Lukijalta: Orimattilasta laadukkaat terveyspalvelut jatkossakin

kuvassa Orimattilan terveyskeskus. Lauri Rotko

Orimattilan terveyspalvelut järjestää Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymä, jolla on menossa muutosohjelma talouden tasapainottamiseksi. Kulut ovat karkaamassa lähes 40 miljoonaa euroa talousarvioon verrattuna tältä vuodelta. Kuntien kyky taloudellisesti on koetuksella, kun talousarvioon varatut varat eivät riitä.

Orimattilassa on hyvin toimiva terveysasema. Kiinteistö on suunniteltu ja rakennettu tätä toimintaa varten. Kiinteistö on selvityksen mukaan hyvässä kunnossa ja itsenäinen Orimattila pitää sen jatkossakin kunnossa käyttäjien hyväksi.

Hammashoitolan toiminnat ollaan keskittämässä terveysaseman kiinteistöön. Yläkerran tilat on myös tarkoitus ottaa käyttöön.

Hyvinvointiyhtymä on linjannut Orimattilan terveysaseman alueensa eteläiseksi sote-keskukseksi. Keskustan Orimattilan kunnallisjärjestö edellyttää edelleenkin, että terveysasemamme vuodeosastoineen säilyy maakunnan yhtenä palvelupisteenä. Perustason hyvät terveyspalvelut ovat edelleenkin huokein ja järkevin sekä asukasystävällisin tapa hoitaa ja ennaltaehkäistä sairauksia.

Perusterveydenhuollon ylitykset talousarvioon verrattuna Orimattilassa ovat tältä vuodelta arviolta lähes kolme miljoonaa euroa. Suuri korotus, jota vuosi sitten talousarviota tehdessä ei osattu ottaa huomioon. Mistä tämä johtuu? Saamamme selvityksen mukaan lasten laitos- ja perhehoidon, vammaispalveluiden, omaishoidon ja asiakasohjauksen kysyntä muun muassa ovat kasvaneet ennakoitua enemmän. Lastensuojelun osalta odotamme hyvinvointiyhtymän selvitystä asiasta.

Keskustan Orimattilan kunnallisjärjestö tukee palveluiden lisäämistä ja kehittämistä lasten- ja perheiden tueksi. Varhainen puuttuminen ja riittävät perusterveyden- ja sosiaalihuollon palvelut tuovat säästöjä vähentyneinä korjaavina kuluina. Ikääntyvän väestönosan palveluista palveluasumisen ja kotihoidon laatutasosta ei voi enää tinkiä. Henkilöstön jaksamiseen tulee kiinnittää entistä enemmän huomiota.

Sanna Heikkinen,

puheenjohtaja

Orimattilan Keskusta

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. "Kouvola-oikaisu olisi veronmaksajien näkökulmasta hirvittävän huono investointi" – Päijät-Hämeessä seurataan Kymenlaakson sisäistä raideriitelyä
 2. Kierrätyspuistosta tulossa paha pala Hollolan ja Orimattilan päättäjille – Uhkana on joko äänestäjien raivo tai tärkeiden verotulojen menetys
 3. Rakenteilla ollut talo tuhoutui tulipalossa yöllä Lahdessa
 4. Orimattilalainen ikonimaalari Pasi-Mikael Huovinen ei uskonut opinto-ohjaajaa, vaan teki ikoneista itselleen ammatin
 5. Urheilun ja yrityselämän kerma kokoontui Lahdessa pohtimaan menestyksen reseptiä: "Kisapuistoon pitäisi saada ensin sähköt", murjaisi FC Lahden toimitusjohtaja
 6. Kalle Veirron kolumni: Lätkäjätkät ovat kansallisia eheyttäjiä
 7. Eläkkeelle jäävä mäkihypyn kilpailujohtaja Walter Hofer odottaa Suomen mäkihypyn uutta tulemista ja lupaa, ettei paljastuskirjaa ole luvassa
 8. USU-gallup: Suomalaisista kaksi viidestä on suopeita alaikäisille turvapaikanhakijoille – "Voi olla, että hallitus on varovainen seuraavissa askeleissaan"
 9. Kimmo Kankaan Esalainen: Lahdessa on huippuluokan hiihtostadion, mutta mitä sillä tekisi ilman lunta?
 10. Pääkirjoitus: Vuokra-asuntojen ylitarjonta ei ole kaikille hyvä uutinen
 11. Uppoaisiko sinulle kilo lihaa vain minuuteissa? Lahdessa kisataan lauantaina jälleen lihamukin syönnin MM-tittelistä
 12. Ranskan "Oscareissa" osa gaalayleisöstä marssi ulos Roman Polanskin voitettua parhaan ohjaajan palkinnon
 13. Sakke Hämäläisen ensimmäinen liigamaali oli Pelicansille laiha lohtu, katso ottelukooste – "Ei kiekko ainakaan takan reunalle mene"
 14. "Rennosti vaan", kuului isä-Jannen ohje – Mico Ahosen maailmancup-debyytti päättyi karsintaan Salppurin kisoissa
 15. Peliitat haki pisteet Imatralta

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.