Näppis: Sama välinpitämättömyys liikennesäännöistä lisääntyy isojen autojen kuskien keskuudessa kuten muutenkin liikenteessä

Mihin on kadonnut rekkamiehen ammattitaito, kyseli joku. Kuskit ovat nuorempia, kun vanhempi väki poistuu ratin takaa. Sama välinpitämättömyys liikennesäännöistä lisääntyy isojen autojen kuskien keskuudessa kuten muutenkin liikenteessä. Ja seuraukset näkyvät.

Ei rekkamiesten taito ole kadonnut. Taitavat rekkamiehet ovat ikääntyneet ja kuolevat pois, raskaan työn raatajat. Nykyrekkamiehet, nuo parkkipaikkojen yöeläjät tuhannen watin valonheittäjineen ja led-valoineen eivät edes saa ajaa lasteja perille kuin nurkan taa lepäämättä. Toinen kuski tulee rattiin ja lepäävä kuski ajaa kotiin vaihtariksi. Vexlauksen pitäisi vähentää onnettomuuksia, mutta päinvastoin näyttää käyvän.

Yksityistäminen on pilannut monta asiaa. Ei ihme, että jätehuolto on kilpailumarkkinoiden myötä sekaisin ja Kusti polkee miten sattuu, kun muut alalle tulleet firmat ovat polkeneet palkat alas, johon Postinkin pitäisi alistua. Miksei media tuo julki näiden yksityisten firmojen nälkäpalkkoja?

Satu, joka elää hyvinvointiyhtymässä. Erinomainen ja ytimekäs kirjoitus (ESS 23.11.) terveyskeskusten nykytilanteesta Phhykyssä. Palvelujen saatavuus tulee huononemaan entisestään, tekevät kädet eivät yksinkertaisesti enää riitä, varsinkin, kun hyvin toimineet käytänteet romutettu!

Lukekaa hyvät ihmiset lauantain lehdestä lääkäri Terhi Sahi-Kalmarin mielipide. Siitä näette miten hukassa paikalliset poliitikkomme ovat. Mihin me voimme vaikuttaa, on olla menemättä pikkuongelmissa lääkäriin. 10% kansasta vie 80% lääkäriajoista.

Tähän nyt loppui perinne lähettää joulukortteja ja kirjeitä. Ei ole ensi vuonnakaan postilla liikaa töitä.

Outo juttu tämä Lanunaukion lautaseinä (ESS 23.11.). Pitäisi olla ihan selvä juttu, kun Hämeenmaa tekee umpiaidan Lehdon eteen, niin he kustantavat aitaan isot Lehdon mainokset, joilla minimoidaan Lehdon haitat. Haloo Vormisto!

Tajuavatko ihmiset, että kristillisistä perinteistä luopumalla teemme tilaa islamille.

Lahti Energia ilmoitti, että kaukolämmön hinnoittelu muuttuu. Mielestäni lailla tulisi säätää, että perusmaksuilla olisi katto, tai jopa niin, että niitä ei olisi ollenkaan. Mikäli kaikki kustannukset sisältyisivät kulutusmaksuihin, niin silloin ihmisillä olisi joku intressi pienentää kulutusta. Ei sovi kaupunkimme vihreään imagoon ollenkaan.

Sinä joulupuukortin läppäritoivetta paheksuva! Olet alistava. Köyhällä lapsellakin saa olla unelmia!

Kansa, joka ei tunne historiaansa, on tuhoon tuomittu. Oulun vasemmistolaisproffa valisti opettajaopiskelijoita Mannerheimista, että tämä olisi pelkkä rasisti ja pyöveli. Opiskelijat uskoivat, tottelivat, ottivat kuvan pois ja oikein anteeksi pyytelivät. Tällaista tietämättömyyttäkö nuoremmat sukupolvet jo Suomessa edustavat?

Voi Eppu, Eppu, sinulla tuo sana on hallussa! Kokemus jos toinenkin nuorella Epulla. Kiitos ja näkemiin.

Lientolan kirjoitus on sinänsä hyvä, mutta tapauksessa nuoria mustamaalattiin, testien mukaan puhtaita. Myyjät ei useinkaan itse käytä, mutta... Postin lakkoa tuen, vaikka vuoden.

Voisiko Posti irtisanoa osan 700:sta laatikoiden käsittelijästä ja teettää jäljelle jäävillä pidempää päivää? Vai mitä pitäisi tehdä?

Ilmaisia lounaita ei ole. PHJ:n jätelautakunta päätti korotuksista kustannusten ja tarkempien hyötymateriaalin talteen saamiseksi. Korotukset jälleen lisäävät ympäristöön viemistä. Pitäisi korotusten sijaan maksaa jätteestä, koska näistä tuotetaan myytävää ainesta moneen käyttöön. RS

Lähes päivittäin poliisin haaviin jää rattijuoppoja ja huumekuskeja. Lienee kaikkien etu, että nämä liikenteen aikapommit, varsinkin törkeät tapaukset, ohjataan suoraan hoitoon tai tuomitaan yhdyskuntapalveluun. Ongelmaan voisi varmasti puuttua lainsäädännöllä vai onko asia liian vaikea poliitikoille?

Kiitos Terhi Sahi-Kalmarille mielipidekirjoituksesta (ESS 23.11.). Olen ollut vuosia hykyn toiminnasta samaa mieltä ja miettinyt kyseistä satua.

Tunneli radan eteläpuolelta Paavolaan, parkkitilat maan alle sairaalalle ja matkakeskukselle samalla.

Ei ole väliä, kuka asuu kerrostalossa, vaan miten asuu. Järjestyssäännöt on niitä urpoja varten.

Onko todella lain mukaista ulkoiluttaa kokonaista kenneliä, koiralaumaa Kilpiäisten kapeilla jalkakäytävillä?

Amatzonin johtaja kyllä vetää omat johtopäätökset Postin lakosta. Tuo kyllä varmaan oman jakelun tullessaan. T: Kojootti

Vuoroviikko asuminen lapsen elämän kannalta huono asia. Tässä systeemissä aikuiset ajattelevat itsekkäästi. Ei tarvitse maksaa elareita. Kumpikin saa juosta pitkin kyliä joka toinen viikko. Opetetaan lapselle jo pienestä, että olisi muka normaalia vaihtaa kotia joka viikko. Ja ne vaihtuvat äiti- ja isäpuolet. Miten nämä lapset elävät itse aikuisiän?

Siis ympäristölupalautakunta syyllinen, että Hämeenmaa saa tehdä mitä haluaa? Seinähän on selvää pottuilua. Asioihin ei sellaista olisi tarvittu. Muilla työmailla verkkoaidat. Onko jotain salattavaa, kun roskia ja autoja varten vaneriseinä?

Suomeen tarvitaan kansankiihotuspoliisi tutkimaan hämäläis- ja savolaisvitsien puhujat, rangaistavaksi kiihottamisesta näitä suomalaisheimoja vastaan!

Taidot ei riitä, kun tulee tiehen mutkia. Suoralla roikutaan puskurissa.

Kiitos makeista nauruista Terhi Sahi-Kalmari, asiahan on just noin! Jos muka joku hätä on!

J. Joensuu (ESS 23.11.) kirjoitit asiaa työterveyshuollon osaamattomuudesta hoitaa ja antaa suosituksia työnantajalle liittyen psykososiaalisiin kuormitustekijöihin, jotka voivat johtaa masennukseen tai muuten haitalliseen kuormitukseen. Tth:n tulee hoitaa ennakoivasti.

Jännityksellä odotan tulevatko Esa Pakarinen ja Masa Niemi pyytelemään anteeksi, että esiintyivät elokuvassa Pekka ja Pätkä nee......ä.

Minkä puolueen salaista politiikkaa on, että linja-autoille ei tehdä enää pysäkkisyvennystä, jolloin linja-auton pysähtyessä kaikki henkilöautot seisovat jonossa perässä ja saastuttavat ilmaa. Hollolan Terveystiellä otettu mallia pääkaupungista.

Sokoksen uusien muovikassien sisäosan paha haju tarttuu tavaraan. Ei sovellu uusiokäyttöön.

Nobelin rauhanpalkinto kuuluu ennen 1988 olleille rauhanturvaajille, Suez 74 ja Kypros 79.

Hyvä Terhi Sahi-Kalmari! Jos olisit poliitikko, niin äänestäisin sinua!

Pormestarimallin suurin ongelma on, että se ei takaa johtamisen laatua. Valituksi tulevat vain poliittisesti soveliaat!

Hienoa Aake, kun et tehnyt "pirkkapekkoja" ja lähtenyt anteeksipyytelemään nunnukoilta (PP on poliitikko, nääs nääs! Manne-TV oli hyvä ohjelma. Kantakaa romanit ylväästi perintöänne (romanit kantaväestöä kuten saamelaiset. Nykysuomeksi romanit 'liikkuva kansanosa-/väestö?)

Pulla-Poikien risteys Hollola 22.11. Ajaessani Hämeenlinnantietä vihreillä valoilla, niin yhtäkkiä eteeni tulee Lahden Seudun Liikenteen bussi Ala-Okeroistentieltä ja suuntana Terveystie. Kuinka kuski voi vaarantaa liikenteen ja matkustajien hengen tällä tavalla?

Hyvä kannanotto terveyskeskusten tilanteesta PHHYKY:ssä. Surullisinta on se, kun päättäjät ja hykyn johto mennä porskuttavat ja eniten kärsivät potilaat, jotka eivät saa riittävää hoitoa sekä heitä niukkenevilla resursseilla hoitavat tunnolliset hoitajat ja lääkärit, jotka uupuvat mahdottomien vaatimusten alle!

Ensin pullistettiin huulet, nyt pullistetaan pakarat. Kohta kaduilla kulkee "Iines Ankkoja".

Olisiko jo aika kelata läpi tämä homekouluhysteria. Koululaisten kotona on enemmän allergioiden aiheuttajia, kuten karvaiset, hilseilevät lemmikit.

Kolmasosa asunnoista tyhjillään ja lisää rakennetaan. Onko järkeä? Entä mitä tehdään sadoilla uusilla hotellihuoneilla? Eikö ollenkaan tarveharkintaa?

Tupakkatauko todellakin kannattaa! T. Ilman jo vuosia.

Kyllä niin sääliksi käy ja vihaksi pistää työkykyiset ihmiset, jotka eivät edes halua töihin, hyi! Sohvalla makaamalla ei maailmaa paranneta.

Selin loistava neuvottelija. PAMilta lähti ruokatunnit, pekkaset ja arkipyhäkorvaus hänen aikana.

Huoh, eikä kateellisuudella pitkälle pötkitä.

Suomessa anteeksipyyntöbuumi. Koska pääministeri Rinne pyytää anteeksi Halla-aholta loukkaustaan sanomalla: Halla-ahon ajatukset ovat "mielisairaita". Sitä odotellessa.

Lahden talouden pessimistit sairastuttavat koko Päijät -Hämeen.

Olin la 23.11. iltapäivällä Aleksin liikennevaloissa Vesijärvenkadun kohdalla odottaen jk-valojen vaihtumista vihreäksi. Valo vaihtui, ja jos olisin mennyt heti suojatielle, niin olisin jäänyt linja-auton alle, joka tuli Vesijärvenkatua matkakeskuksen suunnalta. Kaikkiaan vaarallinen paikka!

Sisäsiittoinen maa muhinoikoon omissa mehuissaan.

Eläkeläisen kannattaa viedä itse lääkärilasku korvausta haettaessa Kelaan, niin maailma avartuu ja näkee, mitä ei ole ennen nähnyt.

Hei mummeli mene Kelan toimiston aulaan. Siellä näät pakolaisia pilvin pimein.

S-ryhmä harjoittaa vanhusten syrjimistä: huippuetukupongit vain S-mobiili-sovelluksessa, lataa sovellus. Milläs lataat, kun vanhoilla ei ole älypuhelimia, ei ainakaan kaikilla. Eipä tartte enää S-puotiin poiketa.

Ammattipätevyyskortti. Kortteja ja kursseja käydään, mutta ammattitaito? Ovatko nämä ammattipätevyyshömpötykset aivan turhia?

Hollolan tk:ssa myös äitini ei saanut lääkäriaikaa, kun hoitaja luuli tietävänsä, ettei toinen tarvitsisi lääkäriä. Nimim. Äitinsä menettänyt syövälle.

Et kai liioittele? Mummelit eivät tahdo ehtiä vihreillä valoista, kun on jalat huonot. Suojatietä käyttävät usein menevät poikittain yli suojatien, eivät suoraan ja ovat siten vaarassa törmätä esim. pyöräilijään. Tämä se vasta hönttiä on!

Seurahuoneelta Aleksin yli hyppiville jalankulkijoille tulisi antaa rikesakko, ehkä ne liikennevalotkin paremmin huomattaisi.

Punainen valo on punainen ja sitä ennen on keltainen, turhaa jauhamista. Kortti pois! Samoin suojatiellä ihmisiä päin ajajilta. Mikä ihme mättää, kun mikään ei toimi?

Toivottavasti kaukolämmön perusmaksun korotus toisi vauhtia myös remontteihin. Synkkää katsella monttujen aukioloa keskustassa koko kesä. Mikä mättää?

Yhdessä homma hoituu. Työnantaja maksaa TyEL-maksua (työntekijän työeläkevakuutus) 17–67-vuotiaille työntekijöille. Työnantajan osuus on 16,85–18,45% bruttopalkasta.

Kuka noita laskuja kantaa postilaatikkoon lakon aikana?

Miksi otsikko Kärkölän liikuntahallin rakentamisesta tärkeintä rakentajan taloudellinen tila? Tyypillistä EES:n suhtautumista Kärkölän, ei mitään positiivista

Postin lakkojupakassa on käynyt ilmi, että Paatero ja Rinne tiesivät pakettilajittelijoiden siirrosta toisen sopimuksen piiriin jo etukäteen eivätkä tehneet mitään. Nyt sanovat olleensa tietämättömiä tästä. Vilpittömät virkamiehet ja -naiset eroaisivat tehtävästään tästä syystä, mutta eihän demarijoukossa näin tehdä. Koko lakkoilun syyn voi hyvin kaataa hallituksen niskaan.

Hyvät kansanedustajat, voisitteko keskustella asiallisesti yhteisistä asioista, ettekä aina muistuttaisi ed. hallituksen tai puolueen päätöksistä. Teidän pitäisi kansanedustajina ajaa kansan yhteistä hyvää eikä vain oman puolueen agendaa.

Eläkekeskustelua näyttää menevän aivan väärään suuntaan. Työssä käydessään jokainen maksoi eläkerahastoihin kelpo summan kuukausittain ja työnantaja vielä suuremman summan. Tämän tarkoituksena oli tuottaa jokaiselle eläkeläiselle ansiotulojaan myötäilevän eläketulon. Aikanaan Lipponenkin leikkasi indeksikorotuksia sanoen, ettei rahastot muuten riitä. Nyt Rinne sanoo, että rahaa kyllä löytyy jopa vappusatasen hoitamiseksi. Kumpi puhuu p...aa, vai onko tämä epätoivoinen keino vaalilupauksien lunastamiselta. Rahastot kuuluvat vain eläkeläisille, eikä hallituksen käyttöön.

Raamattua ei koskaan ole tarkoitettu nykyaikaiseksi tietokirjaksi. Eikä sen syntyyn "20 miestä" riitä. (Näppis 22.11.). Miksi pitää kirjoittaa puuta heinää asioista, joita ei tunne?

Opa hurjat prosentit jätemaksujen korotuksissa. Milläs kerrostalossakaan saa kuriin ne, jotka eivät välitä tippaakaan, ja pahimmassa tapauksessa vielä heittävät sen sekajätepussinsa mihin jäteastiaan sattuu?

Lyijyhaulit kiellettiin kyllä 1996 ainoastaan vesilintujen metsästyksessä. Soilla ja kosteikoilla ja umpimetsässä lienee muita lintu ja eläinlajeja, jossa sallittu lyijyä kylvää luontoon.

Kesärenkailla ajelen, mutta kukin ajakoon niillä, mitkä parhaaksi kokee.

Työeläkkeistä maksaa tänä vuonna työnantaja 25,2 prosenttia ja tilittää lisäksi työntekijän osuutena 6,75 prosenttia.

Varavaltuutettu (sd.) kehuu toimia työttömyyden torjumiseksi eikä muista, kuka kuntatekniikan möi, SDP oli etunenässä! Silloin sanottiin euron tarkkuudella säästöt, nyt ei puhuta tappioista mitään. Jäsenkirjan omistajat saivat jatkopaikan kaupungille. Hyvin menee sossut?

Erholan puheista voidaan päätellä, että lahtelaiset päättäjät ovat palkanneet hänet Lahti-keskeisen kuntaliitoksen puolestapuhujaksi. Me ympäristökuntien veronmaksajat emme suostu rahoittamaan Lahden hömppäjuttuja, vaan haluamme laadukkaat terveyspalvelut!

EU haluaa kieltää lyijyn käytön metsästyksessä suo ja kosteikkoalueilla. EU:n ajama Ramsar- kosteikkomääritelmä kattaisi vesialueiden lisäksi kaikki turvemaat, eli 75% Suomen pinta-alasta. Metsästäjäliitto ilmoittaa vastustavansa täyskieltoa.

Suutareiden lapsilla ei kenkiä?

Vapise Suomi, kun julkisen sektorin pienipalkkaisten naisten työehtoneuvottelut alkavat ensi vuonna. Tukilakossa AKT, PAU, SMU, IAU, SEL, RAU, SEL, JHL jne.

100 joulukorttia ja paperilaskut työllistävät postia! Saan eläkettä alle 800 ja silti haluan jouluna muistaa ystäviä! Jotkut köyhät antavat vähästäänkin!

Migri tarkistaa noin 500 hakijalle kielteistä turvapaikkapäätöstä. Paljonko ovat kokonaiskustannukset suomalaisille veronmaksajille elatuskuluineen?

Tasapuolisuuden vuoksi ja veronmaksajien oikeusturvan takaamiseksi myös myönteiset turvapaikkapäätökset pitäisi tarkistaa. Moniko lomailee kotimaassaan?

Tuskin näämme hyvinvointiyhtymän hallituksen jäseniä tai lahtelaisia kärkipolitiikkoja jonottamassa Akuutin tai pääterveysaseman auloissa. Onhan noita ohituskaistoja.

Luen juuri kirjaa "Kymmenen sopivankokoista värillistä sukupuolineutraalia", alkuperäistä nimeä ei kai voi käyttää?

Entäs ne meitä katsojia ilahduttaneet sketsit Kyllikki ja Johannes Virolaisesta! Mutta he ovat jo muuttaneet autuaammille asuinsijoille eivätkä enää ole anteeksipyyntöjen tavoitettavissa. Taisivat itsekin suhtautua sketseihin pilke silmäkulmassa.

Ota lapsi mukaan töihin -päivänä luulisi, että jos joku, niin päiväkoti, on lapsimyönteinen työpaikka, mutta eipä Lahdessa kuitenkaan ollut joka taloon tervetulleita.

Työnantaja maksaa oman osuutensa työntekijän eläkemaksusta ja tilittää samalla työntekijän osuuden. Molemmat maksavat, se on totuus.

Tuskin näämme EY.

Ei kannata ihmetellä, että suomalaiset voi huonosti. Toinen voi loukkaantua, kun hänelle puhuu tai hän näkee minut. Anteeksi.

Petelius haluaa kaiken huomion, jotta voisi vielä uusia hyväpalkkaisen homman seuraavaksi neljäksi vuodeksi. Miksi minulle tulee mieleen Rami Lehto?

Itsensäpaljastaja oli rikollinen. Nyt lapset viedään katsomaan alasti olevaa miestä teatteriin, mutta joulukirkkoon ei saa mennä, ettei uskonto tartu. Kyllä on Suomi perseellään.

Kiitos Kehräämön tansseissa just hyville tahdeille Satu Maarit ja soittajat. Pieni porukka ja niin hyvä kokonaisuus. Ihana ääni Satulla.

Mikä ihmeen tapa on juoda mukista niin, että ei pidetä siitä korvaosasta kiinni?

Esa Pakarisen ja Masa Niemen perillisten pyydettävä anteeksi neekereinä esiintymistä.

Kohta vihervasemmistolaiset kiihottuvat luettuaan Aku Ankkaa!

Maalle on ilmestynyt laatikoita, joihin aletaan jakamaan Etelä-Suomen Sanomat. Suunnittelijalla on käynyt virhe. Ei ole otettu huomioon tuulta, vesisadetta ja lumenauraajia. Ei kukaan halua märkää postia. 70-luvulla oli laatikoissa kannet.

Eräs Rullakadulla asuva henkilö oli ikkunastaan nähnyt, kuinka pyöräilijä oli tahallaan ajanut valkoposkihanhien päälle ja vaurioittanut useampaa lintua. Eikö sellainen ole rikos?

700 postilaisen takia Suomi seisoo. Ei noi postilaiset ole töitään hyvin tehneet. Viime joulun korteista 3 ei ole vieläkään Heinolassa. Ja mikäli laitat 10 euroa korttiin mukaan, niin raha ei koskaan perillä.

Katsoin leffaa ja siellä oli lause, että ilman kunnioitusta ei ole kuria. Tajusin, että tässä on juuri se syy tämän päivän koulumaailmaan haasteisiin.

Jos ei olisi työnantajaa, et sinäkään duunari täällä elvistelisi.

On ne huolet ja murheet Liipolassa. Milloin autolla-ajo rapun eteen, koiran haukunta, jopa huolettaa siivoaako naapuri tarpeeksi usein vai ei ollenkaan. Ota rikka omasta silmästä, ennen kuin kaivelet toisten silmiä ja nurkkia.

Ymmärrän, jos pelastustiellä autot on tuntitolkulla, mutta kauppaostoksia ei tarvitse raahata parkkipaikalta asti. Pizzalähetti tuo "lätyn" kotiovelle asti. Mikä oikeus on kehottaa ajamaan p-paikalle, josta asiakas hakee. Törkeää, hae jo lääkitystä.

Kun en osaa lirkutella, niin menen baariin, mies ei sano mitään. Sitten grillaan yöllä, yksin. Nyyh.

Työnantaja tilittää eläkemaksuja 25,2%, josta työntekijän osuus on 6,75%. Työnantajan pussista menee loput 18,45%.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Yhdessä työt ja yöt – Virpi Kesonen ja Ilkka Koskinen vaalivat Lahden upseerikerhon perinteikästä miljöötä
 2. 17-vuotiaan vastikään saama ajokortti lähti hyllylle Hollolassa
 3. Sään puolesta lomalotto ei suosinut tänä vuonna heinäkuussa lomailleita – yöt olivat Lahdessa viileitä, myös sateita oli tavallista enemmän
 4. Louhosluvan hakijan ja mökkiläisten välit tulehtuivat Hollolan Sarvassa – "Vahinko on kevyen kranaatinheittimen iskemää pahempi"
 5. Koulu alkaa Lahdessa uuden normaalin mukaisesti – ulkomaanmatkan jälkeisestä karanteenista odotetaan vielä virallista ohjetta
 6. Suomessa todettu 14 uutta koronavirustartuntaa
 7. Nähtiinkö yhtymäkokouksessa puolueiden juoni vai yksittäisten kokousedustajien irtiotto? – "Tämä vaikuttaa kokoomuksen ja keskustan sopimalta taktiikalta"
 8. Aurinko hellii viikonloppuna myös Lahdessa – Sopenkorven havaitoasemalla hätyyteltiin lauantaina hellerajaa jo ennen puoltapäivää
 9. Pajulahden Masto cupiin osallistuu yli 2 500 jalkapalloilijaa – avausottelussa vastustajansa kaataneen FC Folkin pelaajat saapuivat Lahteen Haapavedeltä asti
 10. Lahtelaislähtöinen Anu Kuivalainen sai idean kehuttuun dokumenttiinsa omasta viidenkympin kriisistään – "Rupesin miettimään pitkää parisuhdetta eläneenä, kuinka kauan siinä on vielä kivaa"
 11. Poikkeusvuosi aiheutti ruuhkapiikin elokuulle – katso 8 tärppiä Päijät-Hämeen urheilun supervilkkaaseen tapahtumaviikonloppuun
 12. Kaasujalka oli jälleen raskas Viitostiellä Heinolassa
 13. 7.8. koronavirustilanne Päijät-Hämeessä: Päijät-Hämeessä on varmistunut kaksi uutta koronavirustartuntaa, molemmat potilaat palanneet ulkomailta
 14. Suomi on maailman ykkönen kuminan tuotannossa – Miksi suomalaiset ovat onnistuneet paremmin kuin ruotsalaiset?
 15. Rami Lehdon Vierailija-kolumni: Suomi maksaa jälleen rekkalasteittain vappusatasia etelään – hallituksen viesti suomalaisille: "Kaivakaa enemmän taskuja, kohta lähetämme lisää laskuja"

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.