Näppis: Heijastin on halvin henkivakuutus

Pyöräilijät ja jalankulkijat mustissa vaatteissa. Heijastin on halvin henkivakuutus. Ilman sitä te näytte kolmen metrin päähän, eikä auto enää pysähdy.

Korvaako Posti Lahden kaupungille sen, että kaupunki jättää saatavansa laskuttamatta lakon aikana?

Yli miljoona kuollutta. Täysin mautonta "huvikseen" koristaa yrityksensä kyltillä, joka muistuttaa leirin kauheuksista.

Kulttuuri korottaa arjen.

Minä tulkitsin Rami Lehdon (ESS 5.11.) kirjoituksen niin, että ei hän halua kulttuuritarjontaa lopetettavaksi, vaan määrärahoja tasapuolisemmin jaettaviksi.

Kuulepas Antti Sillanpää: Kokoomus ollut hallituksessa 30 vuotta yhtä kautta lukuun ottamatta. Tänä aikana on Suomi velkaantunut! Kiitos kokoomuksen!

Se pihvinpaistosi vaikuttaa ilmaston lämpenemiseen, ei sun säätilaasi. Eri asiat. Ota selvää.

Miksi postilaisten mielenosoituksessa liehui Neuvostoliiton punalippu? Odottavatko postilaiset apua sieltä?

Seniorijutusta puuttui, että kuka maksaa palkan Kärkölän senioriohjaajalle ja mistä kulukorvaukset matkoihin ym.

En ole tavannut Rami Lehtoa koskaan, mutta kiinnostuin kovasti kirjoituksesta. Joku vielä kehuu, että Hesastakin tullaan bussilasteittain Lahteen teatteriin, mutta ei tajuta, että he nauttivat teatterista lahtelaisten verovaroilla. Kannatan kulttuuria, jonka sen kuluttaja maksaa. Taidan ekan kerran äänestää Lehtoa.

Vanhusten- ja sairaanhoidossa säästetään, kulttuurimenoja lisätään. Ja kumpi hyödyntää hyväosaisia? Ja ihmiset: opetelkaa ymmärtämään lukemaanne.

Ministeri Viinasen kirjoituksesta (ESS 5.11.) huokuu voimakas syyllistäminen. Tosiasia on, että eläkeläiset ja keskiluokka pitävät hyvinvointivaltion rippeitä pystyssä maksamalla veroja runsaasti. Suomen eliitti kunnostautuu lähinnä voiton tavoittelussa, kuten myös se Ruotsiin muuttanut veropakolainen.

Asikkalassa vanhan Nuokun takaseinän nurkka putoaa kohta. Kannattaako uutta rakentaa Asikkalassa, kun ei osata kiinteistöjä hoitaa?

Rami Lehto on oikeassa! Miksi kulttuuriin pitää panostaa lisää, jos koulu- ja terveysmenoista koko ajan leikataan lisää? Markkanen & demarit eivät tajua!

Täällä päin sitä hakkuujätettä kaupungin viheralueilla kyllä löytyy. Lehdestä luin, että siitä vapautuu ilmaan hiiltä. Viherkaupunki?

Surullista, että oikeusasiamiehen näkemys lain rikkomisesta sai Kouvolan ja Nastolan koulut siirtämään joulujuhlansa pois kirkoista! Ei silti luovuteta!

Hyvä Rami Lehto yksinasuvien puolustamisesta. Taitaa olla PS ainoa puolue, joka ymmärtää yksinasuvien taloudellisen ym. ahdingon! Köyhä sinkku kiittää!

Liikeidea kunnille. Ostakaa takaisin halvalla myydyt sairaalat ja terveyskeskukset Attendolta, Pihlajalinnalta ja Terveystalolta ja aloittakaa terveyspalvelujen tuottaminen. Johtoon joku pelinkehittäjä Paananen teemalla etsi mummolle hoito. Ja vot, se on tosi hyvä business. Tämä on ilmainen vinkki. Älkää lähettäkö konsultointi palkkiota.

Mihin on kadonnut Lahden radio? Hämeenlinnan toriparkki ei voi meitä lahtelaisia enempää kiinnostaa.

Ihmiset, miksi valitatte, kun olette kerta toisen jälkeen äänestäneet SDP:n, kepun, vasemmistoliiton ja vihreät asioita hoitamaan. Kannattaisiko seuraavissa vaaleissa vaihtaa puoluetta, vai oletteko niin masokisteja, että nautitte kurjuudesta.

Missä tökkii? Joulua painaa päälle, mutta Lahlessa puistoista lehdet keräämättä. Odottavat selvästi, että tulisi lumi ja peittäisi ne.

Kyllä ei huvita sosiaalinen kanssakäyminen ja kyläily kahvipöytäkeskusteluineen. Joten antakaa olla rauhassa, älkääkä tuputtako. Mielensäpahoittaja.

Mikään ei ehkä ole varmaa. Negatiivarit

Baarin omistaja: On varmaan jäänyt historian tunnit aikoinaan käymättä? Haastattele aikalaisia ja ymmärrät sitten poistaa kyltin seinästä!

Nuoriso pitää pipoja ja lakkeja päässään sisätiloissa. Nyt todellinen ekoteko on pudottaa sisälämpötilat 18–20 asteeseen. Nuoriso on nyt edelläkävijä maapallomme pelastamisessa!

Nyt puhututtavat koulujen joulujuhlat. Kuinka paljon siihen on vaikuttanut maahanmuuttaneet eriuskoiset. Heidän toiveitten mukaanko muutetaan suomalaisia perinteitä? t. Asiaa ajatellut

Rami Lehto on järkevä ja oikeassa. Ei ole oikein, että terveyspalveluita ajetaan alas ja kulttuuria lisätään, käsittämätöntä vainoa Lehtoa kohtaan.

Australia. Sitä saa, mitä tilaa. Olisiko aika hoitaa oman pesän siivous, sillä onhan Australia maa, joka ei ole sitoutunut mihinkään ilmastosopimukseen. Eli ei säälipisteitä ausseille.

Mun proffa on omituinen: piikittelee ja ottaa kilareita, ajaa itsepäisesti omaa asiaansa, on huono kuuntelemaan ja sallii neutraalisti samoja muille.

Miksi Orimattilan tk:ssa ei hoideta kipupotilaita kuntoon. Kipu on kova, laitetaan kotia. Ei edes lääkäriä näe. Tästä lähin tulen mukaan, apua on tultava. t. Äiti

Tuttavani luettua ESS:sta Länsi-Uudenmaan käräjäoikeuden kiky-sopimus päätöksestä havaitsi hän itsellään olevan juuri vastaava sopimus. Hän kävi paikallisessa Lahden PAMin toimistossa kysymässä neuvoa asiaan. Paikallinen toimitsija totesi tylysti, etteivät lähde tekemään kannetta omaa työehtosopimusta vastaan. Kumman etuja liitot ajavat nykyään? Neuvoja tai apua sieltä ei saa.

Sykkeen parkkihallissa pojat keulii fillareillaan! Tosi vaarallista autojen seassa. Menkääpä isät ja äidit katsomaan kullannuppujanne. Vartijat hoi, peränurkassa Sammonkadun puoli!

Eikö kyltin "Arbeit macht frei" -kyltin esittäjä ymmärrä sisältöä: pakkotyö täydelliseen riutumiseen asti vapauttaa sielun ja hengen ruumiista. Sitä hän julisti "huvikseen ja piruuttaan".

Phhyky lopettaa kotihoidon saattajapalvelun, jossa on työllistettyjä töissä. Kuka nyt saattelee ja ulkoiluttaa kotihoidon asiakkaita? Ei kukaan. Kokoustarjottavistanne olisitte säästänyt saman verran. Erikoista "säästämistä".

Merkillistä, että kannabiksen kannattajat eivät ota huomioon, mistä koululaiset ja käyttäjät saavat rahat niiden ostoon. Ryöstöistä ja asuntomurroista tietenkin. Tuskin kaikki vanhemmat kustantavat niitä.

Ja nyt hiihtoniilot sivakoimaan, nyt kelpaa lykkiä vaikka Borat-uikkareissa ja vaikka vesisuksilla ilmaisilla laduilla!

Terveydenhoidon loikka on tulossa. Kiittäkäämme Erholaa, demareita, kokoomusta, persuja ym. Loikka matkoissa, ajassa pääsy hoitoon, pääsy tutkimukseen. Ainakin nämä tuplaantuu.

Voisiko joku fiksu selvittää mulle, miksi päiväkodin/koulun joulujuhlaa ei saisi järjestää kirkossa (Uutiset TV1 13.11)? Itse olen oppinut, että joulu on kristillinen juhla ja perustuu Raamatun sanomaan.

Samaa mieltä vain osakkeen omistajat hallitukseen. Ei mitään hyyryläisiä.

Kymmenkunta vuotta sitten Lahden liikenne soljui oikein hyvin niin autoilla, kävellen kuin polkupyörillä. Toisin on tänään. Autoliikenne seisoo lähes jokaisissa liikennevaloissa ja autojonojen tyhjäkäynti saastuttaa ilmaa (Green City?) Liikennesuunnittelijat laskeutukaa polkupyöriltänne ja menkää tarkkailemaan ja laskemaan liikennettä marraskuun vesisateissa.

Muutama vuosi sitten tehtiin kaivuutöitä Mukkulankadun ja Mäklöörinkadun risteyksessä. Nyt ei tarvitse edes paljoa sataa, kun viemärit tukossa ja vesi lainehtii päiväkaupalla ! Eikö kukaan ole vastuussa, saati korjausvelvollinen? Tilanne muistuttaa aikaa entisessä Neuvostoliitossa – onhan siinä vuosiksi jo ollut töitä lokaliikkeille!

Kun Nastopoli jää lopullisesti tyhjilleen, niin tehkää siitä uusi terveyskeskus Nastolaan.

Kiitos Saara Larkiolle Esalaisesta 14.11. Juttusi on järkevä ja oivaltava ja asettaa asiat oikeisiin mittasuhteisiin!

Upseerikerho Lahti: Kiitos onnistuneesta isänpäivälounaasta. Sujuvat kattaukset ja maukkaat tarjoilut. Ystävällinen henkilökunta, kuten aina.

Saara Larkio, jälleen erinomainen kannanotto 14.11.

Orimattilan tekninen toimi, palkatkaa konsultti selvittämään, miten vähennettäisiin konsulttien käyttöä.

Voisimmeko me suomalaiset olla niin fiksuja, että säilyttäisimme kulttuuristamme ihanat esiesiemme perinteet, kuten joulujuhlat kirkossa.

Eiköhän meidän maassa ole ihan riittävästi veroja ilman jotain lentoveroa .Eikö voisi antaa verohelpotuksia verojen lisäysten sijaan.

Poliitikot Hildén ja Markkanen ovat muka huolissaan työn loppumisesta kaupungilta, mutta eivät muista, kun möivät kuntatekniikan. Jäsenkirjan omistajat saivat "oleskeluluvan" kaupungilta, että silleen!

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Lahtelaisystävykset jättivät työnsä ja perustivat uudenlaisen ikäihmisten ystäväpalvelu Gubben – nyt yritys toimii koko Suomessa ja ehkäisee vanhusten ja nuorten syrjäytymistä
 2. Koronavirustestien määrä kasvanut räjähdysmäisesti Päijät-Hämeessä – testeihin hakeudutaan lievimmistäkin oireista
 3. Kassojen jäsenmaksuissa yli kymmenkertaiset erot – "Jäsenemme eivät ole huomanneet kassan maksun nousua"
 4. Maastoa paloi noin hehtaarin verran Hollolan Herralassa
 5. Sienestäjä teki erikoisen löydön Nastolasta – satoja vanhoja kolikoita oli kätketty maan alle
 6. Lahdessa on tarjolla kesäteatteria tänä kesänä – näytelmän pääosassa hauskuuttaa monien tuntema Sipi Pelle
 7. Pohjalaisfirma jatkaa perinteistä jääkairojen valmistusta Heinolassa, edellinen valmistaja Konsaku on hakeutunut konkurssiin – "Jääkairoista tuli rahanreikä"
 8. Rapistuva kiinteistö Hämeenkatu 24:ssä Lahdessa odottaa yhä korjaustöiden jatkumista – "Jos rakennus on suojeltu, on tilanteeseen helpompi puuttua"
 9. Kärköläläinen Susanna Kirvesniemi väsyi poliklinikkatyön hektisyyteen ja teki rohkean ratkaisun – "Tajusin, että en jaksa tässä hommassa eläkepäiviin asti"
 10. Valaisinpylvääseen osunut moottoripyöräilijä kuoli Lahdessa
 11. Kirjastojen määrään ei haluta puuttua Lahdessa – säästöpaineet voivat silti laittaa kirjastot koville: "Kirjastoverkossa ei ole enää löysää"
 12. Lukijalta: Itsekkyys ja tekopyhyys rehottivat Lahden urheilukisoissa
 13. Lahti on mukana Itämeripäivän juhlinnassa
 14. Avoimet puutarhat keräsi 70 000 vierailijaa – virtuaaliesittelyt nähtävillä vielä heinäkuun loppuun asti
 15. Vanha vesijohto halkesi – vettä suihkusi Lahden Diakoniasäätiön talon arkistoon

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.