Lukijalta: Perussuomalaiset voisi pitää ääntä myös hallinnosta

Kannatan perussuomalaista politiikkaa noin yleisesti ottaen. Mielipidesivulla ( 5.11.) oli Rami Lehdon kirjoitus Lahden kulttuurimenoista, ja se oli sensuuntainen, johon en vain voi yhtyä. Tästä hänen kirjoituksestaan saattaa jäädä mielikuva, että kaikki perussuomalaisia äänestävät ihmiset ovat joitakin ”peräkylän” naisia ja miehiä, joita emme suinkaan ole.

Niin kuin monet muutkin kaupungit ja kunnat velkaantuvat kiihtyvällä vauhdilla, myös Lahti on ylivelkaantunut. Päinvastoin kuin Lehto kirjoitti, juuri tähän tarvitaan kulttuuria sen kaikissa muodoissa, se on huonoin ja kallein kohde säästöille. Toivon, että koko perussuomalaisten valtuustoryhmä ei ajattele Lehdon tavoin.

Valtakunnallisesti ajatellen perussuomalaisilla on monia hyviä säätökohteita, mutta niitä sopii käyttää myös kunnallispolitiikassa. Ihmettelen, että Lehto ei löytänyt niistä mitään säästökohdetta käytettäväksi täällä meillä.

Yksi on tämä kunnallinen hallintohimmeli, eli Lahden konserni.

Lahti on johtajien kaupunki, ja varsinkin Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymä. Siihen liittyen saa usein lukea, että on taas on valittu sille ja sille toimialalle uusi johtaja.

Marraskuun 8. päivä luki, että Lahden kaupunki valmistelee työllisyysjohtajan viran perustamista. Silläkö työllisyys Lahdessa paranee?

Lahti on jo nyt 59 osakeyhtiössä mukana. Jokaiseen yhtiöön puolueet valitsevat omat edustajansa ja näin saadaan omia äänestäjiä ikään kuin palkittua. Tämä kaikki maksaa kaupungille, ja maksajia ovat kaupungin asukkaat.

Aiemmin, esimerkiksi kaupungin ruokahuolto toimitettiin kaupungin omin työntekijöiden toimesta. Kun se yhtiöitettiin, pelkästään sen yhtiön toimitusjohtajalle maksetaan vähän alle 9 000 euroa kuukaudessa. Konsernia purkamalla löytyisi varmasti säästöjä myös kulttuurille.

Toinen on se, ettäperussuomalaiset on valtakunnan tasolla pitänyt myös maahanmuuton kustannuksia esillä. Sieltä suunnalta on myös täällä Lahdessa syytä etsiä säästöjä.

Tahtoo unohtua, että Lahteenkin tuli sen suuren 2015 tapahtuneen invaasion mukana noin 600 huollettavaa lisää. Heille kaikille Lahti kustansi täysihoidon. Aluksi tosin valtion avulla, mikä on loppunut. Nyt me lahtelaiset veronmaksajat maksamme tämän täysihoidon. Tosin vierailijoita on alkua vähemmän.

Tältä suunnalta toivoisin myöskin perussuomaisten täällä Lahdessa etsivän säästöjä. Kaupungin talousarviota lehdestä lukiessani en huomannut yhdenkään puolueen esittävän tähän kohtaan mitään muutosta.

Veikko Nurminen

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Yhdeksän kausityöntekijää on saanut koronavirustartunnan Päijät-Hämeessä – hyvinvointiyhtymän mukaan marjojen ostaminen on yhä turvallista
 2. Henkilöauto ja moottoripyörä törmäsivät Iitissä
 3. Orimattilalainen Jani Paukku on Suomen vaarallisimmassa työssä: "Moni ajattelee, että täällä voi suhata, miten sattuu"
 4. Kiireinen kuski kaahasi kahtasataa Nelostiellä Lahdessa
 5. "Ajaa voi vaikka työhanskoilla" – maastopyöräilyn aloittamiseen tarvitsee vain kaksi varustetta
 6. Sää muuttuu viikon aikana sateisesta lähes helteiseksi
 7. Kinnarin tilalla Hollolassa pannaan nyt lautaselle suolaista ja makeaa kuin juhlan kunniaksi – tilamyymälöissä ja sisustuskahviloissa käy kova vilske, ja myyntiluvuissa ohitetaan paikoin viime kesän numerot
 8. Sopimuspalokuntien toiminta uudistuu: koko maassa puhuttaneet korvauskiistat aiheuttavat luultavasti koko varallaolojärjestelmän uusiutumisen
 9. Arto Vainionpää, 52, teki vuosi sitten sellaisen tempun, joka noteerattiin yhdessä maailman legendaarisimmista urheilulehdistä
 10. Näppis: Suostuskohan miehet työtehtäviin mennessään haeskelemaan joka päivä parkkipaikkaa? En usko!
 11. Varo: Tässä kulkee elävä hevonen – "Usein hevosen jalka on mennyt vaneripohjaisen trailerin lattian läpi"
 12. Minna Laaksonen kinusi pyllyjumppapuvun – Aerobic vyöryi saleihin 1980-luvulla ja mullisti ryhmäliikunnan
 13. Lahtelaiset radonurakat menevät markkinaoikeuden ratkaistavaksi - Tarjouskilvan hävinnyt yrittäjä väittää Lahden Talojen maksavan roimaa ylihintaa
 14. Punkin purema voi tehdä allergiseksi liharuualle – harvinaista sairautta ei osata aina tunnistaa, joten diagnoosin saanti voi kestää vuosia
 15. Päijät-Hämeessä todettu neljä uutta koronavirustartuntaa - liittyvät kahteen tunnistettuun tautiryppääseen

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.