Lukijalta: Ratkaisut eivät kelpaa roskien keruussa

Pekka Rusila

Juttelin keskiviikkona sataman roskakorien tyhjentäjän kanssa. Hän kertoi että häneltä ei ole, kyselty millaiset roskakorit täällä toimisivat. Jos olisi kyselty, tällaisia ei olisi hankittu. Nämä ovat varsinkin kesällä liian pieniä ja avoimia. Yöllä lokit tyhjentävät roskakorin sisällön ympäristöön ja jos tuulee ne leviää kauas.

Aamulla sitten roskakorien tyhjentäjä kerää roskat yksitellen muovipussiinsa. Toisenlaisilla ratkaisuilla roskien kerääjän työaika lyhenisi kymmeniä tunteja kuukaudessa. Olen tästä asiasta antanut myös palautetta ja ideoita vastaaville virkamiehille. Viesteihin ei ole vastattu.

Ympäristöpääkaupungin kunniaksi olen esittänyt vapaaehtoista organisaatiota kaupunginosittain roskien keräämiseen puistoista ja katujen varsilta. Tarjouduin itse koordinaattoriksi kerääjien ja kaupungin välille. Vastauksia ei ole kuulunut.

Olen myös esittänyt ja ideoinut vuosia käyttämättömänä olleen Kariniemen kesäteatterin henkiin herättämistä. Näyttää siltä että virkamiehet luulevat että viisaus on vain heillä, kaupunkilaisten ja henkilökunnan kuuntelu vie vai turhaa aikaa.

On sentään yksi myönteinen poikkeus: esittämäni sataman kunto-näköalaportaat toteutunee naapurien valituksista huolimatta. Hienoa.

Lahden Kariniemen kuntoportaista yksimielinen päätös – "Esitetty paikka tukee sataman alueen kehittämistä"

Kommentoi

Uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kahdesti päivässä arkisin ja kerran päivässä viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut