Lukijalta: Ethän ota kesäkissaa!

Kristiina Louhijoki

Nastolassa, Niinitie 64:n ja 68:n välisessä pikkumetsässä on liikkunut kirjava kissa, joka tuntuu olevan arka, joten olisikohan kulkukissa vailla kotia.

Maaseudulla kulkee kissoja vapaana (ns. navettakissoja), mutta täällä kerrostaloalueella se on aika harvinaista ja vaarallistakin kissalle. Olen myös ollut asiasta yhteydessä Jokimaan löytöeläintaloon ja kysynyt neuvoja. Nyt sitten olen miettinyt sitä, että pitäisikö ko. kissa loukuttaa ja toimittaa sinne Jokimaan löytyeläintaloon, jonka kautta se voisi saada rakastavan kodin, ruokaa, lämpöä ja huolenpitoa, joka jokaiselle lemmikille kuuluu.

Jokaisen , joka ottaa lemmikin, tulee kantaa siitä vastuu ja kohdella sitä perheenjäsenenä. Ihmisellä on vastuu miten kohtelee kanssaeläviämme, eläimiä.

Älä ota lemmikkiä hetken mielijohteesta. Ota huomioon myös se, että lemmikkisi saattaa elää jopa 20 vuotiaaksi. Eläimen sairastuessa eläinlääkärikulut saattavat nousta satoihin euroihin. Eläin myös sitoo aikalailla, eli jos ajattelet metkustamista ja lomareissuja, sinun tulee huolehtia eläimelle asianmukainen luotettava hoitaja. Oletko varma, että kykenet ja jaksat hoitaa lemmikkiä siten, että se on eläimen kannalta parasta. Jos sinulla on kissa ja ulkoilutat sitä, niin tee se valjaita käyttäen. Koira tarvitsee myös säännöllistä lenkittämistä oli ilma mikä hyvänsä.

Toivon, että ns. kesäkissoja ei enää kukaan täysijärkinen ota, joten siitä ei kai tarvitse sen enempää enää kirjoittaakaan!?

Eläinrakasta kevättä kaikille.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.