Näppis: Pitääkö alkaa varoa kaikkea sanomistaan siltä varalta, että 30 vuoden päästä voi saada viharikossyytteen?

Pitääkö alkaa varoa kaikkea sanomistaan siltä varalta, että 30 vuoden päästä voi saada viharikossyytteen? Tämä maa on aivan sekaisin ja sitten syytetään muun muassa Unkaria. Tapaus Pirkka-Pekka Petelius.

Voisiko joku verrata 700 paketin lajittelijan keskipalkkaa esim. lähihoitajien vastaavaan ja kertoa tarvitaanko koulutusta vai riittääkö lukutaito.

Raskaalla liikenteellä omat säännöt. Rekka kiilasi pienen kotteroni tultuaan kolmion takaa kylkeen. Puhuttelin kuskia. Kuulemma "tällä kelillä" (muutama sentti lunta kuivan asvaltin päällä) pitäisi ottaa raskas liikenne huomioon. Minusta raskaan liikenteen pitäisi ottaa liikennesäännöt huomioon joka kelillä.

Lapsityövoiman käyttö on kielletty, mutta kukaan ei ota kantaa niiden lasten puolesta, jotka pelaavat futista tai lätkää reilut 500 tuntia vuodessa.

Ei ole mikään ihme, että ilmanlaatu oli Lahdessa 25.11. erittäin huono, koska täällähän katujen puhdistus on tunnetusti ala-arvoista.

Hei päättäjät ja muut vastaavat kansanedustajat. Seuraatteko uutisia maailmalta? Valtavia luonnontuhoja ja paloja ym. Tai sitten rajujakin kapinoita. Suomessa on ollut onni asua. Nyt näyttää pahalta. Povellamme on asunut kapinatuhon kyy. Pois se. Löytyykö selkärankaa. Kuka kärsii.

Ensin on vihollinen, sitten on verivihollinen ja sitten on puoluetoveri.

Muistatko Pelimannet, Syksyn sävel -voittajat, itse artistit nimen luoneet. Rikosilmoitusta vaan.

Kyllähän sitä voi olla ihminen ihmiselle, toivottaa rajaton määrä yhteiskunnan vapaamatkustajia tervetulleiksi, mutta mitä peruspalvelujamme karsitaan?

Eli jos on kova pakkanen, maksat lämmöstä enemmän! Sama kun jos ois kova nälkä, maksaisit ruuasta enemmän, kun menisit kauppaan. LE käyttää hyväksi pakkasta.

Onko Lahdessa edelleen kielletty lintujen ruokinta kerrostalojen parvekkeilla? Kielto on ollut ainakin.

Seudulla ajetaan karjanlantaa jäätyneeseen maahan nyt marraskuun lopussa, eikä jäisen maan multauskaan onnistu ollenkaan!

Euroopassa kuolee vuosittain 1 000 000 lintua lyijymyrkytykseen. Merikotkan yleisin kuolinsyy Suomessa on lyijymyrkytys. Esim. Hyvinkäällä ampumaseura ampui ampumaradalle 25 vuoden aikana 54 tonnia lyijyä. Ampumaratoja Suomessa yli 2 000.

Kiitos Jorma Talikka ESS 25.11. Olet hyvä ihminen. Ei vihalle. Rakkaus voittakoon. Ihmisarvo on jakamaton.

Paskaa Joulua postilaisten lakosta nipottaville! Tsemppiä postilaiset!

Jos eivät PPP:n pilailut ennen naurattaneet niin nyt saa nauraa oikein merimiesnaurua. Pyydä anteeksi äänestäjiltäsi, koska hölmöilylläsi sait paikan!

Sähkölasku oli 60, mutta siirto 80 euroa. Kohta siirto monta kertaa sähkön hinta.

Miksi tupakoiva käy kuntosalilla? Saahan se kroppa rapistua päältä päinkin, tupakalla tahallisesti sisukset myrkyttää kuitenkin.

Medialiitto hiiteen sieltä neuvotteluista ja Paatero samalla. Hänen kyvyt on jo näytetty.

Välillä Orimattila–Lahti ajetaan lujaa? Ennen oli 100 km/h rajoitus, nyt 80 km/h. Suurimman osan ajasta joku vetää letkaa 65–70 km/h. Joskus harvoin joku kyllä lentää siellä, mutta poliisi ei ehdi, kun tulosvastuu. Tuottaa enemmän monta pientä sakkoa kuin yksi iso.

P-P Petelius on nyt pettänyt äänestäjänsä. Hän pääsi kansanedustajaksi pitkän linjan TV:stä tuttuna koomikkona ja koomillisena luontotoimittajana. Apuva, P-P Potkukelkka!

Paljon sullakin on vielä opittavaa kahvikuppikorvan kyttääjä!

Lähes 90-vuotias liikuntakyvytön, täysin muissa maailmoissa elävä vanhus on ollut hyvänaikaa pyörityksessä koti–Päksi–Jalmari. Nyt lääkärien kotihoidon kanta: ei enää kotona hoidettava, vaan vaatii 24/7 hoitoa. Siirin naiset tyrmäävät hoitavan tahon eli lääkärit total. Vanhus tylysti takaisin yksin kotiin. Hyky menee raha edellä todellakin, alkaa olla jo rikollista toimintaa.

Vaikka vasemmistohallitus tarvitsisi rahaa vaalilupauksiinsa ja ilmastotoimiin, se antaa talouden sortua koululaitoksensa lailla jumalattomasti Venezuelan suuntaan.

Missä hitossa piileksii työhyvinvointikoordinaattori hykyssä? Työntekijät aivan rikki mm. lopetettavilla osastoilla. Mitä sun tehtäviin kuuluu?

Ei remonttia sunnuntaisin.

Ettei vaan Vääksyn Tokmannista tule koululaisten "iltapäiväkerhoa"? Henkilökunta, vahtikaa mitä tekevät hyllyjen välissä!

Perussuomalaiset ovat hiljaa postilaisten halpuuttamisesta. Samoin Lahden ja ymp.kuntien vanhusten ja sairaanhoidon rajusta huononnuksista.

Iiris Suomela (vihr.) älä esitä päästöjä per/henkilö, vaan vertaa päästöjä maittain absoluuttisesti. Maantieteellisille eroille emme voi mitään. Toiset maat ovat lämpimiä ja toiset kylmiä pohjoismaita. Energian kulutus on erilaista maapallon eri alueilla.

Lahti Energia on huomannut, että asiakkaat alkavat innostua energian säästöön. Käyttöön otetaan aurinkokennoja, ilmalämpöpumppuja ja maalämpöä. LE ottaa siksi käyttöön laskutukseen korotetun perusmaksun, käytit sitten palveluja tai et, korotetun siirtomaksun, käytät sitten sähköä tai et ja sitten korotettu tehomaksu, jos satut sitten käyttämään sitä sähköä.

Ulkomainen herrasmies, edustaja, ABC:n pihassa Lahdessa sanoi palaavansa Saksaan pikaisesti. Oli jäänyt myymättä muotitakkeja. Esitteli valkoisessa farmarissa tosi arvokkaita tuotteita. Otin puhelimen kameran esiin ottaakseni kuvaa tuotteista ja kaupankäynnistä. Samalla kauppias survo tavarat autoon ja peitti kasvonsa ja poistui kamalalta vauhdilla. Mikähän sille miehelle tuli?

Lakkoileva ay-liike luottaa pääministeriin, jonka voimaton vasemmistohallitus on olemassa vain suurhäviäjä kepun ja ps:n syrjimisen vuoksi, eikä lainkaan vastaa eduskunnan voimasuhteita.

Asikkalan seurakunnan päättäjät. Herätkää. Seurakuntakoti ylimitoitettu. Hinta järjetön.

Paatero hitto! Jos et ymmärrä mitään kolmikantaisesta sopimisesta, niin nyt panet pakin päälle ja käytät sitä omistajaohjauksen mandaattia purkamalla Paltan ja Postin välisen työehtokoplauksen ja vähän äkkiä sittenkin! Suomi on jo kärsinyt miljoonia demarien harjoittelusta!

Kai muistetaan, miten 5 vuotta sodassa taistelleet miehet keräsivät sotakorvauksiin puita hevospelillä metsästä ja parkkasivat uitettavaksi ilman palkkaa. Nyt valtion firma toheltaa miljoonia ilman, että kukaan valvoo, mihin on käytetty ja millaisella tuloksella. Roskasakkiin kuuluva vanhus muistaa kaikki ja menettää yöunensa.

Mitä ihmettä kaupunginvaltuutetut tekevät ilmaislipuilla kulttuuririentoihin ja kehtaavat vielä sen jälkeen valittaa niiden kalleudesta. Luulisi heillä olevan varaa maksaa lipustaan kuten muidenkin kaupunkilaisten.

Olkoon lakko mikä vaan, niin kyllä Pro häärää mukana. Tulee laiha tilipussi monelle työntekijälle, kun liitot ajavat johtajiensa etuja jäsenistön rahoilla.

Kyllä siitä siirtomaksusta riittää aimo siivu osinkoihin ja johtajabonuksiin, näkyypähän.

Ironista, kun 80 vuotta sitten uskoteltiin olevamme "suvereeni" valtio. Nyt Rinne Moskovassa puhui rehellisesti Brysselin äänellä.

Tuli uusi tv-viikkoliite. Voi, heti tuli ikävä vanhaa selkeää liitettä. Nyt kaikki juoksevana nauhana yhtenä pötkönä. Vaikea seurata, surku.

Kuten ateistikin ampuu viisaudellaan omaan jalkaansa, meillä on jumalattomana itseään vastaan taisteleva tasapainoton valtio, jonka on vaikea menestyä

Raha liikkuu erilailla sopeutumishäiriössä ja sopeutumiseläkkeessä. Tukee ismejä, geenijatkumoa ja kikyä.

Maaseudulle on yksityisteiden päihin tullut paljon jätelehtien keräyslaatikoita. Kai ESS hoitaa tyhjennyksen?

Joulujuhlat, enkelilaulu ja tonttusadut kunniaan. Suomalaisten ei tarvitse kotiutua ulkomaiden tapoihin. Eiköhän muualta tulleet ole velvollisia kunnioittamaan perinteitämme.

Voimia lakkolaisille! Nyt on taas aika työläisten taistella oikeuksiensa puolesta, onhan porvaristo taas kyykyttänyt duunareita 20 vuotta.

Jos ei kerran käteinen kelpaa maksuvälineenä, niin miksi tulisin teille asiakkaaksi?

Mitä, mitä Green City Lahti helikopterilla joulupukki? Miksei polkupyörällä? Puhutaan hiilijalanjäljistä, mutta sitten tehdään ihan muuta.

Menehän eläkeläinen Trioon. Siellä näet oikein paljon "turvaa" hakevia....

Hyvä Jyrki Joensuu, kiitos kirjoituksestasi ESS 23.11.

Miksi kuorma-autojen nopeudenrajoitin asetetaan 88 km/h, kun niiden suurin sallittu nopeus on 80 km/h.

Uutisoidaan, että on jo paikkoja, joissa on käteisen rahan käyttö lopetettu. Ainoastaan kortti kelpaa. Miksi meillä sallitaan tällainen syrjintä? Verrataan Ruotsiin ja Norjaan, miksi ei muihin euromaihin? Myöskin käteisen vieminen talletukseen maksaa liikkeille. Asiakas maksaa korttifirmalle, pankille tilimaksua. Kannattaa viedä pienjätteet viedä suoraan pusikoihin, kun kaatopaikoille käteismaksu ei käy.

Etkö itse halua mennä valistamaan, että teillä ei ole oikeutta saastuttaa ilmastoa samoin kuin meillä ja että pysykää vain köyhinä ja kurjuudessa, että meidän ei tarvitse ruveta tekemään mitään, että maailma pelastuu ja saamme edelleen lännessä örveltää ja sortaa teitä. Toivotan sulle kaikkea hyvää valistustyöhösi.

Komea juttu oli sunnuntain lehdessä (ESS 24.11.) naisten mäkihypyn SM-kisoista. Oikein kaksi mitalia LHS:lle. No, olihan SM-kisassa peräti neljä kilpailijaa. Voi voi.

Voi tätä suomalaista urheilua. Jos potkupalloporukka selviää peleihin, sitä kiljutaan kurkku suorana turuilla ja toreilla. Jos alamäessä joku onnistuu 30 häntäpäähän, niin jopa taas alkaa hehkutus. Joskus on riittänyt, kun voittajat on todettu suomalaisiksi. Ja olihan niitä muinoin.

Yritykset, jotka eivät ota vastaan käteistä rahaa, ovat pelottavan rasistisia. Tasa-arvon nimessä ehdoton stoppi moiselle!

Kans.väl. rak.firmat ja yhtiöt saavat EU:ssa pilkkahintaan maatilat haltuunsa, kun muka vihreyden nimissä väitetään kotimaista ruokaa "vaaralliseksi".

Mainio kirj. Näppiksellä (24.11.) terveyspalveluista: ensin keskitetään Paavolaan, sitten hajautetaan ja taas yhdistetään kaupunginsairaalaan! Ei ainakaan suunnittelijoilta työt lopu – entä rahat? Säilytetään vaan entiset terv.keskukset seuraavaa kierrosta varten.

Olen kohta 60-vuotias. Koko ikäni olen ollut uskonnoton, kuten vanhempani ja heidän vanhemmat. Myös lapseni ja lapsenlapset jatkavat tätä perinnettä. Vielä tänäkin päivänä meidät uskonnottomat leimataan kommunisteiksi/vasemmistolaisiksi, itsekkäiksi. Olen itsenäinen vastuullinen suomalainen, joka ajattelee jokaisesta maailman ihmisestä hyvää.

Kulmuni rajasi kantansa ydinvoimaan, mutta vaikeni turpeen poltosta.

Vanhanradankatu, miten suunniteltu liikenne sitten, kun yhteys kehätielle ja moottoritielle aukee? Liikenne jo nyt päivisin ruuhkaista, entä sitten, kun tulee uudet yhteydet näille edellä mainituille teille aukeavat?

Onko omistajaohjausministerin salkku ylipäätään tarpeellinen, kun joka kerta ovat jälkijunassa.

Eduskunnan kyselytunnilla pääministeri sanoi eläkevarojen käyttöä, 300 miljoonaa euroa, lillukanvarsiksi. Miksi ei vanhustenhoitoon vastaavaa summaa "lillukanvarsia löydy".

Vanhat filmit ovat olleet ja menneet ja ne ovat olleet todella hauskoja. Nämä "vihapuheiden" selvittelyt taitaa mennä yli äyräitten. Missä on huumorin kukat?

Rehtori Saksa LPR-Lahti teknisestä yliopistosta ilmoittaa 23.11. YLE:n uutisissa: "Jos ilmoittaa ääneen olevansa eri mieltä, silloin ilmoittaa kuuluvansa mulkeroitten joukkoon." Näin sitä mielipideoikeutta kavennetaan. Onko asiallista tekstiä tuolla tontilla istuvalta?

Omistan vanhan Nokian puhelimen, johon Telia lopetti kuvaviestien lähetykset jo vuosia sitten, nyt tulee viestejä numerosta 99974, joissa lukee, että viestiä ei voi näyttää. Telialta en ole saanut asiaan vastausta? Tänäänkin jo neljä viestiä.

Mitä mieltä omakotiasukkaat Kytölässä, kun moottorisaha omakotialueella laulaa samalla tontilla noin 100 krt vuodessa pyhät ja arjet. Omakotialue pitäisi olla mukavuusalue asujilleen, mutta ring ring ring riiinggggg jatkuva riesa korville.

Miksi ryssä-sanaa saa käyttää, vaikka kaikkea muuta sensuroidaan kasvavalla vimmalla? Ryssä-sanahan on todella rasismia.

Kysykää hyvät kauppiaat jostakin, jos saisi halkaista jalkapallon kokoiset kaalit, että saisi yksinäinenkin joskus kaaliruokaa.

Kissalantiellä ja lähialueella haisee pimeän tullen palaneen muovin ja petroolin käry.

Miksi ei järjestetä mittavia huumeratsioita oletettuihin huumekäytön kohteisiin huumekoirien avulla?

Ennen täällä Kiveriön alueella postipaketit meni R-kioskille ja ei ollut mitään ongelmia. Nyt kun paketit menevät Paavolan Citymarketiin, niin paketteja häviää. Mistähän johtuu?

Ihanaa demarit, ihanaa! SDP ja sen 'työmarkkinaosaaminen'! Kaikilta persukset penkkiin, kunnes demareiden sisällissota on selvä! Eikä tule kalliiksi!

Miksi Libomir Sulak valitsi KooKoon eikä Pelsua? Herätys Laukkanen!

Mukkulankadun remonttia perusteltiin koululaisten turvallisuudella. Taisi tulla susi siltä osin, vai luuletteko, että lapset käyttävät suojateitä, kun on helppo mennä suoraan yli? Ainahan sillä leveällä kiveyksellä voi odotella ohimeneviä autoja. Näkyvät jo pienemmätkin keksineen tämän, vaikka työmaa on vielä kesken.

Ovatko suomalaiset jättiläisiä, kun kaikki täkit ovat epämukavan suuria? Tehkää peittoja myös pienemmille aikuisille! Toivoo pieni mutta paksu.

ESS:n pääkirjoitustoimittaja kehuskelee, kuinka Lahti on hykyn suurin maksaja. Kai toimittaja ymmärtää, että Lahdella on eniten asukkaita ja lisäksi vielä paljolti sellaisia, joiden hoidon tarve suurempi kuin maalaiskuntien asukkaiden. Lahti yrittää maksattaa menojaan muilla kunnilla.

Voimme aloittaa "puhtaalta pöydältä" osallistuen totuudesta, joka perustuu elämäämme tukeviin arvoihin. Keventyen ja tervehtyen riippuvuuksistamme. Elämäntehtävämme elämää kohtaan!

Kuka vanhasta akasta mitään välittää, kun nuorempia on saatavilla.

Kirkon ei tule luopua/lakata sanomasta syntiä synniksi siten kuin se on Raamatussa esitetty! Armo on lääke, joka parantaa synnin haavat Jeesuksen sovitustyön kautta, uskossa. Yksin uskosta, yksin armosta, yksin Jeesuksen Kristuksen tähden!

Kyllä Tolvana-kirja oli tosiaan tolvana. Omalta osaltani teilasin Vareksen Airiston rannalla sammaloituneen kiven koloon toivon, ettei löydetä ainakaan noin 3 kuukauteen, mikä meni "dekkaria" lukiessa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Yhdessä työt ja yöt – Virpi Kesonen ja Ilkka Koskinen vaalivat Lahden upseerikerhon perinteikästä miljöötä
 2. Suomessa todettu 14 uutta koronavirustartuntaa
 3. Louhosluvan hakijan ja mökkiläisten välit tulehtuivat Hollolan Sarvassa – "Vahinko on kevyen kranaatinheittimen iskemää pahempi"
 4. 17-vuotiaan vastikään saama ajokortti lähti hyllylle Hollolassa
 5. Koulu alkaa Lahdessa uuden normaalin mukaisesti – ulkomaanmatkan jälkeisestä karanteenista odotetaan vielä virallista ohjetta
 6. Nähtiinkö yhtymäkokouksessa puolueiden juoni vai yksittäisten kokousedustajien irtiotto? – "Tämä vaikuttaa kokoomuksen ja keskustan sopimalta taktiikalta"
 7. Aurinko hellii viikonloppuna myös Lahdessa – Sopenkorven havaitoasemalla hätyyteltiin lauantaina hellerajaa jo ennen puoltapäivää
 8. Pajulahden Masto cupiin osallistuu yli 2 500 jalkapalloilijaa – avausottelussa vastustajansa kaataneen FC Folkin pelaajat saapuivat Lahteen Haapavedeltä asti
 9. Lahtelaislähtöinen Anu Kuivalainen sai idean kehuttuun dokumenttiinsa omasta viidenkympin kriisistään – "Rupesin miettimään pitkää parisuhdetta eläneenä, kuinka kauan siinä on vielä kivaa"
 10. Poikkeusvuosi aiheutti ruuhkapiikin elokuulle – katso 8 tärppiä Päijät-Hämeen urheilun supervilkkaaseen tapahtumaviikonloppuun
 11. Kaasujalka oli jälleen raskas Viitostiellä Heinolassa
 12. 7.8. koronavirustilanne Päijät-Hämeessä: Päijät-Hämeessä on varmistunut kaksi uutta koronavirustartuntaa, molemmat potilaat palanneet ulkomailta
 13. Suomi on maailman ykkönen kuminan tuotannossa – Miksi suomalaiset ovat onnistuneet paremmin kuin ruotsalaiset?
 14. Rami Lehdon Vierailija-kolumni: Suomi maksaa jälleen rekkalasteittain vappusatasia etelään – hallituksen viesti suomalaisille: "Kaivakaa enemmän taskuja, kohta lähetämme lisää laskuja"
 15. Fyysisempi, tasaisempi ja kypsempi Iikka Kangasniemi palasi Isku Areenaan jälleen Pelicansin riveihin – "Pyrkimykseni on pelata hyvällä tasolla entistäkin tasaisemmin"

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.