Näppis: Eivät ne Salpakankaan liikennevalot toimi oikeassa rytmissä

Eivät ne Salpakankaan liikennevalot toimi oikeassa rytmissä. Tiilijärventieltä tultaessa oltava varovainen, valot hätäilee, ei aina kuskit. Kiinassa isoissa risteyksissä tikittää sekuntikello, joka osoittaa ajan valojen vaihtumiseen.

Lahden kaupunki käyttää jalkakäytävillä terävää hiekoitushiekkaa. Minulta on viikon aikana kolme kertaa puhjennut pyörän renkaat. Nyt pistosuojatut. Kalliiksi tulee. Kestääkö nyttenkään vai onko lopetettava työmatkapyöräily ja siirryttävä bussilla kulkemaan.

Sami Korkiakoski, olet oikeassa (ESS 21.11.), mutta se paikka on ansaittava ensin. Näin pitäisi olla myös arkielämässä. Ja jos homma ei kiinnosta, niin ulos.

Nyt yhdistetyn hiihtäjät, kuulokkeet pois korvista ja keskittymistä harjoituksiin! Menestystäkin siten luvassa.

Voi nälkiintyneet ja koirien raatelemat lampaat! Omistaja selvisi ehdonalaisella, käsittämätöntä! Tyrmään olisi joutanut ja nälkää kärsimään.

Ainakin minun rescue-koirani mukana tuli rokotustodistus, sekä terveystodistus. Espanjasta on tullut, ja kaikki on tutkittu, ei kanna vaarallisia bakteereja. Relax

Ensilumen latu suli. 10 000 euroa viemäriin muli.

Onko Museovirasto suojellut Kerintien kioskin, kun ei pureta? On varsinainen kaunistus.

Onko Lahden opetus- ja kasvatusjohtaja tehtäviensä tasalla?

Välillä Orimattila–Lahti ajetaan jo muutenkin reipasta vauhtia, mutta se ei riitä. Aamulla sininen perävaunullinen rekka puskurissa kiinni ja mitähän tapahtuu, jos tulee äkkijarrutus? Ja mikä on rekkakuskin tekosyy siinä tilanteessa.

Eiköhän käydä koko Suomen kansa lakkoon, eikä äänestetä ketään tyhjänpanttia, eikä vellihousua eduskuntaan seuraavissa vaaleissa! Nykyisistäkään ministereistä eikä edustajista taida olla vastuunkantajiksi! AA

Hiihtoladun laskelmista puuttuivat kokonaan lumetuksen kustannukset. Kuka sen maksaa? Kulujen siirtoja toiselle, niin hyvältähän se näyttää.

Mistä ne eurot lompsaasi tulee, jos et käytä pankkikorttia? Jonotatko aina pankkiin?

Kiitos Tapani Ripatti asiallisesta ja hyvästä kannanotosta Patinan ja Työn Paikan puolesta (ESS 20.11.). Ei kaikkea voi mitata vain rahassa, pientä säätöä ja annetaan hyvän kiertää.

Perussuomalaisten syrjimisestä tuli käsittämätön perinne jo sen edeltäjän SMP:n aikana ilman järkeviä perusteita, kun uusi puolue koettiin uhkaksi katteettomia lupauksia ja lehmänkauppoja harrastaville pelureille.

Hiihto ei ole minkäänlainen ihmisen perustarve, eikä perusoikeus. Terveyden- ja vanhustenhoito esimerkiksi sellaisia ovat. Taloudellisten resurssien tarveharkintaa kannattaa kaupunkien ja kuntien nyt erityisesti miettiä!

Lahti Energian myyntipäällikkö ei taida tietää sähkön hintaa. LahtiWatti-lehdessä sanotaan hinnaksi 12 senttiä. Oikea hinta siirtoineen on 17–18 senttiä.

Uskomatonta, miten vähäisillä tiedoilla ja taidoilla Paatero ministeripestiään hoitaa, ja tästä johtuen suorastaan pelkää median edustajia, huikkaa jotain epämääräistä olkansa yli ja pakenee paikalta. Uskomatonta!

Levon hautausmaalla hautapaikat eriarvoisessa asemassa! Uurnametsään haudattujen omaisille sama oikeus viedä ruukkukukkia hautapaikalle! Emme tietenkään istuta kukkia sinne, vaan kukkaruukut sammalen päälle merkkinä rakkaittemme muistosta ja ikuisesta ikävästä. Nyt tasa-arvoa tähän!

Varakkaat muuttavat maalle, käyvät vaan kaupungissa kuorimassa kerman päältä.

Kun vihreät pikkutytöt ja -pojat ovat niin vahvasti puhumassa Suomen hiilijalanjäljestä ja -nieluista, niin nyt olisi hyvä aika nostaa esille kahden miljoonan metsistä katkaistun joulukuusen aiheuttama hiilinielun hävikki joka vuosi. Vai onko se liian pyhä asia ottaa puheeksi?

Onhan se vaan hyvä, että P-P Petelius pyytää anteeksi 1980–90-lukujen sketsejään, kun ovat tallenteina edelleen saatavilla. Mitenkä saataisiin Spede haudan takaa osoittamaan katumusta, jottei valtakunnansyyttäjä aseta häntäkin kiroukseen!

Suomessa lyijyhaulit kiellettiin vesilintujen metsästyksessä 1996, että myöhässä olet.

Kaasuauto halvempi ja parempi kuin sähköauto.

Pääkirjaston asianajajan tapaamiseen tulisi laittaa oveen lappu, jossa lukee: Ota vuoronumero. Vuorot menevät sekaisin, kun kaikki ei huomaa ottaa pöydältä lappua!

Opposition on kaadettava hallitus vuoden loppuun mennessä kansantalouden pelastamiseksi.

Tietääkö sähläysministeri (ent. omistajaohjausministeri) oikeasti, mitä tekee?

Nyt kun Vääksyssä on Tokmanni, niin eikö olisi aika saada Padasjoelle Lidl.

Miksi eläinsuojelurikoksista annetaan aivan mitättömiä rangaistuksia? Lampaiden kasvattajalle puoli vuotta ehdollista eläinten törkeästä, väkivaltaisesta kohtelusta, tuskin tuntuu missään. Käsittämätöntä ja surullista.

Postin johto ja Paltan pomo puhuvat puppua kirkkain silmin Suomen kansalle, kun puhuvat kilpailijoiden työehdoista? Törkeää!

Vaikka eduskunnassa on oikeistoenemmistö 126 vs. 74, meillä on vasemmistolaisesti kristinuskon vastainen koulu- ja oikeuslaitos, arvomaailma ja vasemmistolaisin hallitus koskaan.

TEL-maksu jakaantuu työntekijän ja työnantajan osuuksiin. Molemmat maksavat osuutensa ja yritys tilittää ne eläkekassalle. Jottei totuus unohtuisi!

Todella hyvää asiakaspalvelua RTV:llä.

Koskahan Lahen demarikansanedustajat ottaisivat kantaa, tai antaisivat ratkaisuehdotuksia Postin tilanteeseen? Tv. kohta entinen ay-henkilö

Eläintalolla varmasti aika raskasta työtä, kun viljellään kovasti v-alkuista sanaa?

Ihmiset eivät välitä enää liikennesäännöistä! Niin surullista ja pelottavaa. Pidetään huolta itsestä ja toisista!

Suomen talouden alasajo alkoi vuonna 2008, kun Vanhasen (kesk.) II-hallitus päätti, että Suomi alkaa elää velaksi. VVM oli muuan Caruna-Katainen (kok). Palkkojen alennus (sisäinen devalvaatio) ja mm. ilmastoverojen kohtuuton nosto viimeistelee tuhon. Ei siihen ay-liikettä ole tarvittu.

Lahden kirjastossa oli ti 19.11. luento virtsankarkailusta. Voisiko saada saman Heinolaan? Täällä paljon ikäihmisiä.

Miksi Posti hyväksyy lakkolaisten mellakoinnin Postin työasuissa? Heillähän pitäisi olla jonkun "PIUPAUn" asusteet, jonka asialla he ovat.

Milloin ay-liike kuittaa viisikon vasemmistopuolueille jakamassa vaalituen?

Potkupalloväellä hypetys meni vähän liian suureksi. Juhlinta oli kuin maailmanmestareilla. Todellisilla arvokisavoittajia eli paraurheilijoita ei juurikaan huomioitu. Tiedotusvälineet puhui päiväkausia Huuhkaja-huumasta. Aivan liikaa, vaikka karsintavaiheesta vasta oli kyse.

Trio takaisin maksaville, ostaville aikuisille. Nuoriso ja mamut johonkin muualle kokoontumaan, räkimään ja huutelemaan ihmisille.

Ettei totuus unohtuisi. TyEL on vuonna 2019 25,2 % työntekijöiden palkoista. Työntekijä iältään 17–52-vuotias maksaa palkastaan vain 6,75 % työeläkettä, ja työnantaja maksaa loput 18,45 %.

ESS:n pääkirjoitustoimittaja kehuskelee, kuinka Lahti on hykyn suurin maksaja. Kai toimittaja ymmärtää, että Lahdella on eniten asukkaita ja lisäksi vielä paljolti sellaisia, joiden hoidon tarve suurempi kuin maalaiskuntien asukkaiden. Lahti yrittää maksattaa menojaan muilla kunnilla.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Louhosluvan hakijan ja mökkiläisten välit tulehtuivat Hollolan Sarvassa – "Vahinko on kevyen kranaatinheittimen iskemää pahempi"
 2. 17-vuotiaan vastikään saama ajokortti lähti hyllylle Hollolassa
 3. Yhdessä työt ja yöt – Virpi Kesonen ja Ilkka Koskinen vaalivat Lahden upseerikerhon perinteikästä miljöötä
 4. Aurinko hellii viikonloppuna myös Lahdessa – Sopenkorven havaitoasemalla hätyyteltiin lauantaina hellerajaa jo ennen puoltapäivää
 5. Koulu alkaa Lahdessa uuden normaalin mukaisesti – ulkomaanmatkan jälkeisestä karanteenista odotetaan vielä virallista ohjetta
 6. Nähtiinkö yhtymäkokouksessa puolueiden juoni vai yksittäisten kokousedustajien irtiotto? – "Tämä vaikuttaa kokoomuksen ja keskustan sopimalta taktiikalta"
 7. Pajulahden Masto cupiin osallistuu yli 2 500 jalkapalloilijaa – avausottelussa vastustajansa kaataneen FC Folkin pelaajat saapuivat Lahteen Haapavedeltä asti
 8. Lahtelaislähtöinen Anu Kuivalainen sai idean kehuttuun dokumenttiinsa omasta viidenkympin kriisistään – "Rupesin miettimään pitkää parisuhdetta eläneenä, kuinka kauan siinä on vielä kivaa"
 9. Poikkeusvuosi aiheutti ruuhkapiikin elokuulle – katso 8 tärppiä Päijät-Hämeen urheilun supervilkkaaseen tapahtumaviikonloppuun
 10. Kaasujalka oli jälleen raskas Viitostiellä Heinolassa
 11. 7.8. koronavirustilanne Päijät-Hämeessä: Päijät-Hämeessä on varmistunut kaksi uutta koronavirustartuntaa, molemmat potilaat palanneet ulkomailta
 12. Suomi on maailman ykkönen kuminan tuotannossa – Miksi suomalaiset ovat onnistuneet paremmin kuin ruotsalaiset?
 13. CNN: Räjähteitä valmistava mosambikilaisyhtiö vahvistaa tilanneensa Beirutissa räjähtäneen ammoniumnitraatin – kymmeniä ihmisiä on yhä kateissa räjähdyksen jäljiltä
 14. Fyysisempi, tasaisempi ja kypsempi Iikka Kangasniemi palasi Isku Areenaan jälleen Pelicansin riveihin – "Pyrkimykseni on pelata hyvällä tasolla entistäkin tasaisemmin"
 15. Lahtelaisen olympiavoittajan poika kisaa MasterChef-ohjelmassa

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.