Lukijalta: Sähköautot arveluttavat

Mielenkiintoista tietoa tarjosi Tapio Tuomisen kirjoitus sähköautoilusta "Ratkaiseeko sähköautoilu päästöongelman" (ESS 14.11.). Missään ei ole näkynyt tietoa siitä, mitä tulee maksamaan se valtava sähkökaapelointi niitä miljoonaa autoa varten.

Kaikkiin kerrostaloihin ja omakotialueille pitää laittaa latauspisteet. Kaikki tämä maksaa, ja siitä maksavat yhtä hyvin autottomat ja lapset. Lapset voi sitten joutua vielä maksamaan lisää, kun saavat perintönä vanhempiensa sähkömaksut.

Eikä ole näkynyt ajatustakaan siitä, miten iso hiilijalanjälki tulee siitä, kun se massiivinen sähköverkko valmistetaan, nykyinen ei siihen riitä. Eikä siitä, mistä saadaan sähkö. Venäjä tähän jo varautuu. Sinne on tietojeni mukaan suunnitteilla 13 uutta hiilivoimalaa.

Entä akkujen valmistus ja hävitys muutaman vuoden päästä? Taidetaan päästä tasoihin hiilijalanjäljessä isojen maiden kanssa.

Meillä on pinta-alasta 78 prosenttia metsiä, mutta emme pysty istuttamaan riittävästi. Olemassa olevat metsät eivät kai vaikuta mitään.

Terttu Pihlava

Hollola

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Heinäkuussa on vielä hiljaista, mutta elokuussa tanssitaan jo muutamalla Päijät-Hämeen tanssilavalla – katso, missä lavatansseja järjestetään
 2. Oletko todellinen Päijät-Hämeen tuntija? Testaa tietosi kuvavisassa
 3. Heinolan kirkkoherra Janne Hatakka toivoo kirkolta suvaitsevaisuutta – "Olen surullinen, että emme mahdu samaan porukkaan, jos olemme jostain eri mieltä"
 4. Hammashoitokäynnit vähenivät jopa alle puoleen korona-aikana – jonojen purkuun voi mennä vuosia, arvioi Hammaslääkäriliiton toiminnanjohtaja
 5. Yön uutiskooste: Marinin hallituksen kykyihin luotetaan enemmän kuin Rinteen ja Sipilän
 6. Luitko jo tämän: Polttareitaan viettäneen kapellimestari Santtu-Matias Rouvalin musiikkiesitys herätti huomiota Lahden torilla – "Mahtavaa olla Lahessa"
 7. Hykyn toimitusjohtaja Marina Erhola irtisanoutui THL:n ylijohtajan tehtävästä – "Ratkaisu tuntui oikealta"
 8. Suur-Hollola-ajo täyttää Lahden seudulla auki olevat hotellit – "Minilomille alkaa riittää kysyntää"
 9. Päijäthämäläisen Salpausselkä Geoparkin haku Unesco-verkostoon käynnistyi – statuksen voi saada aikaisintaan vuonna 2022
 10. Valtio jakaa kunnille 2 miljardia euroa, mutta silti jopa Helsinki tekee kymmenien miljoonien eurojen tappiot – "Veronkorotuksissa joudutaan tekemään isoja arvovalintoja", sanoo kokenut kuntakonsultti
 11. Ministeri ja Kuntaliiton toimitusjohtaja vääntävät kuntien uusien tehtävien rahoituksesta julkisen talouden sukeltaessa – "Emme usko, että valtionkaan rahat riittävät"
 12. Lauri Ilolan Esalainen: Aion päihittää Novak Djokovicin, jos se edesauttaa tapahtumakesän jatkumista
 13. Heinolan Kailas-talon rakentaminen voi alkaa aikaisintaan ensi vuoden alussa
 14. Pääkirjoitus: Kuntapäättäjillä tiukka syksy – veronkorotuspaineet jopa ennätykselliset
 15. Henkilöauto suistui tieltä Lahdessa – katkaisi valopylvään ja puun

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.