Lukijalta: Rakennetaan kiireettä

Rakentaminen on ollut elämäni työ, joten seuraan sitä vieläkin mielenkiinnolla. Harmittaa kuitenkin, kun mitään parannusta ei määrättyihin seikkoihin näytä tulevan, vaikka asiat kyllä ovat hyvin tiedossa. On vain kiire saada rakennus mahdollisimman pian valmiiksi ja rahat käärittyä kokoon.

Rakennuksen runko pitäisi ensin tehdä kesällä ja se saisi kunnolla kuivua kesän yli, minkä jälkeen olisi tehtävä tarkistus, ettei siitä löydy hometta tai muuta haitallista esiintymää rakenteissa. Kun ollaan varmistettu, että runko on terve voitaisiin rakennusta hyvin jatkaa talvella.

Huolellisella työlläsaataisiin kestävää tulosta, jolloin rakennusta ei tarvitsi purkaa 50–70 vuoden jälkeen. Eiköhän tämä olisi kansantaloudellisesti parempi ratkaisu kuin nykyinen.

Olen usean vuoden ajan seurannut Keski-Euroopan rakennustapaa, missä kiire ei sanele rakennuksen valmistumista. Taloa voidaan rakentaa 2–3 vuotta, vaikka siellä ei tarvitse huomioida Suomen ilmaston aiheuttamia seikkoja. Lahdessakaan ei ole asunnoista pulaa, joten maltti on valttia.

Armas Laatineneläkeläinenentinen rakentaja ja kirvesmies

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu