Lukijalta: Pajatsot takaisin!

Voi tätä surun päivää. Nyt aikovat viedä eläkeläisen ainoat ystävät, nuo peliautomaatit lähes tykkänään, ties minne. Kivitalon hintahan niihin on mennyt, mutta toisesta olisi vielä nurkka jäljellä. Täytynee sitten ottaa netti apuun senkin tuhoamiseksi. On täytynyt välttää sen käyttämistä, kun se ei mene kauppojen tapaan yhdeksältäkään kiinni ja nukkuakin pitäisi.

Ahneitahan nuo pirulaiset ovat, mutta kun ne sitten harvoin unohtavat tavoitteensa, on hymy herkässä. Kukapa se kaverilleen jaksaa pitkään murjottaa.

On olemassa keinoja nyt esitettyjen lisäksi pelihaittojen vähentämiseksi. Nykyiset tuntuvat vähän villaisilta, kun koneille pääsyä hankialoitetaan samalla, kun maksimaallista voittoa kuitenkin tavoitellaan.

Jos todella tahtoisimme pelihaittoja vähentää, niin voitontavoitteusta pitäisi tinkiä. Esimerkiksi niin, että pelikonetta ei voisi pelata kuin korkeintaan 20 sentin panoksella. Silloin ainakin meidät todellisuustajumme menettäneet pakotettaisiin säästökuurille, kun unelmat satumaisesta voitosta kuihtuisiva pariin kymppiin.

Tälläinen päätös ei lupaisi kyllä hyvää pelikoneille. Veikkauksen voitot näistä pilipalikoneista saattaisi jäädä niin ohkaisiksi, ettei niillä kunnon johtajabonuksiakaan kehtaisi antaa, kun tuotto ja ylläpitokustannukset lähenisi toisiaan.

Vanhoja kunnon pajatsoja odotellessa.

Martti Suni

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Jatkuvat vahingonteot turhauttavat lahtelaisyrittäjiä – "Minua varoitettiin etukäteen, että kaikki kannattaa nostaa turvaan"
 2. Enemmistöllä lahtelaisvaltuutetuista on toistaiseksi kriittinen kanta yhtymän ja Mehiläisen yhteisyritykseen – kokoomus ja vasemmisto edustavat ääripäitä, ja monissa ryhmissä kaivataan lisää tietoa
 3. Poliisilla iso operaatio Lahdessa – ei aiheuttanut vaaraa sivullisille
 4. Solubiologi Kirsi Rilla tutkii mikroskooppisen pieniä kalvorakkuloita, joista voi olla apua esimerkiksi syövän diagnosoinnissa – "Vesikkelit ovat muuttaneet käsitystämme elimistön toiminnasta"
 5. Asikkalan Vääksyn Ranskalaisen kyläkaupan omistaja julkaisi Facebook-päivityksen nuorten kesätyöntekijöiden kaltoinkohtelusta – laaja tuki yllätti, ja kaupalle on tultu jopa Tampereelta asti
 6. Koronavirus vei melkein perheenisä Jukka Pylvänäisen hengen – "Tauti on opettanut elämän arvoa"
 7. Saara Larkion Esalainen: Vaalityö on jo alkanut ja Trumpin henki haisee mastokaupungissa asti
 8. Koronakriisi on kurittanut nuoria pahemmin kuin muuta väestöä – Nuorisotyöttömyys kaksinkertaistui
 9. Yön uutiskooste: Korona-aikana iso riski ulkomaanmatkan peruuntumisesta - pakettimatkan rahat varmimmin takaisin
 10. Lahden peräkonttikirppiksellä vanha tavara pääsee kiertoon – "Vierailu on meille jo itsestäänselvyys"
 11. Pääkirjoitus: Vääksyn yhteiskouluhankkeella pitkä puinti, mutta selvä päätös
 12. FC Lahti keskeyttää oheismyynnin – SJK-pelissä ei ole kioskitoimintaa
 13. Valoihin pysähtyneet autot joutuivat kolariin Lahdessa – perään ajanut katumaasturi häipyi paikalta
 14. Tältä näyttää Vääksyyn tuleva uusi Yhteiskoulu – katso luonnoskuvat
 15. Nuoret ovat kirineet muita ikäryhmiä koronaviruksen tartuntatilastoissa, pääsyynä rento suhtautuminen rajoituksiin – "Kansa rupeaa jakautumaan"

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.