Lukijalta | Seurakunta hioo poikkeusolojen palveluitaan

Etelä-Suomen Sanomien Näppis-palstalla on keskusteltu siitä, minkälaista apua ja tukea seurakunnat tarjoavat tai voisivat tarjota koronavirusepidemian aikana.

Lahden seurakunnissa on jo käynnistetty useita näkyviä toimenpiteitä.

Diakonia on tällaisessa kriisitilanteessa avainasemassa. Diakoniatyöntekijät antavat poikkeusoloissa henkistä, hengellistä ja aineellista tukea vaikeassa elämäntilanteessa oleville lahtelaisille.

Vastaanottotyö toteutetaan epidemian aikana sähköisissä välineissä. Tärkeäksi työmuodoksi on noussut aktiivinen yhteydenpito normaalioloissa tutuksi tulleiden kohderyhmien kanssa. Diakoniatyö on mukana Lahden kaupungin organisoimassa asiointiaputoiminnassa. Sairaalapapit palvelevat myös poikkeusoloissa.

Olemme avanneet kaksi uutta kriisiajan puhelinpäivystystä.

Päivystykseen (050 464 6068) voi soittaa viikon jokaisena päivänä kello 9–18.

Perheneuvonnan päivystykseen (044 719 1535) voi soittaa arkipäivisin kello 9–15. Numerossa tarjotaan keskusteluapua perheen ja parisuhteen kysymyksissä, ja soittoihin vastaavat koulutetut perheneuvojat.

Koronakevät on saanut neljän seinän sisälle jääneet perheet hakemaan apua verkosta – "Lahden turvakodissa tilanne ei vielä näy"

Jo entuudestaan ovat toiminnassa päivystävän papin sekä Kirkon keskusteluavun numerot. Kaikki yhteystiedot löytyvät Lahden seurakuntien verkkosivuille kootusta koronaosiosta.

Lahden seurakuntien kokoava toiminta on keskeytetty 13. toukokuuta asti. Jumalanpalvelukset toimitetaan ilman läsnä olevaa seurakuntaa, mutta kirkot ovat kuitenkin sunnuntaisin kello 11–13 avoinna yksityistä hiljentymistä varten.

Kasteita, häitä ja hautaan siunaamisia toimitetaan myös poikkeusoloissa, mutta huolehtien poikkeustilan aikana voimassa olevista yleisistä kokoontumisrajoituksista.

Poikkeusjärjestelyt jatkuvat Lahden seurakuntayhtymässä

Seurakunnat ovat siirtäneet toimintaansa verkkoon, ja esimerkiksi sunnuntain jumalanpalveluksia voi seurata verkkolähetyksinä.

Menneinä viikkoina olemme tehneet yhteistyötä muun muassa Etelä-Suomen Sanomien kanssa, ja jumalanpalvelukset ovat löytäneet verkossa hienosti katsojia.

Myös leirit ja retket on peruttu 13. toukokuuta asti. Kesää ajatellen epidemiatilannetta seurataan tarkasti. Rippikouluja sekä leiriä ja retkiä koskevan ajantasaisen tiedon saat parhaiten kunkin leirin johtajalta.

Kirjoittaja on valmiuspäällikkö, Nastolan seurakunnan kirkkoherra

Seurakunta laittoi pystyyn puhelinpäivystyksen koronan ahdistamille ja juttuseuraa kaipaaville lahtelaisille – "Puheluja on tullut muutamia päivässä, mutta ei ruuhkaksi asti"

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä arkisin ja viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut