Lukijalta: Uskon, että järki lopulta voittaa työkiistassa

Vaimoni kanssa olemme molemmat pienyrittäjiä, joilla merkittävä liiketulos muodostuu vuoden aikana juuri marras–joulukuussa. Tämä ajanjakso on monille juuri se, jonka aikana kauppaa käy riittävästi, että muun vuoden hiljaiset ajat tulevat katettua ja yritystoiminta voi jatkua.

Emmekä me ole ainoita. Suomessa on edelleen starttiavustusten avulla aloittaneita henkilöyhtiöitä, joiden perustajat ovat sosiaaliavustuksia paremmaksi vaihtoehdoksi uskoneet paremmaksi yrittämiseen ryhtymisen.

Postilta oli idioottimainen teko vippaskonstein pyrkiä palkkakustannusten pienentämiseen. Täysin moraalitonta oli myös työntekijöiltä ryhtyä painostamaan työnantajaa juuri nyt kiireimpään kaupankäynnin aikaan. Moraalitonta siksi, että toimenpiteet iskevät suoraan pien- tai sanoisin mikroyrittäjiin, jotka joka päivä sinnittelevät ilman minkäänlaista takuuta kuukausituloista ja useimmat myös ilman mitään loma-aikoja.

Pääministeri Antti Rinne (sd.) on mielestäni ollut vaisu ja hampaaton koko hallituksensa alkutaipaleen ajan. Ja ihmettelen, jos PAU ei olisi ollut yhteydessä pääministeriin, entiseen ammattiyhdistysjyrään, ennen näitä lakkopäätöksiään.

Rinne varmaan pystyisi, jos tahtoa on, antamaan ”neuvoja”, joilla lakko siirrettäisiin ensi vuoden alkuun.

Vaimoni kanssa varmaan pärjäämme, kun meillä on vain toisemme elätettävänä. Ja ainahan voimme lastenlastemme joululahjoista tinkiä.

Antti Manninen

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Heinäkuussa on vielä hiljaista, mutta elokuussa tanssitaan jo muutamalla Päijät-Hämeen tanssilavalla – katso, missä lavatansseja järjestetään
 2. Oletko todellinen Päijät-Hämeen tuntija? Testaa tietosi kuvavisassa
 3. Tallimaisemissaan kisaava Knows Best ei lähde Suur-Hollolaan pullistellen – ravivalmentaja Hannu Laakkonen on virittänyt viisivuotiasta ruunaansa maltillisesti kohti huippua
 4. Heinolan kirkkoherra Janne Hatakka toivoo kirkolta suvaitsevaisuutta – "Olen surullinen, että emme mahdu samaan porukkaan, jos olemme jostain eri mieltä"
 5. Hammashoitokäynnit vähenivät jopa alle puoleen korona-aikana – jonojen purkuun voi mennä vuosia, arvioi Hammaslääkäriliiton toiminnanjohtaja
 6. Yön uutiskooste: Marinin hallituksen kykyihin luotetaan enemmän kuin Rinteen ja Sipilän
 7. Luitko jo tämän: Polttareitaan viettäneen kapellimestari Santtu-Matias Rouvalin musiikkiesitys herätti huomiota Lahden torilla – "Mahtavaa olla Lahessa"
 8. Hykyn toimitusjohtaja Marina Erhola irtisanoutui THL:n ylijohtajan tehtävästä – "Ratkaisu tuntui oikealta"
 9. Suur-Hollola-ajo täyttää Lahden seudulla auki olevat hotellit – "Minilomille alkaa riittää kysyntää"
 10. Päijäthämäläisen Salpausselkä Geoparkin haku Unesco-verkostoon käynnistyi – statuksen voi saada aikaisintaan vuonna 2022
 11. Valtio jakaa kunnille 2 miljardia euroa, mutta silti jopa Helsinki tekee kymmenien miljoonien eurojen tappiot – "Veronkorotuksissa joudutaan tekemään isoja arvovalintoja", sanoo kokenut kuntakonsultti
 12. Ministeri ja Kuntaliiton toimitusjohtaja vääntävät kuntien uusien tehtävien rahoituksesta julkisen talouden sukeltaessa – "Emme usko, että valtionkaan rahat riittävät"
 13. Lauri Ilolan Esalainen: Aion päihittää Novak Djokovicin, jos se edesauttaa tapahtumakesän jatkumista
 14. Heinolan Kailas-talon rakentaminen voi alkaa aikaisintaan ensi vuoden alussa
 15. Pääkirjoitus: Kuntapäättäjillä tiukka syksy – veronkorotuspaineet jopa ennätykselliset

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.