Näppis: Integroiduista luokista kärsivät oppilaat, opettajat, vanhemmat, koulun tukihenkilöt, siis kaikki asianosaiset

Integroiduista luokista kärsivät oppilaat, opettajat, vanhemmat, koulun tukihenkilöt, siis kaikki asianosaiset. Järki käteen, wanhassa wara oli parempi!

Eivät auttaneet maallikkojen järkipuheet eivätkä professorien varoitukset, kun luokattomia ja pulpetittomia opetustiloja otettiin käyttöön. Kalliiksi tulee tyhmyys monella tapaa.

Jo oli älyvapaa ajatus, että Kärpäsenmäen puut kaadettaisiin! Ne vähän edes suodattavat liikenteen saastetta. Lahdessa toimittu muutenkin monasti kaikkea Green Cityn vastaisesti, emmekö voisi jossain määrin käyttää järkeämme, olemme kuitenkin osa luontoa.

Kun Posti on lakossa, voisiko loput johtajat sekä pääjohtaja laittaa palkattomalle lomalle lakon ajaksi. Näillä säästöillä Posti saataisiin taas kannattavaksi palkanmaksajaksi. Ø=

Älkää suotta riehuko. Suomi häviää jalkapallossa 1-3.

Nykyiset opettajat eivät saa pidettyä luokkaansa rauhallisena, opettaminen mahdotonta. Sohva ja tyyny luokissa. Pulpetit ja kuri takaisin. Sitä lapset tarvii.

Eläkkeistä puolet pois, kyllä pienemmällä eläkkeellä tulee toimeen. Hyvin voi lähettää 100 joulukorttia silti.

En ole lakon osapuolista kummankaan puolella. Hölmöä touhua. Ihmettelen vain, miksi kukaan ei nouse puolustamaan niitä työntekijöitä, joiden te-sopimuksen palkoilla väitteiden mukaan yksikään postilainen ei pystyisi elämään.

Lehmät nuo metaanin tuottajat ja maailman ilmaston pilaajat ovat kasvissyöjiä. Miltä mahtaa tuoksua vegaanien kotona? Onko metaani erilaista, kun pylly vaihtuu? Heljä

A. Manninen. Postin työntekijät ansaitsevat kaiken tuen ilman mitään kitinöitä. Etkö osaa käyttää muita pakettipalveluita?

Konsertit ja teatterit saavat olla osaltani rauhassa, koska varaa ei ole kumpaankaan.

Suomalaisen elämänmuodon alasajo alkoi, kun erään uskonnon edustajia tuli Suomeen sankoin joukoin. Heitä kumartaakseen joulujuhliakaan ei saa nykyään enää pitää. Naurettavaa.

Ihmettelen Etelä-Suomen Sanomien tapaa julkaista uutisia. Kun Gazasta terroristit ampuvat satoja raketteja Israelin puolelle, niin lehti tekee jo otsikkotasolla syyllisen Israelista, joka puolustaa omien kansalaistensa turvallisuutta.

Joulu on taputeltu, kiitos Postin. On tulossa neljän viikon laskujen tulotauko. Ollaan joulukuun puolivälissä, kun postiluukku aukeaa ja alkaa sylkeä laskukirjettä kirjeen perään. Terveiset Joulupukille: "Kiitos, mutta ei kiitos tänä jouluna. Ehkä ensi vuonna". Jk. Joulun alla alennuksesta maitokaupan glögiä, 10 senttiä tölkki, ja skool asianosaisille!

Ei voi olla enää tyhmyyttä ja tietämättömyyttä. Se on pahempaa; eli edesvastuutonta poliittisten pisteiden keruuta äärimmäisen vakavan asian kustannuksella. Nimittäin monien poliitikoiden vähättely ja haluttomuus ryhtyä tositoimiin ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi.

Vanhemmat ovat vastuussa lastensa huumeiden käytöstä. Aikuinen vastaa siitä itse.

Korkeakulttuuri ei sairauksia paranna. Eikä nälkä sillä lähde. Äänestän puoluetta, joka panee asiat oikeeseen järjestykseen.

Myrskylän seurakuntaan saatu huippuhyvät työntekijät. Muutoinkin menee hyvin. Iloitsen Myrskylän puolesta. Terkut naapurikunnasta.

Kuinkas se menikään? PHHYKY:n aloituksessa johto yritti suitsia kustannuksia! Kunnallisvaalien jälkeen vaihtui johto, ei enää puhettakaan moisesta. Molemmilla kuitenkin sama tarkoitus tuleva "valtio-sote" maksaa kaiken. Riski soten epäonnistumisesta realisoituu ikävällä tavalla.

ESS:ssakin eletään eletään totuuden jälkeistä aikaa: Suomen nautojen metaanipäästöt ovat kaksinkertaiset muuhun maailmaan verrattuna väestön määrä huomioonotettuna. 0,14 prosenttia vähättelee päästöjämme.

Jos et vielä ole kipeä, niin mene Akuuttiin palelemaan ja saat flunssan taatusti!

Lahdessa sekä muuallakin on jo paha huumeongelma. Vapauttamalla kannabis ongelma vielä suurenee. Ruotsissa aseet paukkuvat ja autot palaa. Tähänkö vihervasemmisto pyrkii tukemalla vapautusta?

Saara Larkion kirjoitus ESS 14.11 oli täyttä totta. Lisää tällaisia maalaisjärjellä ajattelevia. Olen täysin samaa mieltä. Lopetetaan turha vouhotus ympäristöhaitoista. Juodaan maitoa ja syödään lihaa, jos kerta maistuu ja mennään kirkkoon juhlimaan.

Laittakaa nyt hyvät ihmiset kunnon heijastimet vaatteisiinne, kun pimeällä tummissa vaatteissa kulkevaa jalankulkijaa tai pyöräilijääkään ei kerta kaikkiaan näe helposti tuulilasin takaa, varsinkaan sateella! Eikö terveytenne ja henkenne ole teille edes heijastimen arvoinen? Sittenkö syytetään hiljaakin ajavaa autoilijaa, kun itse syöksytte suinpäin auton eteen?

Autoilija! Et voi ajaa suojatielle silloin, kun jalankulkija on jo ylittämässä tietä! On jalankulkijalle todella vaarallista joutua pysähtymään keskelle ajotietä päästämään autot menemään. Tätä näkee joka päivä Lahden keskustassa. Turha syyttää jalankulkijoita tästä välinpitämättömyydestä. Poliisi vahtimaan ja sakottamaan kunnolla!

Ay-liike pitää omiensa puolta. Vai pitääkö? Ay-liike/sen jäsenjärjestöt omistavat runsaat 40 prosenttia yli 35 000 asuntoa omistavasta yhtiöstä. Viimeisimpien tilastolukujen mukaan jokaisesta asunnosta jäi firmalle liki 5 400 euroa. Vuosituotto siis noin 32 000 euroa / asunto. Eli, sinä armoitettu asuja, varsinaisten asumiskulujesi lisäksi maksat parempiosaisten pussiin 450 euroa kuukaudessa! Mietipä sitä.

Uskovaisten ei tarvitse lähteä teatteriin, tanssiaisiin, oopperaan tms. uskonnonvapauden vuoksi. Heidät laitetaan siksi aikaa laskemaan matikkaa tai opiskelemaan fysiikkaa. Ateistit eivät halua joulujuhlaa kirkkoon, sen seurauksena joulujuhla perutaan kokonaan, koska koululla ei ole liikuntasalia missä pitää juhlaa. Toteutuuko tasa-arvo?

Puuta poltetaan esim. Afrikassa 80 % avotulella. Suomessa vastaavasti puuta poltetaan laillisissa tulisijoissa. Ilmaston muutoksen hillintä työ tulee ensisijaisesti keskittää sinne missä ongelma.

Viherministeri taisi luvata, että kaikki halukkaat saavat tulla Suomeen. Afrikasta saattaa pyrkiä miljoonia parempia elinoloja hakemaan, mutta kestääkö maamme vähävaraisten tulot miljoonien tulevien kulujen maksun. Kun vanhuksille, sairaille ei riitä verorahaa hoitoon ja noin 10 000 Suomen lasta on huostaanotettuina, maan kansalaisia vailla norm. kotiturvaa ja vanhempien tukea, kun rahaa ei ole perheidenkään hoitoon.

Totuus toimii, vaan valheella pitkät perinteet ja kootut selitykset pitää pitää voimassa. Sekös kuormittaa ja sairauteen voi johtaa. Jos ei sulla, niin kanssakulkijalla.

Miten voidaan muutosohjelmaa suunnitella noin päin honkia. Hoitajamitoitusta ei ole edes otettu huomioon ja se kuitenkin on tulossa. Johtaja lausui lehdessä, että jos esim. hoitajamitoitus ja hoitotakuu tulevat, tavoitteet menevät uusiksi. Ei voi olla totta mitä johtamista. Ihme, että kaikki menee päin mäntyä.

Kyllä minä itteäni osaan kehua. Vaikka en äänestäkään perussuomalaisia.

Trumpin kauppasota on Kiinan talouskasvua ja katumaasturibuumia hillitsevänä suurempi ilmastoteko kuin maamme tasa-arvoa uhmaavat ilmastotalkoot ikinä.

Jos Postiin voisi luottaa, uskoisin, että kirjeiden ja korttien lähettäminen lisääntyisi. Mihin muuten perustuu jokavuotinen postimerkkien hinnannousu, kun palvelu heikkenee samalla? AA

Kummallista, että Rami Lehto saa näppiksellä ansiotonta suitsutusta. Tämä on ollut kaupunginhallituksessa kiltti poika ja hyväksynyt sairaanhoidon leikkauslinjan muiden mukana.

Koskahan EIT puuttuu Suomen vanhuksien huonoon hoitoon?

Järvenpään CM ei ole mielestäni maailman paras ruokakauppa. Kilpailussa esim. Kesko voinee ostaa tittelin. Kaikki, jotka liikkuvat pitkin suurta maailmaa, tietävät totuuden.

Kuinkahan paljon omia kansalaisiamme on syytetty vihapuheesta ja rasismista lukuisten Husu Husseinin väitettyjen "rasismikokemusten" perusteella?

Suuresti ihmettelen, että miksi Postia pitää jakaa joka päivä? Minulle riittäisi hyvin ma, ke ja pe.

Paha saa palkkansa, vaan sydän hyvästä. Niissä kehon/ yksilön/liiton/yhteisön perusta, voima tai sairaus. Vapaus valita.

Thomas Jeffersonin, Yhdysvaltain 3. presidentin pari kommenttia: "Pidän vaarallista vapautta parempana kuin rauhallista orjuutta" ja "Kouluta koko kansa ja jaa heille tietoa. He ovat vapautemme säilymisen ainoa varma turva." Näistä meitä muistutti Qanon Drops ti 12.11.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Mitä tekee keilailumaajoukkueen lahtelainen päävalmentaja, kun hän haluaa irtioton? – "Siellä puhutaan elämän muista asioista"
 2. Lahden konservatorion remontti laahaa jäljessä aikataulustaan – "Tärkeintä on, että tilat saadaan kuntoon ja työt tehdään huolella"
 3. Lahden konserttitalon tornista löytyi kosteutta – Lahden kaupungilta painavat terveiset rakennuttajalle
 4. Heinolalainen pariskunta hoitaa puutarhaansa rakkaudella, hitaasti ja halvalla – "Jotkut kasvit eivät menesty, vaikka niille lausuisi ranskalaisia runoja"
 5. Puihin kiinnitetyt runotaulut olivat pitkään ehdolla Heinolan runoviikon ainoaksi ohjelmanumeroksi – luvassa perinteistä ohjelmaa ja vierailevia esiintyjiä
 6. Jaguar E-type, Cadillac Eldorado, Aston Martin... Sijoittajakonkari Jukka Ylitalo, 56, sijoittaa klassikkoautoihin – "Auton muotoja ja tekniikkaa voin tutkia ja ihailla tuntikaupalla"
 7. Lahden Nikkilässä asuvat naapurukset loihtivat pihoilleen perennapuutarhan ja valon ja varjon valtakunnan – Avoimet puutarhat -tapahtuma houkutteli kurkistamaan raja-aitaa pidemmälle
 8. Vesijeteillä pörrääminen Lahden sataman alueella poikii valituksia – Vesijärvellä ajelua rajoitetaan, mutta poliisin mukaan "juuri kukaan jeteillä liikkuvista ei tiedä siitä", tarkista tästä paikat, joihin jeteillä ei ole asiaa
 9. Reportaasi: Seurasimme kuukauden ajan ensikertalaisia mansikkapellolla – suomalaiset vetivät vertoja jopa ukrainalaisille
 10. 12 000 uutta alokasta aloittaa varusmiespalveluksen - lue yön uutiskooste
 11. Bottas paahtoi voittoon dramaattisessa F1-avauskisassa – Hamilton putosi palkintokorokkeelta aikasakon takia
 12. Pääkirjoitus: Konserttitalon ruma ongelma ei ole ratkeamassa hetkeen
 13. Satu Äijälän Esalainen: Hauskojen tanssivideoiden TikTokista on kehkeytynyt poliittinen vaikuttaja, joka nolasi Trumpinkin
 14. "Viimeinen laadunvarmistus" jää yhä useammin tekemättä – Ruumiinavausten määrä on romahtanut ja asiantuntijat ovat osin eri linjoilla muutoksen syistä
 15. Rikosmysteerejä, kirjallisuutta, parisuhdejuttuja ja Itämeri-tarinoita – tässä 11 podcast-vinkkiä kesään

Näytä lisää

Luetuimmat

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.