Lukijalta: Työmies on palkkansa ansainnut

Olen Postin henkilökunnan vaatimusten takana. Ja ihmettelen suuresti, että nyky-Suomessa edes ajatellaan sovitun palkan alentamista. Tästähän nyt on kyse. Sellainen aika voi olla edessämme, mutta sen pitää tapahtua tasapuolisesti ja ajan kanssa.

Työnantajapiireissä ajatellaan, että 50-kertainen palkka johtajalle suhteessa postimieheen on oikein!

Jokainen tervejärkinen tuntee sisimmässään, että jossain on pahasti mätää, ja kun kyseessä on valtion yritys, sitä mätää on paljon. Posti on valtion firma ja sillä selkeä tehtävä.

Postin työntekijöille tulee maksaa palkka, jolla maailman onnellisin kansa elää hyvin. Jos jossain muissa liitoissa on onnistuttu postin jakelijoiden palkkoja tinkimään, ei se saa vaikuttaa valtion Postin palkkoihin.

50-vuotisen yrittäjyyteni aikana ei tullut unissakan mieleeni, että olisin ajatellut hienojen työntekijöideni palkkoja alentamaan millään verukkeilla. Ikävää, jos valtion yritys on ajamassa suomalaisia kahden tai jopa kolmen työn loukkuun. Sekin onnistuu nuorilta, mutta vain nuorilta.

Tunnen hienon, entisen piirtäjäni, poikkeuksellisen naisen, joka oli päivällä töissä palolaitoksella karttojen piirtäjänä, illalla siivosi toimistoja ja aamuyöstä oli töissä Tukholman postissa. Hän oli naimaton nainen, joka lopulta sai yksiön Tukholman keskustasta, ja Volvonsa. Mutta tällaista ei keneltäkään voida nykyisin vaatia.

Jussi Mäkelä

Hollola

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. FC Lahden kulmapotkumaestro sai kehut voiton jälkeen – "Jos tuollaisia palloja tulee lisää, kyllä me niistä maaleja tehdään"
 2. Tulevaisuuden keskussairaalalle muurattiin peruskivi koronan vuoksi jälkikäteen Lahdessa
 3. Koiviston auton kuljettajat huolissaan työturvallisuudesta – vain harva matkustaja käyttää maskia: "Olemme kohta kaikki karanteenissa eivätkä bussit kulje"
 4. Lahdessa on nyt poikkeuksellisen paljon rottia – epäsiistit pihat ja jätekatokset houkuttelevat tuholaisia
 5. Tappioton putki jatkuu - FC Lahdelle komea kotivoitto
 6. Lahden Ahkeran 16-vuotias Ilona Mononen kiri komeasti SM-hopealle
 7. Kaksi peräänajoa Nelostiellä, molemmat onnettomuuspaikat raivattu ja liikenne sujuu
 8. Puolustusvoimat ei luovukaan Hälvälän harjoitusalueesta, taustalla "muuttunut tarve"
 9. Fc Lahden otteet pitivät - katso kuvat voittoisasta ottelusta Lahdessa
 10. Käräjäoikeus vangitsi tällä viikolla kaksi lahtelaismiestä epäiltyinä muun muassa pyörävarkauksista – poliisin hallussa on pyöriä, joiden alkuperä ei tiedossa
 11. Lahden eteläisen kehätien varrelle tulee opiskelijoiden suunnittelemaa taidetta – betoni peittyy näyttävillä maalauksilla
 12. Perussuomalaisilla 24 kuntavaaliehdokasta Lahdessa
 13. Aste räppää Ace Cornerilla lauantaina, Headland siirtyy ensi kesään
 14. Päijät-Hämeen maakuntajohtaja vaatii valtiolta nopeita työllisyystoimia – "Kriisi on päällä ja työttömyys on 1990-luvun lamavuosien tasolla"
 15. Eläkeputken poisto ja ansiosidonnaisen porrastus VM:n rohtoja työllisyyteen

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.