Näppis: Asikkalalaiset voisivat perehtyä myös onnistuneisiin vanhojen koulujen kunnostushankkeisiin Lahdessa

Asikkalalaiset voisivat perehtyä myös onnistuneisiin vanhojen koulujen kunnostushankkeisiin Lahdessa. Esimerkiksi Länsiharjun koulusta tuli hyvä ja käyttäjät ovat tyytyväisiä. Taitaa olla samaa ikäluokkaa Asikkalan A-osan kanssa. Seuraavaksi korjataan Kivimaan koulu Vääksyntien varresta.

Valitettavaa, ettei maahanmuuttajien anneta tehdä töitä tai muuta järkevää vaikka ruokapalkalla, vaikka he haluaisivat nimenomaan jotain hyödyllistä tekemistä. Ennen vanhaan Suomessakin tiedettiin, että työ tai muu hyödyllinen tekeminen pitää ihmisen mielenterveyden kunnossa. Nyky-Suomi on tässä asiassa vinksahtanut.

Koskaan eivät ole valmisvaatteiden mitoitukset olleet niin pielessä kuin nykyään. Miksi tehdään vaatteet mannekiineille? Harva on anorektikon näköinen.

Toivomus opettajille. Koulun joulujuhlissa on usein tapana, että lapset ovat juontajina. Eikö se tehtävä kuulu ala-asteella opettajalle. Opettajan pitäisi olla esikuva-aikuinen, joka johtaa toimintaa. Antakaa lasten olla lapsia, joille aikuinen antaa mallia.

Kaikenmaailman Pölöset ovat unohtaneet, että joulu on kristillinen juhla.

Mitähän ne nyt siellä maailmalla oikeen ajattelee, ku me voitettiin sillai.

Antakaa nyt niiden hiihtää, jotka haluavat! Salpausselkää ja kisoja varten ne tykkilumet on jemmattu! Ei tule kalliiksi ja on hyvää mainosta Lahdelle! :-)

Miksi luterilaisilla lapsilla ei saisi olla tunnustuksellista joulujuhlaa? Valtaosa suomalaisista kuuluu kirkkoon, joten voi olettaa, että koululaisista iso osa on luterilaisesta perheestä. Näyttää siltä, että tilalle tuputetaan ateismia tai muuta "hengetöntä". Kouluissa voidaan kaiketi järjestää muille omaa ohjelmaa joulukirkon oheen? Vai onko se liian hankalaa koulun väelle?

Kahden lapsen isä (ESS 16.11.) esittää, että kannabistuotteita pitäisi saada myydä valvotusti täysi-ikäisille, kuten alkoholia ja tupakkaa. Ja sen jälkeen nämä täysi-ikäiset välittäisivät sitä alaikäisille, kuten nyt alkoholia ja tupakkaa. Turha muuta kuvitellakaan.

Näillä leveyksillä ei hiihdetä vielä luonnonlumilla niin kuin Lapissa. Tekolumi on ainut vaihtoehto päästä hiihtämään luonnonlunta odotellessa eikä se ole pois muusta liikunnasta, joka tukee terveyttä.

Hollolan omahoitajasysteemi ja päivystys. Toimii hyvin. Mikko Planting sinulla on loistava tulevaisuus lääkärinä. Kiitos!

Ettei totuus unohdu, työnantaja maksaa oman eläkkeensä omasta pussista ja vielä 17 % työntekijän eläkkeestä, jota moni ei tunnu tietävän.

Valtakunnallista sote-uudistusta viedään nyt eteenpäin vauvan askelin. Hienoa. Neljän vuoden peruuttamisen jälkeen Kiuru on saanut edes ykkösvaiheen päälle. Lahden tilanne on hyvä. Yksityiseltä lääkäriasemalta saat yleensä kolmen päivän sisällä erikoislääkäriajan. Näin julkinen ei ole edes vaihtoehto.

Sain Lahti Energialta laskun, kulutus 28 euroa, siirto 39 euroa. Jäin haavi auki ihmettelemään!

Ensi kesäksi toivon paljon mehiläisiä. Meille tärkeä pölyttäminen onnistuu paremmin. Sen sijaan kiurun en haluaisi tulevan ollenkaan, se kun vaan syö noita niin tärkeitä mehiläisiä.

Eikö mistään sais Liigan peleihin puolueettomampia tuomareita? Ärsyttää niin tommonen isojen seurojen suosiminen, hyi olkoon. T. mummelit 70 v

On se kumma juttu, kun täällä Kuivannolla ei saada nuorisoa ja vähän vanhempiakin kuriin. Revitellään mopoilla sekä autoilla koulun pihassa ja aiheutetaan viereisellä tiellä vaaratilanteita. Pitääkö jotain ikävää tapahtua, ennen kun tähän puututaan? Vanhemmat hoi, puhukaa jälkikasvullenne.

Sinä tietämätön eläkkeen maksajista. Takana 45 vuoden työura saman työnantajan palveluksessa. Joka palkasta olen maksanut työeläkemaksua ja työnantajani vielä enemmän. Enköhän ole eläkkeeni ansainnut!

Kysyn samaa. Missä ihmeessä tökkii, kun keskustan katujen varsilta ei ole vieläkään lehtiä kerätty. Kuka hoitaa? Kuka vastaa? Kenelle asia kuuluu? Missä rajat kulkee?

Tuen Päivi Räsäsen kannanottoa 16.11. ESS. Virolaisena maahanmuuttajana koen loukkaavana, kun minunkin takia luovutaan esimerkiksi Suvivirrestä tai joulukirkosta koulussa. Säilyttäkää rohkeasti kristillinen kulttuuriperinne hyvät suomalaiset.

Uskooko tuo kahden lapsen isä tosissaan, että kannabista vain aikuisille myytäessä sitä ei siirtyisi osa lapsille ja nuorille ja kotikasvattamothan toimisivat edelleen. Myyjät vain lisääntyisivät.

Voi sinua kahden lapsen isä! lapset ja nuoret onnistuvat hankkimaan alkoholia ja tupakkaa. Sama pätenee kannabiksenkin suhteen, jos se toiveesi mukaan pääsee lailliseen myyntiin. Riippuvuus syntyy helposti. Entäpä jos niin kävisi sinun lapsellesi?

Mitäs muita toimia Suomi aikoo tehdä röökin häviämiseksi 2030 mennessä kuin idioottimainen jatkuva veronkorotus? En ole muista toimista kuullut.

Kiitos taas kerran Päivi Räsäselle (ESS 16.11.) asiallisesta ja tarpeellisesta kirjoituksesta kulttuurimme ja perinteemme vaalimisesta! Isänmaallinen

Heidi Nieminen (sd.), Riku Aalto (sd.), Jarkko Eloranta (sd.), Marko Piirainen (sd.), Sirpa Paatero (sd.) ja Antti Rinne (sd.). Kaikki haluavat olla mukana postin palkkaneuvottelussa.

Iskelmäkirkko mahtava, ohjelman mukaan mukana Lahden Gospel, Lahden laulamattomat ja laulupuukuoro. Gospel ja laulupuu esillä, mutta missä oli laulamattomat?

Isoissa kaupungeissa oli EM-kisakatsomot, paitsi Lahes. Missä elinvoima? Ei ole tapahtumapäällikön vika, jos kaupunkisuunnittelun tavoitteena on keskustan näivettäminen, ja pysäköinninvalvonta viimeistelee asian sakottamalla niitä harvoja, jotka keskustassa yrittävät urheasti vielä käydä asioimassa.

Lahden kaupungin teatterin Nunnia ja Konnia -esitys ei ole muuta kuin kristinuskon pilkkaamista. Täysin mautonta. Hyvä, että me kristityt kestämme senkin.

Jari Sillanpään vainot ovat pientä verrattuna siihen, mitä joka ikinen päivä tulee TV:stä, nimittäin tosi törkeätä pornoa, ja joka päivä! TV-kaukosäädintä osaa käyttää jo pienet lapset, ja aina on valveilla naperoita, saati alaikäisiä nuoria! Ja tietysti kukaan ei kanna tästä vastuuta!

Asuntomurtoaalto? Pari edellistä viikkoa mun turvalukko aamuin illoin roplattu väärään asentoon. Yläkerta tyhjennetty jätesäkeissä keskellä päivää?

Suomessa vuosittain jopa 800 rikosilmoitusta hyökkäävistä koirista. Kennelliitto juhlii vuosittain 15 sankarikoirasta.

Loistavan hyvä kirjoitus Päivi Räsänen ESS 16.11. Jokaisen olisi hyvä lukea se ajatuksella.

Emme sekaannu mihinkään verkkoihin, riittää kun kalat on niissä solmussa.

Ei tainnut mennä taaskaan Norolantien monttujen kunnostus putkeen? Vuosia tietä on seilattu turhaan päästä päähän. Hyvä ei tule koskaan. Toivotaan, että rahat ei ole loppu, kun tulee lunta ja liukasta.

Ei pihvin paistot mitään ilmaa lämmitä. Täällä pohjoisessa ilmasto saiskin lämmetä muutaman asteen. Kohta hehkutan D-MB:n ja ajelen kentälle, josta lentelen Thaimaan lämpöön...

Mistä sinne työeläkerahastoon nyt ilmesty 250 miljoonaa, kun ei olen tähän asti löytynyt 0,5 prosenttia rahaa taitetun indeksin korjaukseenkaan, vai vieläkö Lipponen kummittelee?

Missähän viipyvät sähkön siirtohintojen alennukset? Samoin vesimaksujen kohtuullistaminen!

Ylimitoitettu kohu tuosta potkupalloporukan voitosta, heittopussista. Hehän pääsivät vasta kisoihin mukaan ja juhlat, kuin mestareille.

Julkisuudessa paljon puhutaan nykynuorten raittiudesta tänä päivänä. Silmät samalla suljetaan näkemään se tosiasia huumeista, jonka käyttäjäksi nuoremme ovat päätyneet. Kannabikset ja muut täyskieltoon, rangaistukset kovemmiksi.

Suomi lopettaa tupakoinnin. 50 miljoonaa euroa saamatta, verot kerätään muualta. T. valtiovarainministeri.

Lahden epäluotettavuus ja härskiys tuli taas esiin Nastolan terveyskeskusjutussa. Lahti vierittämässä vastuunsa ja kustannukset muille. Lahtelaiset pois Hollolan terveysasemaa kuormittamasta. Eikö Lahden päättäjiä yhtään hävetä. Lahti pettää aina.

Älkää ostako merinovillavaatteita, eikä angora. Niiden takia on tehty eläimelle turhaa tuskaa.

Hyvä 100 joulukorttia lähettävä! Koeta itse elää noin 1 000 eurolla eli maksaa siitä asumis- ja siihen liittyvät kulut, lääkkeet ja ruoan yms. Lähetäpä sitten vielä 100 joulukorttia!

Pia Parikka. Kiitos kun jaoit tarinasi!

Hollola on lopettamassa Hälvälän, Tiilikankaan ja Paimelan koulut. Kaikki pienet yhteen isoon kouluun Salpakankaalla. Hyvinvointijohtajan mielestä isossa koulussa saadaan laadukkaampaa opetusta. Aika outo mielipide ja loukkaa pienten koulujen opettajia, jotka antavat tosi laadukasta opetusta.

Pauli Collanus. Ei hiihtäminen ilmaista ole, joka tilistä maksan veroa. Minun maksamia veroja käytetään asioihin, joita en käytä, esimerkiksi kirjastot, uimahallit, museot. Hiihto parantaa kuntoa ja sitä kautta työtehoa. Elimistölle pehmeämpää kuin moni muu laji.

Lahen vihreä eliitti kokoomuksen kera alas ajaa kaiken hyvän ja toimivan.

Kuinkahan moni Postin lakkolaisia haukkuvista on käynyt pomon luona ehdottamassa oman palkkansa alentamista?

EIT ei ole huolissaan turvisten tekemistä murhista ja terrori-iskuista. Kaksinaismoralismia!

Jos joulujuhlasta poistetaan kristillinen sanoma, voi koko joulun lopettaa. Sehän on täysin kristillinen juhla, Jeesuksen syntymäpäivä.

Taas rallikansa tuhoaa teitä nastoilla, vaikka talvesta ei ole tietoakaan. Opettelisitte ajamaan.

Kuulin padasjokelaisen isännän näkemyksen metsälintujen tilanteesta. Maassa pesivät linnut ovat kadonneet. Supi, kettu ja susi ovat asialla. Metsästykseen uudet tavoitteet ja pelisäännöt.

Miten Launeen koulu liittyy Lähteeseen? Sokeritopan koulu olisi oikea nimi kun on topan juurella!

Viisaasti kirjoitti Collanus, se on just niin! Ja Matille onnittelut selviämisestä! Hyvää jatkoa vain!

Harjukatu välillä Vesijärvenk.–Saimaank. on jo nyt 2-suuntaisena liian ahdas. Kun kaikki alueen sair.hoito keskittyy kaupunginsairaalaan, niin miten ambulanssit mahtuvat?

Minkä takia kerrostalossa parveketupakointi on paheksuttavaa? Entä sitten ryyppääminen ja häiriköinti? Kysyn vaan.

Se opettajan lapsi onkin se pahin kiusaaja. Ja ne, ketkä voisivat asiaan vaikuttaa ja ovat merkittävässä roolissa kiusan estämiseksi, "pesevät kätensä" vedoten siihen, että nuoret hoitavat asiansa itse! Pikkuisen olen tästä kasvatusmenetelmästä eri mieltä!

Viipurintie 3:n parkkipaikat ovat vain talon asukkaille.

Samaa mieltä Riitta Lallan kanssa (ESS 15.11). Islantilaiset fiksumpia siinäkin, että pistivät kuplan puhjettua syylliset (pankkiirit jne.) vankilaan, ja antoivat pankkien kaatua. Toisin kuin Suomessa, jossa veronmaksajat kustansivat rosvojen lystin. Muutama vuosi oli hankalaa, sitten tapahtui nousu. Nyt menee hyvin.

En halua lisää kaupan kassoja työttömäksi, joten en käytä itsepalvelu kassoja.

Lahti palkkaa nyt työllisyysasioihin uuden johtajaviran. Mistä oli tullut se Lahden työllisyysasioiden hoitajaksi ilmoitettu henkilö, joka esitteli konsulttiselvitystä Työn Paikan lakkauttamiseksi?

Pysykäähän Järvisen alueen asukkaat omalla tontillanne. Ne Soramäentien puoleisen kävelytien reunassa kasvavat kuuset ovat tonttirajan ulkopuolella, eikä latvojen kaukomiseen ole taatusti ollut lupaa.

Lakko on pahoinpitelyn jälkeen törkeintä, mitä sivullisille voi tehdä. Raukkamaista. Työnantaja ei ole hyväntekeväisyysjärjestö. Jos palkka tai ehdot ei miellytä, parasta on irtisanoutua ja jos sopimuksia rikotaan, palkata porukalla juristi. Ei myötätuntoa postilaisille.

Aktiivinen rajavalvonta ja vapaa liikkuvuus eivät sulje toisiaan pois, paitsi rikollisilta. Joten miksi rajoja ei valvota?

Terveiset teille kirkonmiehille, jotka peruitte Sillanpään joulukonsertit kirkoissa: Älkää tuomitko, ettei teitä tuomittaisi!

Nyt jotkut valittavat kuinka jää joulukortit lähettämättä ja kuinka yritysten ja kansalaisten asiat menevät pieleen. Entä jos kyse olisikin valittajan tuloista? Kaikilla on oikeus kunnolliseen palkkaan. Johto se on sössinyt alalla kuin alalla, jos talous on kuralla.

Mikä ihmeen selostaja TV:ssa on kun huutamalla selostaa. Ääni nousee, vaikka maali ei ole lähelläkään. Yli-innokkuus ei ole tae laadusta. Asiallisempi selostaja kehiin!

Juu, Päijät-Hämeestä tehdään yksi kunta ja sen nimi on Suur-Hollola.

Lisää vaan Kuninkuusraveja Lahteen ja unohdetaan ne MM- ja olympiahömpät. Ravien tuotto on kymmeniä miljoonia parempi kun näiden hiihtokisojen.

Hienoa Pelsut. Nyt näyttää hyvältä. Ehkä Jesse toi uutta näkemystä touhuun. Nokka pystyyn. Nyt se alkaa.

No, nyt on Lahti City ry:ssä kaupungille mieleinen hallitus. Missä ovat kivijalkayrittäjät hallituksesta?

Kyllä kaupunki laskuttaa, lähettää laskut lakon päätyttyä!

Ristiriitaista: Ensin kauhistellaan kirjanpainajien vaivaamaan kuusikon kohtaloa, mutta sitten on ihaileva artikkeli matkailijasta, joka lähes ammatikseen tuhoaa maapalloa ainaisella lentelyllään.

Lahden talous ei ole niin synkkä kuin pelotellaan. Kehätien 80 milliä kohta maksettu. Valtionapujen leikkaus palautuu vuoden päästä, noin 40 milliä ja verottaja palauttaa noin 10 milliä. Uhkakuvilla pelotellaan säästöihin.

Miksei koulujen joulujuhla kirkossa ? Isot tilat tyhjillään suurimman osan aikaa. Kouluilla ei juhlatiloihin mahdu kaikki perheet yhtä aikaa.

Kiitos Lahden liikuntatoimelle! Ensilumenlatu on parasta, mitä Lahdessa on tehty kuntourheilijoille.

Koraania toivotaan pois Suomesta, sietää mennäkin. Saman tien joutaa Raamattukin. Vanhoilla päivilläkin joutuu vielä kärsimään harhaoppien seurauksista. Nämä "päiviräsäset" pitäisi laittaa vastuuseen pahoinvoinnin lisäämisestä. Ehkä kannattaisi välillä syyllistää itsensä.

Piskuinen pohjoisnavalla sijaitseva Suomi syypää sunni/shiia muslimien riitelyyn?

Taitaa Husu Hussein olla A. Rinteen neuvonantaja eläkejupakassa!

Hyvä kirjoitus mielipide Rami Lehto Uusi Lahti! Olen täysin samaa mieltä. Lopettakaa turhanpäiväisyys, paneutukaa todellisiin ongelmiin.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Yhdeksän kausityöntekijää on saanut koronavirustartunnan Päijät-Hämeessä – hyvinvointiyhtymän mukaan marjojen ostaminen on yhä turvallista
 2. Henkilöauto ja moottoripyörä törmäsivät Iitissä
 3. Orimattilalainen Jani Paukku on Suomen vaarallisimmassa työssä: "Moni ajattelee, että täällä voi suhata, miten sattuu"
 4. Kiireinen kuski kaahasi kahtasataa Nelostiellä Lahdessa
 5. "Ajaa voi vaikka työhanskoilla" – maastopyöräilyn aloittamiseen tarvitsee vain kaksi varustetta
 6. Sää muuttuu viikon aikana sateisesta lähes helteiseksi
 7. Kinnarin tilalla Hollolassa pannaan nyt lautaselle suolaista ja makeaa kuin juhlan kunniaksi – tilamyymälöissä ja sisustuskahviloissa käy kova vilske, ja myyntiluvuissa ohitetaan paikoin viime kesän numerot
 8. Sopimuspalokuntien toiminta uudistuu: koko maassa puhuttaneet korvauskiistat aiheuttavat luultavasti koko varallaolojärjestelmän uusiutumisen
 9. Arto Vainionpää, 52, teki vuosi sitten sellaisen tempun, joka noteerattiin yhdessä maailman legendaarisimmista urheilulehdistä
 10. Näppis: Suostuskohan miehet työtehtäviin mennessään haeskelemaan joka päivä parkkipaikkaa? En usko!
 11. Varo: Tässä kulkee elävä hevonen – "Usein hevosen jalka on mennyt vaneripohjaisen trailerin lattian läpi"
 12. Minna Laaksonen kinusi pyllyjumppapuvun – Aerobic vyöryi saleihin 1980-luvulla ja mullisti ryhmäliikunnan
 13. Lahtelaiset radonurakat menevät markkinaoikeuden ratkaistavaksi - Tarjouskilvan hävinnyt yrittäjä väittää Lahden Talojen maksavan roimaa ylihintaa
 14. Punkin purema voi tehdä allergiseksi liharuualle – harvinaista sairautta ei osata aina tunnistaa, joten diagnoosin saanti voi kestää vuosia
 15. Päijät-Hämeessä todettu neljä uutta koronavirustartuntaa - liittyvät kahteen tunnistettuun tautiryppääseen

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.