtaan.

Kyllä pitäisi järjestää myös meidän vanhuksille Nenäpäivän vastike, koska monella vaikeuksia ostaa edes tarpeellisia lääkkeitä. Köyhän elämä on vaikeaa meilläkin.

Kyllä ne ambulanssit tajuaa Mukkulasta lähtiessään ajaa Niemen kautta.

Järjestetään "Nenäpäivä" suomalaisten iäkkäiden hyväksi! Kaikki joukolla lahjoittamaan!

Pompeolla on lyhyt muisti, syyttelee muita. Unohtaa kuitenkin omat "huippusuoritukset" Irakissa ja Libyassa.

Kun tilaan lehden, haluan saada jokaisen numeron, vaikka myöhässäkin. Lehdessä voi olla jokin tärkeä tieto, jota ei raha korvaa.

On se outo homma, kun urheiluliikkeistä, joista löytyy simmareita, uimalaseja, uimasandaaleja ym., mutta korvatulppia ei ole. No, menin Clas Ohlsoniin ja sieltähän löytyi. Ei mikään yllätys, ja vielä sain hyvän ja ystävällisen palvelun.

Rami Lehto on oikeassa. Jos terveysmenoissa joudutaan säästämään, ei kulttuuriinkaan tule panostaa. Paljonko se "Malskin" kk-vuokra olikaan?

Kiitos sinulle, joka löysit kahden avaimen avainnipun Jalkaranta/Tapanilan alueelta. Sain avaimeni takaisin Mysafety kautta.

Jos ette saa uutta Viivi ja Wagneria nettisarjakuviin, niin lopettakaa se sitten kokonaan.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Yhdeksän kausityöntekijää on saanut koronavirustartunnan Päijät-Hämeessä – hyvinvointiyhtymän mukaan marjojen ostaminen on yhä turvallista
 2. Henkilöauto ja moottoripyörä törmäsivät Iitissä
 3. Orimattilalainen Jani Paukku on Suomen vaarallisimmassa työssä: "Moni ajattelee, että täällä voi suhata, miten sattuu"
 4. Kiireinen kuski kaahasi kahtasataa Nelostiellä Lahdessa
 5. "Ajaa voi vaikka työhanskoilla" – maastopyöräilyn aloittamiseen tarvitsee vain kaksi varustetta
 6. Sää muuttuu viikon aikana sateisesta lähes helteiseksi
 7. Kinnarin tilalla Hollolassa pannaan nyt lautaselle suolaista ja makeaa kuin juhlan kunniaksi – tilamyymälöissä ja sisustuskahviloissa käy kova vilske, ja myyntiluvuissa ohitetaan paikoin viime kesän numerot
 8. Sopimuspalokuntien toiminta uudistuu: koko maassa puhuttaneet korvauskiistat aiheuttavat luultavasti koko varallaolojärjestelmän uusiutumisen
 9. Arto Vainionpää, 52, teki vuosi sitten sellaisen tempun, joka noteerattiin yhdessä maailman legendaarisimmista urheilulehdistä
 10. Näppis: Suostuskohan miehet työtehtäviin mennessään haeskelemaan joka päivä parkkipaikkaa? En usko!
 11. Varo: Tässä kulkee elävä hevonen – "Usein hevosen jalka on mennyt vaneripohjaisen trailerin lattian läpi"
 12. Minna Laaksonen kinusi pyllyjumppapuvun – Aerobic vyöryi saleihin 1980-luvulla ja mullisti ryhmäliikunnan
 13. Lahtelaiset radonurakat menevät markkinaoikeuden ratkaistavaksi - Tarjouskilvan hävinnyt yrittäjä väittää Lahden Talojen maksavan roimaa ylihintaa
 14. Punkin purema voi tehdä allergiseksi liharuualle – harvinaista sairautta ei osata aina tunnistaa, joten diagnoosin saanti voi kestää vuosia
 15. Päijät-Hämeessä todettu neljä uutta koronavirustartuntaa - liittyvät kahteen tunnistettuun tautiryppääseen

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.